nedeľa 11. októbra 2020

Novinky z prírodnej kozmetiky 1.

Ahojte, za posledné mesiace sa v mojej dennej starostlivosti o pleť nazbierali nové a hlavne prírodné produkty a tak prišiel čas Vám ich predstaviť. Keďže ide o viacero produktov, bude tento článok rozdelený  na dva, najprv som to chcela dať do jedného, ale potom pridám aj inú ako pleťovú kozmetiku, teraz to však bude hlavne o nej. 

Pokiaľ sledujete môj instagram, tak viete, že som bola na Dm- evente, takže väčšina kozmetiky je práve odtiaľ, takže ak by Vás niečo zaujalo, viete, kde to hľadať :). 

PINEAPPLE BRIGHTENING SERUM - TWO COSMETICS

Toto je asi najzaújmavejší produkt s ktorým som sa stretla. Je to sérum z ananásu od slovenskej značky Two, ktorá vyrába svoje prípravky ručne a všetko je 100 percent prírodne. Toto sérum obsahuje 2 druhy vitamínu C. Má neskutočne krásnu vôňu a zvláštnu žltú farbu, konzistencia je tiež zaujímavá pretože je vodnato - huspeninová a obsahuje jemný prášok (alebo niečo tomu podobné).

Toto sérum by malo:

- zlepšovať pigmentáciu

- zjednocovať tón pleti

- hydratovať a ošetrovať pleť

- je enzymatický exfoliant

- obsahuje aktívne látky bromelain, ktorý pôsobí ako jemný píling (to bude prášok z ananásu) a vitamín C

Musím sa priznať, že konzistencia sa mi až tak nepáčila, na sérum mi pilingový efekt (jemný prášok) prišiel strašne zvláštny a nie je to niečo, čo by som túžila mať na vyčistenej pleti. Avšak, zvykla som si na to. Sérum je zo začiatku dosť lepkavé, no po piatich minútach sa úplne vpije do pleti (až na tie pilingové čiastočky). Pleť je po ňom jemná, zjednotená, vyhladená, vypnutá a získa takú sviežu farbu. Lenže na niektorých miestach, kde zabudnem sérum poriadne roztrieť aj mierne žltú farbu, tým pádom si ho neviem úplne predstaviť použiť na deň. Hoci cez deň by sa určite mal používať s ochranným faktorom, keďže je to silný antioxidant. 

Takže suma sumárum, vôňa úžasná (a to ja v kozmetike vôňe nemusím, ale tá je tak strašne príjemná), efekt taktiež veľmi dobrý, ale tá konzistencia je veľmi otázna... aspoň na mňa teda. Two cosmetics má ešte mnoho ďalších sér, ktoré sú na prírodnej báze a majú aktívne látky a vyzerajú teda dosť lákavo. Taktiež  u nich nájdete rôzne hydroláty, šampuchy, mydlá, maslá a ďalšiu zaujímavú prírodnú kozmetiku a hlavne ich nájdete aj v Dm drogerii, čo je super :). 



ŠIPKOVÝ OLEJ - TWO COSMETICS

Šipkový olej obsahuje vitamín A, C a E, množstvo mastných kyselín, kyselinu linolovu a kyselinu linolénovu. Vďaka tomu by mal mať hydratačné a protizápalové účinky (hovorí sa o ňom, že je výborný na jazvy a tržné ranky) a taktiež by mal by pomáhať s hyper-pigmentáciou. Jeho miera komedónnosti má číslo 1, čo znamená, že ho môžete použiť aj pokiaľ bojujete s akné, pretože neupcháva póry.

Páči sa mi ňa ňom, že nie je hustý a veľmi dobre sa roztiera na pleti. Do pleti vsiakne tak za 10 minút a nechá ju jemne premastnenú a hydratovanú. Myslím, že je vhodný hlavne na normálnu, zmiešanu až mastnú pleť, pretože ráno po ňom ostáva pleť príjemne hebká, ale nie mastná. Veľmi suchá pleť by potrebovala, ale asi niečo silnejšie.  Ja ho používam hlavne na noc, ale myslím, že v zime ho využijem aj cez deň. 


PRIRODNÁ ODLIČOVACIA EMULZIA - TULI A TULI

Prírodná odličovacia emulzia má vôňu ruže, teda takej tej klasickej ružovej vody, ktorá je v podstate aj jednou z jej hlavných ingrediencii.  Obsahuje aj prírodné oleje, ktoré dokopy vytvárajú veľmi príjemnú emulziu, ktorá si ma získala na prvé odlíčenie. Denný mejkap s ňou ide veľmi dobre dole, okrem toho  nevysušuje, zanecháva pleť jemnú a hydratovanú. S výraznejším mejkapom sa s odlíčením treba pohrať a použiť viac emulzie, ale v konečnom dôsledku odlíči aj ten, hoci to trvá o niečo dlhšie. 

Na tomto výrobku sa mi páči, že má naozaj jednoduché zloženie, ale za to účinné. Pokiaľ máte citlivú pleť  tak toto bude pre ňu pohladenie. Inak Tulli a tulli je taktiež bio prírodná slovenská značka. 


ČISTIACI GÉL NA TVÁR - MYDLOVÉ ORECHY - DULCIA

Pri slovenskej značke a odličení ešte ostaneme, avšak tento krát s čistiacim gélom od Dulcie.  Dozvedela som sa, že toto je jeden z najpredávanejších produktov na čistenie pleti v dm-drogérii. A asi to bude hlavne tým, že absolútne nevysušuje pleť a je to v podstate taký zaujímavý produkt. Keď si ho napumpujete je to gél, avšak na tvári sa pomaly spolu s vodou mení na mlieko. Ak by ste ho vmasírovali do pokožky bude z neho naďalej taký olejový gél. 

Mal by sa naniesť, nechať chvíľu pôsobiť a zmyť, na bežný mejkap je to dobrý pomocník na silné líčenie to bude chcieť asi niečo silnejšie. Podľa popisuje je vhodný na všetky typy pleti. Neobsahuje mydlové zložky a zanecháva pleť jemnú, hydratovanú, len...... mne vadí vôňa (je také jemne citrusová) a zdá sa mi, že mi aj mierne irituje pleť. Inak niektoré esenciálne oleje môžu robiť šarapatu citlivej pleti. Takže, ak máte problém s parfumáciou (ako ja), tak vám toto môže možno tiež vadiť.  Mne celkovo vadia parfumácie v kozmetike a to či už prírodnej alebo klasickej, občas ich znesiem, ale po väčšine mi zvyšujú precitlivelosť pleti :O. 


RUŽOVÁ VODA NA TVÁR A TELO - ALVERDE

Posledný produkt, ktorý tu mám je táto ružová voda, od podobných produktov, ktoré som mala doteraz sa líši tým, že má v sebe aj iné zložky, ako čisto ružovú vodu. V podstate je to také tonikum. Táto voda by mala pleť osviežiť a hydratovať. Osvieži pleť určite a v podstate aj jemne hydratuje, obsahuje však aj alkohol. Celkovo je to taký príjemný produkt na občasné dočistenie pleti, občasné u mňa práve kvôli alkoholu, pretože cítim jemné sťahovanie po jej aplikácii. 


To by bolo na dnes s produktov všetko. Ako inak znášate vo výrobkoch parfém vy? Príde mi, že je neskutočne náročne nájsť niečo bez týchto zložiek a to aj v prírodnej kozmetike. Názory sú na to rôzne, niekto vraví, že esenciálne oleje nemôžu škodiť, avšak mne sa už veľa krát stalo, že v silnom zoskúpení mi nerobia dobre. 

Tak sa majte zatiaľ krásne

vaša

Lulu :)


Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig