streda 1. marca 2023

Rok 2022 pokračovanie


 

Ahojte, aj keď už máme marec ja sa ešte vrátim v spomienkach do minulého roka. Prešlo to samozrejme rýchlo a rada by som si to opäť pripomenula :) a aspoň takto vám zhrnula čo sa nám v živote udialo za ten čas. 

Júl a náš syn má svoj 1. rok

Môj syn má rok! Je to až neuveriteľné, že som vlastne mama. Teda aspoň vtedy to bolo občas ešte neuveriteľné :D, teraz som už s mojim materstvom celkom vžitá :). Tento mesiac bol plný radosti, oslavovali sme neterkyné krstiny, Šimonové narodeniny, sestrine narodeniny.  Väčšinu času sme strávili u starých rodičoch na východe a užívali sme si rodinné stretnutia. Bolo krásne počasie, kúpali sme sa v mini bazéniku, chodili na prechádzky a všetko bolo ako z rozprávky. Darmo, teplo a slnko ma nabíja energiou a všetko je vtedy akési lepšie. V našom byte sa robili podlahy a pomaly sme dolaďovali detaily na kuchyni. 




Behu zdar

Prvý návrh kuchyne

S augustom prvý samostatný krok

8.8.2022 urobil Bombalo svoj prvý samostatný krok do priestoru. Bolo to po obede na ktorom jedol 1x pizzu. Ak by sme vedeli, že bude mať takýto účinok, dáme mu ju aj skôr :D. Ako som sa toho chodenia len nevedela dočkať. Samozrejme, od tohto momentu bol nezastaviteľný :). V byte sme dokončili kúpeľnú, kolo toho nás sprevádzali problémy s vodou, takže sme museli vybúrať dieru do wc, aby sme nemuseli búrať novo dané dlaždice v kúpeľni, lebo to jednoducho nechceš!  Pri každom takomto probléme (a to ich teda bolo) mi stavali vlasy hore-dupkom a prežívala som mierne depresie. Našťastie v dvoch izbách sme mali krásne vybrúsené parkety, konečne sme ich finálne namaľovali,  náš byt sa rozžiaril a začal čím viac vyzerať ako domov. Do toho sme výletovali a 1x sme boli s Bumbalom v aquaparku, bolo to super, len sme o pár dní na to slušne ochoreli... Ale aj tak sme to neoľutovali a povzbudilo nás to, že musíme ísť aj na budúce.  





Tu som sa dlho neradovala, keďže nám nešla voda na umývadle...





Ten poloprázdny priestor v obývačke mi celkom chýba, ale mať gauč na vyvalenie je na nezaplatenie. 


September s dotváraním bytu

Konečne nám vymenili staré balkónové okno čo znamenalo, že sme mohli urobiť z „bordeľ izby“, izbu  normálnu, čím sa nám uvoľnil ďalší priestor. To si vyžaduje nové skrinky a tak sme boli nakupovať v Ikea. Ja aj Bombalo sme z nákupov mali veľkú radosť, môj manžel zasa utrpenie, ale čo by neurobil pre pokoj v rodine :D. Namaľovala som čierne zárubne na biele, vymenili sme staré dvere za nové a pomaly zveľadovali čo sa dalo. 


Môj spoločník na nákupy :D


Naša budúca spálňa, doteraz hlavne sklad na všetko. Na konci článku je foto ako vyzerá teraz :). 



Október privítal novú kuchyňu

Tak sme sa dočkali tej našej kuchyne, ale aby to nebolo také jednoduché sprevádzali ju rôzne úskalia. Montáž prebehla dobre, vyvalila sa síce na nás asi tona skriniek a dosiek, ale páni čo nám ju robili to skladali s prehľadom. Trvalo to dva dni, len! Batéria ktorú som kúpila nesedela na dosku, koho by napadlo že to môže nesedieť? Hlavne tam rozmer hĺbky jej usadenia ani nebol napísaný. Takže moja túžba mať funkčnú kuchyňu bola zasa v háji. Do toho nám nešla plynová varna doska, teda jej zapaľovanie vyhadzovalo istoče v byte. Najprv sme mysleli, že môže byť problém v doske alebo plyne. To sme po tom čo sme zavolali plynára a neskôr eletrikára vylúčili. Chyba bola nakoniec v jednej zásuvke, ktorá ovplyvňovala celú elektrinu bytu. Všetky tieto “poznania” trvali nejaký ten týždeň, ale nakoniec som sa tej svojej funkčnej kuchyne predsa len dočkala aj keď zo sivými vlasmi navyše. Batériu sme boli kúpiť ešte cez víkend v Ikea, aby som mohla aspoň umývať riad v drese a nie kúpeľni. Kým nešla plynovka používali sme indukčnú jedno-platničku na ktorú sme už boli nejaký ten čas privyknutý. Dokonca nám v tento mesiac prišiel aj dlho vyberaný a očakávaný gauč. Vytrepať ho do bytu bol pre manžela kríž a dušoval sa, že tento gauč tu ostane na veeeeeľmi dlho. Toho si ja síce nie som úplne istá lebo veď svetlá a dieťa veľmi nejde dokopy, ale tak uvidíme: D. 
Tento mesiac bol veľmi teplý, tak sme si užívali príjemné slniečko. Samozrejme nechýbala ani haloweenska oslava mojich narodenín v kruhu celej rodiny. 

To krásne októbrové slnko
 

Zasa o rok staršia.






November s dokončenými všetkými izbami


Po takmer roku definitívne ukončujeme najväčšie práce na našom byte, jeeeeej :). Vo všetkých izbách máme konečne urobené podlahy, vymenili sme posledné staré dvere v kuchyni. Dokonca aj manželova "dielna-kutička" sa premenila konečne len na normálnu chlapskú "izbo-kutičku". Do stien sme  vyvŕtali prvé poličky v Bombalovej izbe :). A po nekonečnom čase strávenom len na prerábanie bytu sme si dopriali výlet v podobe welnesu čo bolo úplne super a dokonca sme po ňom ani neochoreli :). 




Kutička alebo manželova budúca pracovňa. 



Rodinný december

Vianočný stromček som robila už začiatok decembra celá nedočkavá z toho, že ide o náš prvý stromček v našom prvom spoločnom domove :). Wau, veď ja som sa konečne dočkala toho vytúženého vlastného bývania, ešte to má nejaké detaily a úskalia, ale už je to reálne a takmer aj hotové :). Rok bol náročný, ale priniesol nám veľa pekného a môžeme za sebou vidieť kopec urobenej práce. Bumbalo mi za tento rok tak vyrástol až sa nestíham čudovať. To moje malé bábätko, ktoré už teda bábätkom nie je, toho toľko vie a začína byť mojim parťákom. Užívali sme si prvý sneh a Vianoce sme tradične slávili s celou rodinou u dedkov a babky. 
    Takto vyzeral náš rok 2022 a som zaň veľmi vďačná a zároveň sa veľmi teším, že máme od prerábky na nejaký ten čas pokoj a môžem riešiť konečne aj niečo iné :). 


Náš prvý :), jednoduchý, maličký a z toho čoho nebolo nutné kupovať veľa :D. 
                                     
Prerábku kuchyne nájdeš TU-klik.

Prvé spoločné pečenie :)


V spálni konečne vybrúsená podlaha a prvé skrinky. 



Ako ste prežili minulý rok vy? 
Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša,
Lulu :)



Share:

1 komentár

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig