streda 29. augusta 2018

Kde na dovolenku v Chorvátsku? Rabac 2 časť

kde na dovolenku v chorvatsku? rabac

Leto pominulo ani neviem ako a mne ostali už len spomienky na slnkom zaliate dni. Opäť som sa presunula na západ a pomaly sa začínam chystať na klasický bratislavský režim. September je pre mňa stále takým malým a možno aj veľkým začiatkom, keď sa obzerám za tým čo bolo a zároveň vyhliadam to, čo ma čaká. Robím si plány na rok a stresujem, ako to opäť bude vyzerať. Naplánovala som si niekoľko vecí, ktoré by som chcela splniť, tak som sama zvedavá či sa to aj podarí.

Na chvíľku sa však ešte vrátim do Chorvátska, kde sme tento rok strávili dovolenku so sestrou. Prvý článok ste mohli vidieť tu: Kde na dovolenku v Chorvátsku a dnes budeme pokračovať :).




Rabac ako destinácia

Čo sa týka pláži v Rabači nájdete ich tu naozaj hojne. Taká najväčšia a pre nohy najpríjemnejšia je Maslinica. Ide síce o kamienkovú pláž, ale len na začiatku, približne meter od brehu kamene vystriedal piesok, čo je výhodné pre deti, ktoré sa chcú naučiť plávať. Okrem toho je tam bazén, tobogány a iné zábavky. Takmer celý okraj mora Rabac je popretkávaný nejakými maličkými plážami či už s veľkými kameňmi alebo malými. Určite si choďte obzrieť celú promenádu, pretože tu môžete nájsť niekoľko zaujímavých miest. Obkolesujú ju stánky s rôznymi suvenírmi, reštaurácie a kaviarne. 

V jeden večer sme natrafili aj na večerné kino vonku pred hotelom, len sme sa trošku zle obliekli, takže sme nevydržali dopozerať celý film. 

Jedeň deň sme strávili na výletnej lodi, ktorá nás zaviedla na malý ostrov, kde sme si mohli ísť zaplávať do podmorskej jaskyne. Bola v nej neskutočná zima, ale mala niečo do seba. Na tejto lodi sme mali aj obed a prestávku na veľmi peknej pláži na ostrove, dokonca sa nám pošťastilo vidieť aj delfíny :). Loď sa volala Queen of Rabac, posádka bola veľmi milá a priateľská, dokonca bol v cene aj pohárik domácej pálenky, pivo (alebo vino), voda a spomínaný obed :). Ak máte radi takú prirodzenú domácu zábavu, určite túto loďku odporúčam. Pán kapitán tu hral a spieval na harmonike a my sme mali možnosť skočiť priamo z lode do mora, keď sme zastavili pri jaskyni. Bol to naozaj pekný zážitok :).

kde na dovolenku v chorvatsku

kde na dovolenku v chorvatsku



Počasie

Jedna vec čo ma na Chorvátsku stále straší je počasie, jednoducho tu nikdy nie je zaručené, že budú dni slnečné. My sme mali asi celkom šťastie, pretože sme mali relatívne teplo a to aj napriek tomu, že každý deň bola nejaká búrka. Väčšinou prišla až poobede a do rána sa stihlo vyčasiť. Avšak kvôli búrkam bola teplota mora o niečo studenejšia, ako by som ja osobne prijala, ale dalo sa to prežiť. 










1st-Outfit: dress: second hand, Shoes: shop in Slovania. 2nd-Outfit: dress: Terranova   Tunica: F&F Shoes: Gate

Chystáte sa ešte niekam na dovolenku alebo ostávate, ako ja, v spomienkovom režime?


Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lulu :)


Share:

5 komentárov

  1. To sú ale rozprávkové fotky! :) Všade to tam vyzerá prekrásne a ty si úplne nádherná. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fotografie sú úžasné! Raz som bol v Chorvátsku, úžasná krajina. Šetrím peniaze na ďalšiu cestu do Grécka a tiež si zarobím niečo s Instaforexom založeným Ildar Sharipov

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig