piatok 28. júna 2024

Minerálne tónovacie spf krémy na citlivú tvár

minteralny tónovací spf krém na tvár recenzia


Leto sa nám blíži, slniečko niekedy (niekedy aj nie) poriadne svieti a otázka slnečnej ochrany sa otvorí aj u osôb, ktoré cez zimu netrápi. Preto vám predstavím tri produkty, ktoré v lete (a aj mimo neho) používam na tvár. Lebo ako to už býva, nájsť niečo vyhovujúce je náročne a recenzia sa hodí stále. Ide o opaľovacie minerálne tónovacie krémy na tvár. Osobne mi tie minerálne vyhovujú viac, pretože často zvyknem byť precitlivelá na nejakú zložku z chemických. Tónovacie mi tiež vyhovujú viac, pretože niekedy u mňa plnia funkciu mejkapu, poslednú dobu aj častejšie. V materstve celkovo nie je času na zvyš, takže niečo čo si narýchlo hodím na tvár a vyzerám o niečo lepšie (minimálne vyspatejšie a sviežejšie), stále pomôže :). Tak poďme  na to. 

Avene fluide mineral teinte 50

Avene fluide mineral teinte 50

Avene fluide mineral teinte 50

Tónovací minerálny fluid od Avene som objavila minulý rok. A hoci je balenie malé (40ml), tak vydržalo celý rok pravidelného používania a ešte čo to aj vydrží. Celkovo mi vyhovujú takéto menšie balenia, pretože to dokážem spotrebovať. Tento krém je špeciálne určený na atopickú a intolerantnú pokožku. A naozaj ju vôbec nedráždi, urobí prirodzený finish, zjednotí pleť a ja k nemu nepoužívam už vôbec mejkap a pleť vyzerá veľmi dobre. Je to prevažne minerálne Spf, hoci to nejaký malý podiel chemického filtra asi má. Má však jedno negatívum, cez ktoré neviem či sa prenesiem a zistila som ho práve teraz pri prečítaní zloženia. V zložení ma nano častice zinku a to ma celkom zarmútilo. Pretože tie teoreticky môžu prechádzať do pokožky. Ale ak to niekomu nevadí, tak toto je naozaj výborný tónovací opaľovací krem, ktorý ma aj mierne matný alebo skôr zamatový efekt. Je v dvoch odtieňoch, ja mám ten svetlejší, ktorý je aj tak celkom tmavý keď si ho dám na tvár, ale po rozotrení sa úplne prispôsobí mojej pleti.  Ďalším plusom je, že nezvýrazňuje póry, skôr ich zjemní, čo je dané asi konzistenciou, ktorá je taká jemne krémová, nenazvala by som ju úplne fluidom. 

Avene fluide mineral teinte 50 recenzia

Hneď po nanesení, bez púdra. Ešte je troška do žlta, ale neskôr sa prispôsobí tónu pleti. 

PLUS: 

- výborný na citlivú pokožku, nedráždi

- jemne matný efekt

- prirodzený finish aj zjednotenie pleti

- kompaktné balenie

- krémovo - fluidová konzistencia - nezvýrazňuje póry či vrásky

- dostupný na slovenských e-shopoch

MINUS

- obsahuje nano častice

Avene fluide mineral teinte 50
A tu je už aj s púdrom a lícenkou. Má super finish. 


Avene kompaktný make-up Spf 50

Avene kompaktný make-up Spf 50
Ostávame pri tej istej značke, ale teraz tu máme už make up. Opäť je určený aj pre pleť atopickú a precitlivenú a ide o minerálny filter. A tak ako predchádzajúci aj tento je naozaj na pleti príjemný, neobsahuje parfém a nerobí nijakú šarapatu citlivej pleti. Krycie schopnosti má celkom slušné, je hutnejšej krémovej konzistenciu a aj zmatňuje - jemne. Je to veľmi fotogenický mejkap, na fotkách s nim vyzerá pleť super. Na živo je to o niečo horšie. Zvýrazňuje jemne šupiny aj póry a trocha zalieza do vrások, ale zas na  tvári celkom vydrží. Keď chcem pekné fotky ide so mnou do mesta :). Ja mám svetlejší odtieň, mimo leta je to v poriadku, v lete by sa mi osobne zišiel troška tmavší, ale zasa pokiaľ sa dobre rozotrie, tak sa jemne prispôsobí pleti. Opäť však obsahuje nano častice, čo ma dosť štve, lebo by išlo o fajn produkt, vzhľadom na to, že nezaťažuje pleť a znesú aj veľké citlivky. 

Avene kompaktný make-up Spf 50

Avene kompaktný make-up Spf 50 recenzia

PLUS: 

- matný efekt

-vcelku slušné krytie nedokonalostí

-  ideál na citlivú atopickú pleť

- veľmi fotogenický vzhľad (na pleti)

- dostupný na slovenských eshopoch

MÍNUSY: 

- zalieza do pórov a vrások

- zvýrazňuje šupiny

- nano častice v zložení

Avene kompaktný make-up Spf 50
Bez púdru a líčenky

A tu s líčenkou a pudrom. 

Drunk elephant Umbra tinte physical daily defense 30

Drunk elephant Umbra tinte physical daily defense 30

prirodny mineralny spf krem na tvar

O tomto spfku som písala článok už TUTO. Za ten čas som ho takmer celý minula a ostalo mi kúsok naozaj len na pripomenutie k recenzii. Dá sa kúpiť najmä na zahraničných eshopoch alebo v sephora. Zloženie má super, žiadne nano častice, odtieň je tiež veľmi fajn, dokáže sa prispôsobiť tónu pleti. Pleť je s ním úplne v pohode, neupcháva ju, nie je po ňom citlivá. AVŠAK! Je strašne lepkavý, časom sa trochu vpije do pokožky, ale stále ho jemne na tvári cítiť. Po nanesení má skôr taký glow efekt, čo mne úplne nevyhovuje. Možno extra suchá pleť to zvládne. Keď si dám púder, viem to prežiť.  Má veľmi ľahkú textúru, takže tvár síce vyzerá lepšie, ale keď máte výraznejšie nedokonalosti, bude to chcieť mejkap a okrem toho zalieza do vrások a pórov. Ale čo mi na ňom najviac prekáža je okrem lepkavého pocitu, je žmolkovanie. Nemá sa veľmi rád so sérom a niekedy aj s krémami a často žmolkuje, lepšie povedané malokedy nežmolkuje. Akože dá sa ich zbaviť štetcom na púder, ale zvyklo mi to liezť na nervy a po nanesení po roku, kvôli recenzii som si povedala, že by som si ho už nekúpila. Je to skôr na veľmi suchú pleť, ktorá nemá nedokonalosti....

DrunkDrunk elephant Umbra tinte physical daily defense 30
Vidíte tie žmolky na líci a nad perou??

Tu už neviem či som mala alebo nemala púder... ale asi trocha áno. 

PLUS:

- zloženie

- výborný aj na atopickú, citlivú či suchú pleť

- + alebo - glow efekt

MÍNUS:

-  lepkavý pocit

-  žmolkovanie pred nanesením séra, krému

- zalieza do vrások, pórov

- mastný

- dostupný len v zahraničných e-shopoch alebo sephore


Ale finish s lícenkou nie je zlý. Len to žmolkovanie....

Ako púder používam momentálne púdrové spf of Supergoop, ktorý mierne zmatní a zároveň sa dá použiť ako opätovná Spf (30) ochrana počas dňa, keď už máte make up. Krémová lícneka je tiež u mňa novinka  a je od Juice beauty, ktorá patrí medzi prírodnú kozmetiku. Ale tú vám predstavím na budúce :). 

Minerálne tónovacie spf krémy na citlivú tvár recenzia


Z týchto troch tónovacích slňecných krémov na tvár mi najviac vyhovuje Avene fluid, len tie nano častice....och to je taká škoda. Ale ako som už vravela vyššie, keď na tom zaťažený nie ste, veľmi ho odporúčam. Pleť totiž robí veľmi peknú a prirodzenú a dokáže aj nahradiť mejkap. Máte nejaké obľúbené tónovacie spf? Alebo stále hľadáte? 

Majte sa zatiaľ krásne

vaša 

Lulu :)

Share:

nedeľa 28. januára 2024

Skúsenosti s Astratex

OUTFIT astratex


Ahojte, dnes si dáme nákupný haul. Odkedy mám Bumbala nakupujem takmer výlučne online, pretože na klasické obchody nie je čas a ak aj je, tak je to v časovej tiesni. Poprípade viac naháňam Bumbala ako si pozerám nejaké veci, také klasické nakupovanie s deťmi. Od pôrodu však nie som úplne na tej istej váhe ako kedysi, nie je to veľký rozdiel, ale problémy s veľkosťou to urobiť vie. Teraz mám také nejaké zvláštne medzi číslo. S mi je dosť tesné a M väčšínou veľké.... a asi za to môžu aj posledné mesiace, lebo stresy zo školy, málo spánku, takmer žiaden čas na seba a vlastne stále niečo. Ale lepšie to pár rokov už asi nebude, takže by som sa mohla konečne v tomto životnom období zorientovať :D. 
Share:

streda 3. januára 2024

Zhrnutie roka 2023



Krásny nový rok 2024 Vám prajem. Celkom rýchlo to zbehlo a dá sa povedať, že môj život minulý rok začal byť opäť trocha viac podobný tomu aký bol predtým aj keď úplne iný😁. Nejak som mohla robiť viac vecí sama, pretože Bumbalo dokázal ostať s tatom občas aj bezo mňa.

Inak bol minulý rok hlavne študijný a ten nový bude ešte viac😳😳. Držím si palce, pretože to bude náročne. Som však rada, že sa mi koncom roka podarilo urobiť niekoľko vecí do školy a tak som mala pokojné sviatky. A najviac sa teším z toho, že som si po 2,5 roku urobila rodinné fotoalbumy :). Fotiek mám v mobile asi milión, ale nechcem ich s Bumbalom pozerať cez mobil. Klasická fotka alebo fotokniha to je hneď lepšie a Bumbalo si v nich neskutočne rád listuje. Ešte si pamätám časy, keď sme mali doma farebnú tlačiareň a fotky sme si vytláčali sami. Teraz mám len na čierny toner a rozmýšľam, že by nebolo od-veci zaobstarať si opäť farebný toner a tlačiareň naň, najmä keď si uvážim koľko tých fotiek máme a vytlačíme. 

Share:
Blog Design Created by pipdig