utorok 19. júna 2018

Moje obľúbené (nie len matné) rúže


Rúž dokáže dodať líčeniu správny šmrnc, urobiť zo ženy famme fattale. Nie nadarmo nosia francúzsky červený rúž. Ak si na jeho nosenie raz zvyknete, bez neho vám bude zrazu niečo na sebe chýbať. Ak by som si mala vybrať na líčenie len tri veci, bol by to púder, lícenka a rúž a môžem vyraziť kamkoľvek. No tak ako môže dobrý rúž podčiarknuť šarm, môže dámu uviesť aj do nepríjemnej situácie, keď je rozlezený kade-tade, zvýrazňuje ryhy, či sa nepekne stráca na perách, čo kráse rozhodne nepridá. 
A tak som sa rozhodla, že vám dnes urobím prehľad mojich najobľúbenejších, ktoré spĺňajú pre mňa kritéria dobrého ružu. Jediné čo negarantujem je ich otláčanie na zuboch po aplikácii...:D to sa mi stáva azda s každým.... ale ževraj na to existuje trik, na ktorý pri nanášaní samozrejme stále zabudnem...



Matné rúže Revlon Ultra HD matte lipcolor

Matné rúže mám oveľa radšej ako lesklé, možno aj preto, že dlhšie vydržia a vyzerajú o niečo prirodzenejšie. Tieto od Revlon sú moje obľúbené odkedy som ich na sebe vyskúšala prvý krát a to bude aj pár rokov. Tieto rúže nevysušujú nejak extrémne pery, sú na výber v mnohých odtieňoch a takmer stále vyzerajú na perách dobre a to aj keď sa už začnú strácať. Okrem toho voňajú krásne po cukríkoch :). Mejkap s nimi nájdete tuto :)


Nyx soft matte lip cream

Čo mám najradšej na týchto rúžoch od Nyx je ich aplikácia. Dajú sa naniesť veľmi jednoducho a precízne, vydrž je tiež celkom slušná. Farby majú od výmyslu sveta a na perách vyzerajú aj po dlhšom čase stále dobre. V názve sa píše, že ide o jemný matný efekt, ale ja si myslím, že zmatňujú naozaj dosť, okrem toho pery vysušujú len mierne, čo pri matných rúžoch stále ocením. Líčenie s nimi nájdeš tuto.


I am matt od Pupa

Ide o ďalší skvelý matný rúž, ktorý na perách vyzerá veľmi prirodzene. Má mierne matný efekt a taktiež veľmi intenzívne farieb, ktorých je na výber dosť. Okrem toho ide klasickú aplikáciu, čiže netreba čakať kým rúž na perách zaschne, čo je tiež výhoda oproti tekutým, teda aspoň ja to mám tak radšej. Tak ako  predchádzajúce rúže, aj tento nevysušuje veľmi pery, troška áno, ale to mi robí každý jeden. Líčenie s týmto rúžom nájdeš tuto.


Kiko Milano

A aby som tu nemala len samé matné rúže, tak tu mám jeden iný a taký čo sa nedá kúpiť na Slovensku....žiaľ. Tento rúž som si kúpila v Ríme, keď ma kamarátka oboznámila s tým, že Kiko je super a musím si niečo odtiaľ zobrať a mala úplnú pravdu :). Tento rúž vonia orieškovo, perám dá taký prirodzený nádych, že ja nič, to mám také pery od narodenia :D a k tomu ich aj mierne hydratuje. Vydrží pár hodín, ale aj keď zlieza, nevyzerá zle. Je to jednoducho taká fajnotka na všetky príležitosti  :)

kiko milano ruz


Avon true color matte rúž

Avon True color matte

A opäť sa vrátim k matným verziám, od Avon mi chodia hlavne lesklé rúže, ale ja sa držím najviac tohto, ktorý som si zaobstarala ešte pred dvoma rokmi. Opäť krásny matný efekt, výrazná farba, dobrá aplikácia a vydrž celkom slušná. Čo sa týka všetkých týchto spomenutých rúžov, ani jeden mi nevydrží na perách viac ako 4 hodiny a to aj keď nepijem a nejem. Avšak aj tak ide o rúže, ktoré na mne zo všetkých vyskúšaných vydržia najdlhšie, bez toho, aby som mala zošuverené pery. Čiže ak  na mojich perách vydrží rúž viac ako dve - tri hodinky je to úspech, pretože moje pery sú asi “ružovcuciace”...... Teda jeden vydržal aj dlhšie a ten si rozoberieme nižšie :).


Rimmel London Provocalips

Dámy a páni, zoznámte sa s rúžom, ktorý na mojich perách vydržal viac ako 12 hodín a to prešiel ohňom.... Bola som totiž na svadbe, čiže som jedla, pila a .... tak ďalej :D. Okolo piatej rána už síce veľmi nedržal, ale uznajte od obeda - do rána....paráda, konečne rúž čo niečo vydrží. Rovnaký mala aj nevesta a myslím, že tiež poctivo držal :D.
Dokonca ani to vysúšanie nie je až tak strašné, samozrejme pery trocha vysuší, ale nie je to nič tragické.
Treba si však dávať pozor pri aplikácii, lebo ak zaschne, je náročne ho opravovať. Dá sa použiť ako úplne matný, alebo s leskom, ktorý zároveň pery aj trošku zhydratuje, len keď je z leskom, trocha lepí. Jeho nevýhodu vidím len v tom, že má málo odtieňov a že ide ťažko dole. A nie je to teda veľmi rúž na každodenné príležitosti(hoci ak niekto chce mať výrazný rúž na perách prečo nie), ale skôr na také, kde potrebujete niečo čo má fakt vydržať bez toho, aby potom vyzeral nejak divne alebo by sa drobil.  A ešte aj jeho cena je naozaj v pohode :).

Slovenský lifestyle a beauty blog

Ktorý rúž patrí medzi vaše obľúbene? A ste skôr na matné alebo lesklé?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)

Share:

13 komentárov

  1. Ach rúže to je moja srdcovka. Tiež by som už bez rúžu nevyšla z domu. Mám vo svojej zbierke 4 a najlepšie sú podľa mňa tie tuhé. Tekutý mám ten super long lasting od Dermacolu, ale nie som veľmi spokojná. Farba postupne zlieza a to pri mojom červenom odtieni veľmi pekne nevyzerá. Tieto to nerobia?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám svoj obľúbený rúž tiež od Pupa a poviem ti, nedám si ho ani za nič. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Revlon sú topky :) ale pristane ti veľmi ten posledný Rimmel :)
    MakeupbyVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Miluju rtěnky! Jen škoda, že je moc nenosím, protože by chudák přítel měl pusu namalovanou taky :D Každopádně mám doma rtěnky od Alverde a Trend it Up a úplně je miluju :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to by si mala potom vyskúšat, ten od Rimmel :D, ten vydrží všetko, ale treba počkať kým zaschne a nedávať si ten lesk, len tú farebnú časť :)

      Odstrániť
  5. Ja milujem tvoje fotky! <3 najviac ma zaujali tie rúže od Pupy a ten fialový <3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. parádne sú všetky, aj ti veľmi seknú ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage
    VEĽKÁ GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja milujem matné rúže v nude odtieňoch a práve tie od Pupy vyzerajú úžasne! Určite sa po nich popozerám :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hezký článek všechny rtěnky mají nádherné odstíny, ráda bych vyzkoušela rtěnky od Pupy :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článek! Mám doma spoustu rtěnek, ale moc je nepoužívám. Nedám ale dopustit na tu od NYX, bezkonkurenčně nejlepší! :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nejvíce mě zaujaly ty rtěnky od Pupy :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Everyone has some daily burdens and responsibilities. It is human tendency to avoid them to the last moment. For college students that burden becomes anything related to college academics, homework, assignments, essays or projects. Due to this, they keep on delaying their paperwork till last minute. If you are also falling short of time due to procrastination, you may seek some good assignment help.
    Java Assignment help
    Law assignment help

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig