štvrtok 7. januára 2021

Iphone 12 recenzia fotoaparátu

 


Už je to mesiac čo som si zakúpila Iphone 12, veľmi som sa naň tešila a vkladala doňho veľké nádeje, hlavne teda čo sa týka fotoaparátu. Žiaľ ostala som mierne sklamaná, prečo to sa dozviete v článku. 



O tomto telefóne som robila aj recenziu a unboxing na youtube, takže väčšinu informácii zistíte tam. Dáme si tu ale také základné zhrnutie. Kým som si vybrala tento telefón prešlo celkom dosť veľa času. Rozmýšľala aj nad inými značkami a inými modelmi. Chcela som si kúpiť buď Samsung FE 20, Pixel 5, Iphone 11pro, iphone 12 mini, nakoniec som bola dosť rozhodnutá nad 12 pro, aj som si ho pred-objednala, ale to čakanie bolo na nervy, tak som si nakoniec vybrala Iphone 12 a momentálne to aj ľutujem. 

Čo som od neho čakala: 

1. perfektný fotoaparát, ktorý do veľkej miery na výletoch zastúpi moju zrkadlovku

2. Výbornú kameru

3. rýchly telefón

4. aplikáciu na úpravu fotiek, videí v telefóne

5. jednoduché používanie na ktoré som zvyknutá. 


Čo ma sklamalo: 

Hlavne prvé dva body, čo sa týka fotoaparátu a kamery ale aj nejaké iné veci.

1. Displej ide strašne do žlta

2. Displej mi orezáva stories na instagrame, jednoducho nevidím čo je na krajoch a to isté robí niekomu inému keď pridám do stories niečo ja. 

3. Ale najviac ma sklamal fotoaparát, akože je dobrý, no veľmi presvetlený a to čo vidím keď fotím a to čo to urobí s fotkou spolu nekorešponduje. Jednoducho si ju upraví podľa svojho a nie stále je to lepšie ako to čo vidím. Najviac to vidno na prednom fotoaparáte, myslím, že je to funkciou Lidar. 

4. Celkovo sú fotky presvetlené a žiaľ tiež idú do žlta a nedá sa s tým nič robiť ani v aplikácii na úpravu fotiek. Asi by som musela začať upravovať celkovo všetky farby a všetko, čo som doteraz nikdy nerobila. Doteraz mi totiž stačilo mi pridať kontrast a sýtosť a bolo. 

5. Video niekedy tak zvláštne zaostruje a tie farby teda tiež niesu nič moc. 

6. Pomer cena kvalita veľmi nezodpovedá, jednoducho je príliš drahý na to, čo aj reálne dokáže.


Akože fotky sú v podstate pekné, ale pekné fotky robí v dnešnej dobe aj mobil, ktorý nestojí 1000 eur. Keď chcem takú peknú poriadnu fotku aj tak musím vybrať zrkadlovku. Takže to prečo som bola ochotná  doňho investovať jednoducho nespĺňa, čo ma dosť hnevá. Za menej peňazí by som mala niečo podobné....

Ale žiaľ budem sa s tým musieť zmieriť lebo najbližších neviem koľko rokov nemienim opäť investovať do telefónu. 
















Aby ste ma zas nechápali zle, ten fotoaparát nie je zlý a mnohým ľudom by to stačilo, dokonca by s tým boli veľmi spokojní. Lenže 12 nepriniesla skoro žiadne zmeny oproti 11-nástke a za tie peniaze sa nevyplatí.... Ak máte peňazí nazvyš a nevadí vám, že za to dáte kopu peňazí a nehľadáte fotoaparát, ktorý chcete využívať na portréty a také tie blogerské veci, ale skôr hory, jedlo a bežné vecičky budete asi spokojní, ale inak... asi nie. Teda ja nie som určite, zas na druhú stranu som sa poučila a do budúcna si už nekúpim to najnovšie čo víde, len preto, že si budem mysleť, že je to naozaj aj to najlepšie. A hlavne za to už nevysolím toľko peňazí, keďže hodnota tohto telefónu bude o pár rokov úplne o ničom. 


Čo na to hovoríte vy? 

Share:

7 komentárov

  1. Iphone ako značka mi nieje vôbec sympatická a skôr mi príde že tie telef=ony viac pekne drahé sú ako majú niečo robiť....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekný a hlavne úprimný článok! Ja som si teraz kupovala 11ku a oproti 6S čo som predtým mala bola tá kamera obrovský rozdiel. Ale musím súhlasiť že iphone fotky sú dosť teplé, ale na to som si už nejak zvykla a väčšinou to viem upraviť pár klikmi.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám Iphone 7 a jsem nadmíru spokojená, přítel má Iphone 11 a s fotkami je nadmíru spokojen. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem před Vánoci dostala iPhone 12 pro max, který jsem vybrala také hlavně kvůli fotoaparátu a kameře, i když mám i zrcadlovku. Předtím jsem měla iPhone 7plus a musím říct, že nikdy jsem neměla problém s tím žlutým podtónem, což je zvláštní, a naopak jsem z kamery naprosto nadšená.
    Škoda, že za ty peníze nejsi úplně spokojená :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig