nedeľa 13. júna 2021

Prečo používať organickú kozmetiku? recenzia produktov


 

Prírodnú a hlavne bio-organickú kozmetiku u mňa môžete nájsť často, prečo ju vlastne používam a aké ma benefity zistíte v dnešnom článku. 

Prírodná a organická kozmetika nie je úplne to isté! Prírodnou sa totiž môže označovať všetko čo má v zložení nejakú prírodnú zložku, hoci ide o úplne malé percento a hoci ostatné ingediencie od prírody utekajú na míle ďaleko.... 

(ak vás nebaví čítať na konci nájdete video :))

Organická alebo bio kozmetika už musí spĺňať isté kritéria a tým pádom si môžete byť istý, že ste si nekúpili produkt ktorý sa len skrýva za momentálne módne označenie „prírodný“. 

Čo musí teda spĺńať organická kozmetika? 

                    - musí mať certifikát o zložkách, ktoré podliehajú ekologickému pestovaniu

                     - mala by obsahovať minimálne 95% organických zložiek

                     - ekologický musí byť aj spôsob výroby 

                     - obaly by mali byť buď recyklovateľné alebo odbúrateľné

                     - táto kozmetika by mala byť jednoducho pre životné prostredie udržateľná a to v

                            každom  jej životnom cykle, od pestovania až po následné vyčerpanie (obal)

                     - organická kozmetika je aj etická, pretože netestuje na zvieratách ( hoci neviem, či každá  

                          musí toto merítko spĺňať)

Aké ma výhody pre mňa: 

Ja som sa začala o zloženie kozmetiky zaujímať kvôli zdraviu a akné.  Konvenčná kozmetika môže obsahovať látky, ktoré sú toxické, pre zdravie nebezpečné a ktoré narúšajú hormonálny systém (zjavne môj prípad s akné), okrem iného teda.... Takže aj keď si kupujem obyčajnú kozmetiku, čo sa tiež hocikedy stáva, tak si kontrolujem aspoň zloženie a hlavne sa vyhýbam parfému, lebo tam výrobca môže schovať všetko možné :o. Pokiaľ však ide o kozmetiku na telo či pleť radšej sa väčšinou obraciam práve na bio či organickú kozmetiku. Mám veľmi citlivú pleť a mnoho vecí mi nerobí dobre a práve pri tejto kozmetike sa tomu často vyhnem, hoci samozrejme občas nemusí sadnúť nejaká zložka na konkrétny typ pokožky. 

NO hlavne mi nie je úplne jedno aký dopad má kozmetika ( a nie len tá) na životné prostredie...          Planétu máme len jednu, tak by sme sa o ňu mali v každom ohľade starať. 


Na recenziu mám dnes tri produkty pleťovej kozmetiky zo slovenskej stránky organicsmix, na ktorej nájdete len organickú kozmetiku. 


Organická kozmetika levandulová voda

KVETINOVÁ VODA LEVANDUĽA

Je to toner s upokojujúcim účinkom vyrábaný ručne. Zvlhčuje pokožku a pripravuje ju na ďalší produkt. Táto voda je veľmi vhodná aj na osvieženie v lete, dá sa používať aj na make up. Redukuje začervenanie a naozaj zanechá pokožku hydratovanú. Je príjemný aj na dočistenie pleti alebo je ho fajn používať pod olej alebo olejové sérum, aby sa lepšie vsiaklo. Je vhodný skôr na normálnu a suchú pokožku. 

Ak máte radi vôňu levandule tak toto bude pre vás také pohladenie :).


FACE IT ORGANICKÉ SÉRUM 

Je to sérum zo zmesi čistých organických olejov, ktoré by malo rozžiariť pleť. Malo by podporovať obnovu buniek, stimulovať tvorbu kolagénu, redukovať jemné vrásky či vylepšovať textúru pleti a zjemňovať pigmentové škvrny. 

Aké oleje obsahuje si môžete pozrieť na videu alebo u predajcu ja vám radšej poviem ako na mňa pôsobí. 

Je to totiž moje kozmetické zlatíčko, obľúbila som si ho hneď po prvom nanesení :) a už po krátkom používaní mi bolo jasné, že bude patriť k mojím obľúbencom. Je nesmierne na pleti príjemné, je nekomedónne,  dokonca sa mi zdá, že ešte zlepšuje textúru (čo sa týka pórov) pleti a malé vyrážky po ňom miznú rýchlejšie. Pleť je po ňom hydratovaná a taká vláčna a svieža. Rýchlo sa vstrebe do pokožky a to aj bez navlhčenia. A keď si ho dám večer, ráno je po ňom pleť žiarivejšia a aj mini vrásky sa mi zdá, že vidno menej :). No úplna topka pre mňa :). 


SEA ME MASK 

Maska na pleť z morských rias je v obale z cukrovej trstiny, takže sa dokáže rozložiť :). Má hydratovať, tonizovať revitalozovať a spevňovať pokožku. 

Má samozrejme zelenú farbu a je potrebné zvyknúť si na jej vôňu, pretože v nej cítiť naozaj riasy :D, kto si to nevie predstaviť tak niečo ako tráva ale také výraznejšie.  Po minútke však vôňa vyprchá, takže aj keby vám to vadilo, rýchlo by ste sa cez to preniesli :D. 

Je vhodná pre všetky typy pleti, jemne sťahuje póry. Pokožka je po nej hydratovaná, jemná a rozžiarená. Bude sa páčiť aj citlivej pleti, pretože je naozaj k pokožke šetrná, ale robí čo má :). 


Video o týchto produktoch: 



Poznáte niektorý z týchto produktov? Zaujímate sa o to v čom je uskladnená vaša kozmetika a aký ma dopad na životné prostredie alebo to veľmi neriešite? 

Majte sa mi zatiaľ krásne

vaša

Lulu :)                        

Share:

4 komentáre

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig