štvrtok 31. mája 2018

Dá sa dosiahnuť hladká pokožka?

Ipl prístroj na odstranenie chlpkov- skutočná recenzia

Ahojte,
tento článok mám v pláne napísať už roky, mesiac som sa mu aktívne aj venovala, aj vyhýbala (teda jeho video verzii) no potom som to opäť nechala tak. Nakoniec som sa odhodlala a nakoľko viem, že nejednu z vás táto téma zaujíma, idem do toho.
Takže o čom to dnes bude? O tom, ako sa dopracovať k hladkej pokožke a vlastne aj o tom, či je to vôbec možne.... (na dlhšie ako pol dňa :/).


Asi som mala žiť v stredoveku, kde by toto nikto neriešil.... neznášam zbavovanie chĺpkov.... je to PEKLO, teda väčšie peklo nastáva vtedy, keď začínajú rásť. Žijeme vo svete, kde sa výžaduje byť hladká ako ....viete čo..... ale povedzme si pravdu.... docieliť to je...uhm....náročne. A ak ste do vienka ešte dostali citlivú pokožku, ktorá reaguje na všetko vyrážkami, zarastajúcimi chĺpkami, svrbením, začervenaním a tak ďalej.....tak je to naozaj “radosť” pri ktorej je o depresiu postarané. 

Neviem ako to máte vy ale ja nemám rada holenie už len z dôvodu, že som potom ako jež a treba to opakovať neustále.....a výsledok? O ničom. Bola by som schopná zvyknúť si na bolesť pri depilácii a tešiť sa z toho, že to vydrží aspoň nejaký ten týždeň, ale moja pokožka toto razantne odmieta! A mať boľavé a modrinové nohy od blbého zarastajúceho chĺpku si neprosím (áno skúšala som píling, lufu, krémy, všetko....).

Tak už ostávala len jedna vec: laser, ale kto by do toho dal toľko peňazí s nejasným výsledkom?
Tak som si povedala, že to skúsim inak a ešte počas mojich študentských čias som si kúpila IPL prístroj Phillips Lumea a prišla som tak v tom období o všetky ťažko zarobené úspory :D. 

No a vlastne o tomto prístroji dnes bude reč! Od jeho kúpi prešlo vyše 5 rokov, zo začiatku som ho používala tak pomenej, posledný pol rok ho využívam pravidelne. Takže si myslím, že už viem konečne reálne zhodnotiť jeho výsledky. 

Čo to vlastne IPL prístroj je?
 Je to prístroj, ktorý funguje na báze intenzívneho pulzného svetla, to vytvára teplo, ktoré stimuluje chĺpok v jeho korienku a tým prechádza do kľudovej fázy a prestáva rásť. V podstate sa z nej dokonca ani nemusí prebrať a tým by vlastne mohol prestal rásť na trvalo. Avšak skôr ide väčšinou o  uspanie na nejaký čas. Tým pádom, že je to prístroj, ktorý pracuje na princípe svetla, je preňho ideálny čím tmavší chĺpok na čím svetlejšej pokožke. Pokiaľ máte svetlé či ryšavé chĺpky alebo veľmi tmavú pokožku, toto na vás fungovať naisto nebude.

Dôležité vedieť!
Takýto prístroj by sa nemal používať na opálenú pokožku a ani so žiadnym krémom, pretože to koži môže privolať problémy. Najlepšie je ho začať používať už v zimných mesiacoch a pomaly sa pripraviť na leto. Tiež to nie je pre ľudí, ktorý majú napríklad problém so zrážanlivosťou krvi.

philips lumea ipl pristroj na odstranenie chlpkov nazor


Ako sa používa a čo sľubuje?
Pred použitím musíte najprv pokožku zbaviť chĺpkov, pretože inak vám chĺpok zhorí na povrchu a svetlo sa nedostane ku korienku. Inak keď sme pri holení, tento holiaci strojček od Balea je zatiaľ to najlepšie čo som vyskúšala a rovná sa aj tým pánskym (áno predtým som používala najmä tie, lebo ženské sú väčšinou oničom)....  a nie je ani drahý.

Zo začiatku sa odporúča používať Lumeu každé dva týždne, neskôr, keď je úbytok chĺpkov viditeľný stačí prejsť na udržiavaciu fázu raz za 4 týždne. Výrobca vraví, že už po troch použitiach vidno 92% úbytok chĺpkov a že pokožka vydrží hladká 4 týždne.
 JE TO PRAVDA?


AKÉ SÚ TEDA VÝSLEDKY??
Čo sa týka 92% úbytku po troch použitiach, myslím, že by sa dalo súhlasiť, avšak je to troška zradné, pretože.....
Úbytok som si určite všimla a veľmi ma potešil, lenže asi po štvrtom “lumovaní” sa zvyšujúci úbytok chĺpkov akoby trocha pozastavil  alebo ich dokonca bolo na niektorých miestach aj trocha viac. Chce to akosi viac času a nie len to! Určite môžem povedať, že chĺpkov je menej a tiež sú aj jemnejšie a to som si mohla všimnúť už po prvom použití.

Lenže, ak čakáte, že sa ich zbavíte natrvalo a všade, to vás asi nepoteším. Na niektorých miestach mi ostali malé mapky a tie jednoducho nejak nechcú ísť preč, aj po rokoch sú stále tam. Myslím, že v podstate zmizlo tak 80 % a tých 20 nie a nie ísť preč. Môže to byť zapríčinené aj tým, že ide o miesta blízko pri znamienkach, kde sa snažím, aby sa svetlo znamienku vyhlo.... alebo sú to nejaké zabudnuté miesta, ktoré pravidelne obchádzam.... alebo sú tam nejaké veľmi odolné chĺpky, to už neviem, ale jednoducho pár takýchto miest mi ostalo. 

No aj napriek tomu sa tá pokožka nedá porovnať s tým, aká bola predtým! Je jednoducho hladšia a tie chĺpky, ktoré tam ostali nie je tak vidieť (alebo cítiť). Tento prístroj používam len na nohy, lepšie povedané len od kolien dole, ale pomaly ho začnem používať asi aj inde. 

Lenže! Toto nie je stav trvalý a treba sa zmieriť s tým, že leto prežijete v pohode, pol roka sa prístroja nedotknete a tie potvory sa začnú opäť vraciať. Je ich síce menej a sú jemnejšie, no čím dlhšie prístroj nevidíte, tým sa viac navracajú do svojho pôvodného stavu. Ak túžite opäť po hladkej pokožke, od zimy môžete prístroj začať používať znova.

Ale aj napriek tomu môžem povedať, že by som si ho kúpila opäť, je to kopec peňazí, no keď máte pokožku ako ja, tak nie je lepšie východisko. Keď mi tento prístroj odíde na večné časy, určite si kúpim jeho novú verziu. 

No a aké má tento prístroj nevýhody? To už zistíte vo videu :) od minúty: 4:30.

Zrastanie chĺpkov do kože
 Ako som už písala, chĺpky sú jemnejšie a tým pádom aj ľahšie zarastajú pod kožu, no napriek tomu sa to nedá porovnať  s depilátorom alebo voskom. Pár nešťastníkov sa nájde, to áno, ale čím dlhšie ho používam, tým ich je menej a naozaj ide len o pár jedincov, ktoré po väčšine potom aj tak prestanú rásť, takže je problém vyriešený :).




Máte s týmto prístrojom skúsenosť? Ako sa dopracujete k hladkej pokožke vy? A tiež máte problém s citlivou pokožkou?

Dúfam, že sa vám článok páčil, stál ma naozaj dosť (psychického) úsilia. Je to pre mňa taká nepríjemná téma, veď viete.... v dnešnej dobe ženy vlastne ani “nemajú” chĺpky ....
Alebo sa to aspoň tak tvári, že by mať vlastne vôbec nemali, akože tak celkovo, nikdy a nikde a za každých okolností. Pričom je to normálna a prirodzená vec a nenájde sa žena, ktorá by ich nemala, či už viac alebo menej....  Nevravím, aj ja chcem mať hladkú pokožku a preto je tu aj tento článok (hoci by som bola radšej, keby som to vôbec riešiť nemusela), ale niekedy ma to celkom ubíja, pretože ich zbavovanie nie je ani príjemne, ani jednoduché a mnohokrát ani účinné! Ale aj o takých veciach treba hovoriť, pretože články na túto tému sú ako šafranu....

Tak sa mi majte zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)



Share:

12 komentárov

  1. Excellent post (as always)!Thank you very much :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tento prístroj nepoznám, ale znie to dobre :) súhlasím, že chĺpky sú fakt neskutočná otrava... trikrát hurá zime, kedy sa s tým netreba toľko nervovať :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nad týmto prístrojom uvažujem už strašne dlho, no vždy ma odrádza cena a celkovo som to ani moc neštudovala, na akom princípe funguje. Vďaka tvojmu videjku som to však úplne pochopila a prístroj v blízkej budúcnosti asi kúpim, pretože na leto sa určite oplatí :) Máš inak veľmi príjemné vystupovanie a si veľmi prirodzená, vďaka čomu sa na video pozeralo veľmi dobre, takže sa teším na ďalšie! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tenhle přístroj neznám, ale vypadá dobře:D. Každopádně já si zatím vystačím s žiletkou nebo voskem:D.
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Joo a teď jsem si všimla, že máš vlastní doménu, tak gratuluju:D (jestli to tak je už dlouho, tak se omlouvám, jsem zpomalená:D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :), mám ju asi hodinu :D, takže naopak si veľmi všímavá :)

      Odstrániť
  6. super video :) niečo podobné mám doma, ale nemám nervy sa s tým babrať :D takže je to zatiaľ nedotknuté v krabici

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nad IPL prístrojom som i ja jeden čas uvažovala, no až z tvojho videa som zistila, že to nebude nič pre mňa, nakoľko ja mám veľa znamienok. Inak, podobne ako ty som mala i ja pri používaní depilátora problém so zarastaním chĺpkom a vyrážkami a preto som ho aj prestala používať. Už roky používam žiletky (kupujem si stále dokola Gillette Venus, pretože po tých sa ako jedných z mála nevyhádžem), s ktorými je síce holenie neefektívne a strašne otravné, no aspoň moja pokožka takto netrpí žiadnym podráždením.
    Inak veľmi chválim tento článoček i video Luci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Už dlhšie uvažujem nad kúpou tohto prístroja, alebo podobného. Rada by som si ho najprv vyskušala, myslím si, že v lete si zaobstarám jeden :)

    Izabell zo SYDNEY SLEEK

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Wow vyzerá to super a zaujímavo! :) Pekný článok :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dobry clanek! Jsi moc hezka!

    The Gown 👗http://www.thegown.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  11. O tomhle přístroji už jsem slyšela, ale nevyzkoušela ho. Já mám ráda klasickou žiletku a depilace mi také nevadí :D. Věřím, že pro tebe musí být holení peklo.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig