utorok 7. augusta 2018

Produkty na opaľovanie a ochrana pred slnkom

ochrana pred slnkom

Leto a slnko patria k sebe a k ním jednodznačne aj opaľovanie alebo vôbec nejaké vystavovanie pokožky na slnku. Keď som bola mladšia neriešila som nejaké podivné značky na prípravkoch ako  SPF či UVA. Lenže roky idú, občas sa mi objavia nejaké divné fľaky a z každej strany počúvam aké je opaľovanie nebezpečné, tak som zbystrila a prestala som ignorovať prípravky na opaľovanie. Na 100 percent vážne to ešte stále neberiem, ale už som sa ako tak polepšila a dokonca aj keď sa nejdem opaľovať aspoň trocha svoju pokožku chránim (teda len tvár hlavne).
 No a čo používam a ako to obstálo už zistíte v nižšie v článku :)

dobre produkty na opalovanie

Najprv by ale asi bolo dobre vedieť, čo tie značky na rôznych prípravkoch vlastne znamenajú.
SPF chráni pred UVB žiarením, ktoré preniká na vrchnú časť pokožky a spôsobuje jej začervenanie a spálenie. SPF nám v podstate oznamuje o aký násobok času, si môžeme predĺžiť čas na slnku bez začervenania a spálenia. 
UVA žiarenie zasa prechádza do hlbšej časti koži a spôsobuje vysúšanie pokožky a predčasné starnutie, práve toto žiarenie môže spôsobovať aj rakovinu kože. 

ochranny puder na tvar lush spf 15


Telový puder s ochranou proti slnku SPF 15 - Lush


Neznášam mastné krémy na tvár a tie, ktoré majú ochranný faktor sú väčšinou presne také hutnejšie, ťažšie a mastnejšie. Preto keď som videla, že Lush má púder, ktorý má dokonca zanechať mierne matný efekt, musela som ho mať. Prvotne som si myslela, že to je púder len na tvár, až doma po prečítaní etikety som prišla na to, že je na telo. Tak či onak, ja ho používam na tvár, teraz v podstate aj miesto púdru, pretože je po ňom pleť naozaj matnejšia.

Ide o biely prášok, ktorý sa na pokožke stratí, dokonca pleť aj troška zjednotí. Ja si ho dávam veľkým štetcom a keď nedávam pozor, mám ho všade, ale tak to už pri práškoch chodí. 
Nezdá sa mi, že by mi upchával póry alebo nejak inak zaťažoval pleť, takže som s ním naozaj spokojná.  Okrem SPF 15 chráni aj pred UVA žiarením, čo sa zíde pri pigmentových škvrnách. 


lush opalovacie mlieko

Mlieko na opaľovanie SPF 10 -  Lush

Tento opaľovací krém ma pomerne nízku ochranu, takže to asi nebude niečo pre bleduľky, mne to ale na Slovensku celkom stačí. Má takú zaujímavú arašidovú vôňu (niekto si na ňu bude musieť asi zvyknúť), konzistencia je niečo medzi krémom a mliekom, takže natieranie nejde úplne ako po masle, ale nie je to nič strašné. Zatiaľ som ho čisto samostatne neskúšala, v Chorvátsku som ho na niektorých citlivých miestach kombinovala so silnejšími prípravkami. Natierala som si ho hlavne na ruky a tam bol veľmi v pohode, pokožka chytala do hneda (ale už bola predtým opálená). 
Ak sa budem opaľovať v našich končinách, pôjde so mnou už len on.

alma k opaľovací krém spf 15


Alma K Opaľovací krém SPF 15

Ako som už spomínala, doteraz som veľmi neriešila poriadne natieranie, polepšila som sa až tento rok a asi prvý krát v živote som vyničila celý opaľovací krém - a to tento. Mala som ho so sebou pri mori a natierala som sa ním naozaj poctivo. Ide o mlieko v spreji, ale pravdu povediac by mi viac, pri tejto konzistencii, vyhovovala pumpička. Na môj vkus ho vyšlo stále málo, bolo potrebné striekať ho znova a znova a to mi šlo celkom na nervy. Keď som posledné kusy už len vylievala, vravela som si, že som to mala urobiť hneď.
Pokiaľ si však odmyslím túto aplikáciu tak samotné natieranie išlo naozaj dobre, čo sa týka vôňe, tiež je veľmi príjemná. Pokožka pri ňom hnedne celkom rýchlo a aj opálenie mi držalo dosť dlho. Používala som ho na väčšinu tela, ale na miesta, ktoré viem, že mi stále spečie, poprípade sú citlivejšie som používala 50- tku (lebo menšiu som nemala...ako inak) a to túto od Pupa.

Pupa opaľovací krém na tvár spf 50


Pupa super face cream

Tento viacúčelový prípravok na pleť, by ju mal chrániť, hydratovať a dodávať intenzívne a dlhotrvajúce opálenie. Okrem toho, že chráni pred UVA a UVB žiarením má ešte zložku, ktorá chráni pred infračerveným žiarením, ktoré preniká do hlbších vrstiev kože a môže tak spôsobovať vznik voľných radikálov a aj rozklad kolagénu. Pupa má tieto prípravky v dvoch verziách a to SPF 50 a SPF 30. Ja som mala 50-tku, ale myslím, že by mi pokojne stačila aj 30-tka. Aj napriek takémuto vysokému číslu som sa dokázala opáliť a to naozaj celkom pekne. Vôňu má veľmi príjemnú a taktiež sa ľahko rozotiera a je celkovo na pleti príjemný. Teraz na Slovensku, už tak vysoký faktor na opaľovanie nepoužívam, avšak stále si ho dám aspoň na moju pigmentovú škvrnu nad perou a mám dojem, že zatiaľ viac netmavne (tak ako keď som si zabudla dať krém...).

Pupa super after sun face cream

Tento krém mi bol skvelým pomocníkom po opaľovaní, pretože pleť hydratuje a dokonca sa dá použiť aj ako maska, keď to s opálením preženiete či máte jednoducho veľmi vysušenú pokožku. Pekne vonia a nerobí žiadne šarapaty na tvári. Dokonca som ho používala na všetky spečenejšie miesta na dovolenke a na druhý deň som bola pekne hnedá.

Neviditeľný sprej na opaľovanie

Tento sprej ocenia hlavne športovci, tiež je v dvoch verziách a to SPF 50 a SPF 30. Má ochranu pred UVA a UVB žiarením a taktiež pred infračervenými lúčmi. Môže sa naniesť aj na mokrú pokožku a netreba ho rozotierať. Ja ho využívam síce pomenej, pretože keď sa už donútim k športu, je to väčšinou večer, aby som neodpadla po piatich minútach fyzickej aktivity :D. Ale myslím, že je to skvelá vecička, keďže nezanechá mastný film ako klasické opaľovacie prípravky a zároveň sa nemusíte báť, že sa spečiete. 


pripravky na opaľovanie


Takže toto je moja výbava na leto k slnku, používate aj vy niečo z toho? Natierate sa pravidelne alebo ste v tom tak trochu neporiadny? A natierate sa aj tak pomimo opaľovania?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu

Share:

8 komentárov

  1. Ten prášok od LUSH vyzerá fantasticky, niečo také nemastné na pleť by sa mi zišlo tiež. Akurát mi to príde dosť nízky faktor, zvyknem používať vyššie. Inak Pupa tie produkty ešte má? Konečne niečo čo má 50 ml, za chvíľu idem na dovolenku a mám len príručnú batožinu takže zháňam takýto mini produkt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ich internetovej stránke ich majú, dokonca sú teraz aj v zľave :), v kamennej predajni neviem, ale myslím, že by ich mať ešte mohli mať, ale asi to treba zistiť.

      Odstrániť
  2. Ja osobne sa snažím ochranu pred slnkom nepodceňovať a aj preto používam vysoký ochranný faktor, teda 50-tku. Na tvár som si obľúbila krém Ultra Light Daily UV Defense s SPF 50 od Kiehl's a na pokožku tela som si toto leto kúpila La Roche Posay Anthelios mlieko. Mojím must have kúskom je tiež sprej s SPF 50 od La Roche Posay, ktorý nosím stále so sebou. Z tvojich produktov ma najviac zaujal sprej od Pupy :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tie produkty z LUSH proste potrebujem! :) Dokonalosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přiznám se , že já se moc před sluncem nechráním , jsem ostuda, ale péči po opalování nezanedbávám. Je tedy fakt, že se málokdy spálím, letos vůbec. Na opalovací péči pro děti samozřejmě dbám, používala jsem Ladival pro atopiky spf 50+

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To jsem ani netušila, že Lush dělá nějaké pudry :-) to je mi ale novinka!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To je super že Lush dělá i opalovací mléka :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak asi nejvíce mě láká ten tělový pudr s ochranným faktorem, protože to slyším opravdu poprvé a rozhodně musím vyzkoušet! :)

    http://lifebynikys.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig