utorok 7. novembra 2023

Ako sa motivovať k cvičeniu?

Ako sa motivovať k cvičeniu

Chceme vyzerať mladšie? Mali by sme cviciť, pretože šport spomaľuje starnutie. Chceme aby nás nebolelo celé telo? Opäť by sme mali cvičiť, aby sme si spevnili svaly a vydržali väčšiu záťaž. Chceme byť zdraví a nestresovať? Znova pomáha šport a mohla by som pokračovať. Jednoducho všetky cesty vedú k športu, či chceme alebo nie. Čo sa týka mňa viem, že by som mala, len mi k tomu chýba vzťah a tak je to potom u mňa ako na hojdačke. Nával endorfínov sa tiež skôr nedeje ako deje a hlavne po celom dni behania okolo Bombala je to tá posledná vec čo sa mi chce. Za to môj muž je opak mňa. A tak rozmýšľam čo by sa dalo vymyslieť, aby sme sa vedeli (ako zničené mamky a aj nemamky) viac k športu motivovať? 

S nástupom jesene a tesnejších nohavíc pociťujem väčšiu snahu dať sa aspoň do behania a tak sa aj stalo. Tak si dajme pár tipov čo by mohlo pomôcť :)

dsport oblečenie

1. Pekné oblečenie

Osobne sa mi cvičí lepšie, keď aj pekne vyzerám. Hlavne si neprosím nič tmavé, čomu zodpovedá aj môj outfit z dsport.sk. Je farebný a pohodlný s mikinou, ktorá poriadne zahreje aj v chladnejších dňoch :).

2. Vytvorenie návyku

Samozrejme len outfit nestačí. Najdôležitejšie a zrejme aj  najťažšie je vytvoriť si zo športu zvyk. Ak sa raz získa, bude to ťahať do športu prirodzene a bude to aj chýbať. Vytvorenie návyku však trvá nejaký ten čas, takže na to ďalej potrebujeme.....

športový outfit



Takto nejak sa reálne pri športe cítim :D


3. Pevnú vôľu

Žiaľ bez toho nič nefunguje. Môžeme ju troška obalamutiť nejakou odmenou, čím zároveň podporujeme vytvorenie návyku. A ktovie možno sa na cvičenie aj začneme tešiť.

4. Parťak

Ešte by mohlo pomôcť nájsť si nejakého parťaka, ktorý Vás potiahne. U mňa je to môj manžel, ktorý bez športu nežije. Za mladých bezdetných časov sme chodili na túry a bicyklovačky. Teraz je to komplikovanejšie, ale keď sme u babky dáme si aspoň spoločný beh alebo ho doprevádzam na bicykli, keď sa mi do behu nechce. Takto si vyvetrám hlavu a zároveň máme rande time :). 

Ak nemáte žiadneho kamoša/kamošku existujú ešte aplikácie ako Garmin, či strava, kde sa dá nájsť okruh priateľov, s ktorými zdieľame svoje športové výkony, čo môže byť tiež motiváciou. 

mama a šport


5. Ide o zdravie

Šport sa nám spája s vyrysovaným telom, chudosťou a výkonom, ale dôležité je myslieť na to, že ide hlavne o zdravie. A nemusíme pri tom dvíhať činky v posilovni či zdolávať maratóny. Potrebujeme do svojho života vniesť pohyb, či už ako dlhú prechádzku, tanec v obývačke alebo poriadne vyluxovanie celého domu pri ktorom sa zapotíme. Musíme sa hýbať, aby sme boli zdravý, lebo pohybu máme sakra málo a z toho plynú rôzne zdravotné problémy. Takže či sa chce alebo nie, mojou najväčšou motiváciou ostáva stále zdravie.

športový outfit


Čo vás motivuje k športovaniu, hlavne ak naň veľa síl neostáva?

Majte sa mi zatiaľ krásne, 

vaša Lulu :)

Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig