streda 22. augusta 2018

Keď relax, tak masáž



Odmalička hrám na klavíri a nakoľko sa snažim akokoľvek vystierať chrbát, už po hodine hrania som pokrútená ako paragraf (a to je tých hodín do konca cvičenia väčšinou celkom dosť). Aj preto mám zatuhnutú šiju o 106 a časté bolesti chrbta. Poriadna masáž je pre mňa vykúpením a v podstate aj najväčšia forma relaxu a pokojne by som si ju nechala robiť aj každý deň :).
Na vlastnej koži som si vyskúšala thajské masáže v Tawan centre a dokonca si o nich budete môcť zasúťažiť a vyskúšať ich tak aj vy :), ale o tom vám poviem viac na konci. 



Thajské masáže mne osobne prídu omnoho intenzívnejšie ako klasické, možno aj preto, že využívajú energiu celého tela. Na to že som pomerne krehká osoba, čo sa masáži týka, mám rada skôr niečo silnejšie a po procedúre chcem vedieť, že som na niečom bola. 
V Tawan si hneď na začiatku môžete vybrať intenzitu masáže a aj počas nej nie je problém povedať masérke, že ste si to rozmysleli. Nakoľko som naozaj zvyknutá na jemné zachádzanie, dala som si strong masáž, avšak potom som prišla na to, že je na mňa príliš. Keď som masérke povedala, že chcem slabšiu alternatívu, hneď intenzitu zjemnila a všetko bolo vyriešené. Určite v takomto prípade neostante ticho a nesnažte sa masáž vydržať, má to byť predsa relax.

Priestory sú tu naozaj krásne a čo je ďalšie veľké plus, v každej miestnosti je aj samostatná sprcha. Ja som mala olejovú masáž a už na začiatku som si mohla vybrať a ovoňať, ktorý olej mi je najpríjemnejší. 
Hudba je relaxačno - orientálna a hlasitosť si môžete nastaviť sami. Ja som mala 90 minutovú masáž a konečne som mala pocit, že je to tak akurát, lebo väčšinou sa mi máli. Toto bola masáž, pri ktorej sa mi naozaj zastavil čas a cítila som sa poriadne oddýchnuto a niekoľko hodín na niektorých stuhnutých miestach aj celkom ubolene :D, ale to tak o deň prešlo.
Celkovo bola masáž veľmi príjemná a uvoľňujúca a hlavne dostatočne intenzívna na moje úbohé svaly.


Výhody masáži:

- odstraňujú svalové napätie
- pozitívny vplyv na krvný obeh a lymfatický systém
- pôsobí na celý nervový systém, ktorý riadi funkciu vnútorných orgánov
- prispieva k zvýšeniu imunity a odolnosti organizmu
-vedie k celkovému uvoľneniu organizmu od napätia a stresu
- detoxikuje organizmus
- je to predsa len príjemná relaxácia :)








A aby ste takúto masáž mohli vyskúšať na vlastnej koži, mám pre vás súťaž spojenú s mojim INSTAGRAMOM, kde sa dozviete aj podrobnejšie podmienky :). Vyhrať môžete dve vstupenky na 90 minútovú masáž v Tawan v Bratislave.

Máte skúsenosť s thajskou masážou? Aký máte celkovo vzťah k masáži? 

Majte sa mi zatiaľ krásne :)
vaša 
Lulu
Share:

4 komentáre

  1. Krásné fotky, to musel být skvělý relax :) já jsem na masáži ještě nebyla :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja chodievam na masáže pravidelne, zatiaľ som skúšala hlavne tie klasické. Mala som aj thajskú no zdala sam i príliš silná a boleli ma potom všetky kosti. Bez pravidelnej masáže je však môj krk a následne hlava v hroznom stave. Chrbát si viem upraviť cvičením jogy, ale na tú krčnú chrbticu neviem nájsť nič čo mi pomôže. Dokonca ani to cvičenie nepomáha.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já nikdy na masáži nebyla, ale dost mě to láká...musí to být skvělý relax! A máš krásné fotky:)
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky! Vyzerá to tam neskutočne úžasne! ♥

    C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig