utorok 6. februára 2018

Starostlivosť o suchú problematickú pleť v zime

my winter routine, problematic sensitive skin

So zmenou počasia u mňa prichádza aj zmena starostlivosti o pleť a aj napriek tomu, že vonku nie je extrémne chladné počasie, moja pleť, ako aj celý môj organizmus veľmi nemá rad zimu.
 Okrem toho, že zvyknem byť od jesene do leta permanentne aspoň v miernej chorobe, moja pleť reaguje na chlad zvýšenou citlivosťou a suchosťou.
A nie len to, stále si musím dávať pozor čo na ňu dávam, pretože mám problematickú pleť s rozšírenými pórmi a sklonom k cystickým vyrážkam.

Ako beauty blogerka vystriedam samozrejme veľa produktov, no tak nejak sa aj tak vraciam k tým mojim overeným. 

Takže dnes sa budeme baviť o mojej zimnej starostlivosti a o produktoch, ktoré ste na blogu už aj zahliadli. Zároveň vám však predstavím aj niečo nové, čo sa u mňa za posledné dni objavilo a dobre do dennej rutiny zapadlo :). 

paula choice 2 %bha gel recenzia

Odlíčenie

Na odlíčenie mejkapu na “hrubo” väčšinou používam micelárnu vodu, keďže ju stále zmývam nevadí mi pokiaľ ich striedam, pri umývacích emulziách však ostávam verná hlavne Salicylic Acidu od COSRX, pretože je dosť jemná, ale zároveň pleť dobre vyčistí. Samozrejme ju používam s mojou foreo lunou a niekedy, keď mám pocit veľmi mastnej pleti, tak s čistiacou kefkou, ktorá mi nahradí aj piling. Túto kefku ale využívam skôr v letných mesiacoch, pretože v zime ju znáša moja pleť len možno raz za mesiac. 

Po odlíčení sú na rade Bha alebo Aha vodičky, spomínala som ich vo videu: Ako som sa zbavila akné a musím povedať, že aj naďalej udržujú moju pleť na uzde, pretože len čo ich na chvíľu vysadím, hneď mám o niečo väčšie póry a takú nejakú povednutú pleť. 

Na večer si dávam stále 2 % BHA Gel od Paula Choise a ráno si pleť čistím zasa s AHA 7 od COSRX, vlastne ho často používam na ráno miesto tonika aj celkového čistenia.

loreal sugar scrub, review recenzia

Scruby 

Cukrový scrub som používala už od leta (viď tu) a veľmi som si ho na mojej citlivej pleti obľúbila, pretože sa ním zbavím starej kože, ale celkom šetrne.
 Pred nedávnom nám Lorea’ l predstavil novinky a to rovno tri rôzne scruby na pleť, viete si predstaviť, aké nadšenie to vo mne vyvolalo :). 
Podobne ako Clay masky, je každý jeden scrub na iný typ pleti, ja som si najviac obľúbila ČISTIACI - CLEAR SCRUB, ktorý je na pleť s rozšírenými pórmi.
Je zaujímavý tým, že pleť sa po nanesení príjemne zahreje, neviem však či by to niekomu nerobilo problém, mne to však bolo príjemné. Pleť je po ňom svieža, jemná a póry sú troška stiahnuté. 

VYŽIVUJÚCI - NOURISH SCRUB je zo všetkých najjemnejší, preto by mohol byť vhodný aj na extra citlivú pleť, glow-rozjasňujúci scrub je veľmi podobný tomu čo som mala (pozri tu), avšak troška zanecháva suchšiu pleť, čo mi nie úplne vyhovuje.
Tieto scruby sa môžu používať aj na pery, ale tam ostávam verná Lushu, pretože tieto chutia tak horko a ani nie sú úplne jedlé (hoci sú ževraj len prírodne) a mne sa stále podarí niečo zlíznuť akokoľvek sa snažím tomu vyhnúť.

loreal sugar csrub recenzia, review


mask of magnaminty lush aka je


Maska musí byť

Maskujem sa pravidelne, aby som ako tak držala na uzde moje zväčšené póry. Hoci pravdu povediac, ešte som nenašla masku, ktorá by si s nimi reálne poradila, ale aspoň na chvíľku vyzerajú o niečo menšie a ja mám lepší pocit na duši :D.  A celkovo zvyknem mať po maske pleť prekrvenejšiu a čistejšiu.
Teraz som používala najviac masku od Lush Magnaminty. Cítiť ju poriadne po mäte, takže pleť dobre osvieži, len na extra suchú pleť nebude, pretože keď zaschne dosť sťahuje. 
Čo sa mi však na nej páči je to, že je vyrobená z čerstvých ingrediencii, pleť je po nej čistá a hladká.
Avšak treba si dávať pozor na dobu spotreby a nešetriť ju na horšie časy, aby ste neprišli na to, že už je po záruke...

bi-oil recenzia

Vyživujem

Po aplikácii gélu od Paula Choise chvíľu počkám a dám si sérum, momentálne používam Pore Control od Ciracle. Používam ho pravidelnejšie, ale žiaľ nemôžem povedať, že by som mala nejaký úbytok pórov. Ale zas na druhú stranu je na pleti príjemný, nerobí žiadnu šarapatu, treba ho minúť a moje obľúbené od Priody mi došli.
 Avšak keď dôjde už sa k nemu nevrátim, radšej obrátim svoju pozornosť na sérum s kyselinou hyaluronovou a vitamínom C od Priody, alebo skúsim niečo nové.

Na krémy od Priody nedám dopustiť a stále aj keď skúšam asi milión iných sa k  nim vrátim, (hlavne na denný). S krémami celkovo skúsenosť, že buď sa z nich postupom času vyhádžem alebo ma štípu a nie sú mi príjemné.
Jediná nevýhoda týchto je ich cena, žiaľ sú drahé ako šlak, ale mne vyhovujú pretože pleť dobre hydratujú, nezanechávajú mastnú pokožku, nemajú výraznú vôňu a neupchávajú mi póry. Robila som o nich aj recenziu, tak si ju môžes pozrieť tu: denný, nočný.

Ak mi mazanie nestačí a cítim, že mám aj tak suchú pleť používam na noc buď sérum od Kiehl Mighnight recovery, ktoré má v sebe rôzne druhy olejov. Pleť nezaťaží, nezanechá ju mastnú, ale  vyživenú a sviežu.

Poslednou vecičkou, ktorá mi robí veľmi dobre na pleť a vlastne sa tomu aj celkom čudujem. Okrem olejov má v sebe totiž kadejaké chemické ingrediencie, ktoré väčšinou na mojej tvári nerobia dobre, pretože sa z buď zvyknem vyhádzať alebo ma páli tvár.
A tu nič, práve naopak, ak mám z chladu alebo z hocičoho stiahnutú podráždenú či suchú pleť na noc si dám Bi-oil a na druhý deň mám pleť hladkú, hydratovanú a upokojenú.
Neviem ako je to možné, ale jednoducho toto je moja záchrana pri niektorých dňoch. Spočiatku som si ho kúpila na jazvy už asi pred rokom, na  tie som však nejak zabudla a aj na to či na nich niečo robí a začala som ho používať ako moje SOS na zlé dni.

beauty blogger slovakia

Riešite aj vy nejaké zhoršenie s pleťou v zime? Ak áno, prezraďte mi čo a ako s tým bojujete :).
A ozaj, na čo nedáte v zime dopustiť? :)

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)

Share:

13 komentárov

  1. Looks amazing dear! Photos are so cute!
    Have a great day! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja mám mask of magnamity len veru, setrila som ju na horšie casy a to, čo mi tam ešte ostalo už nevyzerá fresh! Takže potrebujem novú...ale použila som ju dosť veľakrát a je skvelá! No a na čistenie raz za týžden používam peeling aj kefku som si kúpila, takú obojstrannú, ale nejako mám aj tak v zime stále blbú pleť.. Pory mam vždy, vyrážky sa mi urobia ci už z arasidov, cokolady alebo ked idu moje dni...a tak nejak stale dokola. Ale mám pocit, že pijem málo vody a aj preto mám pleť suchú...v zime sa mi tolko neziada pit a pijem len z donutenia hlavne v práci :D

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Panejo, takových věcí :D To Foreo mě láká už delší dobu, uvidíme, zda si ho někdy pořídím :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na tie scruby od Loreál si brúsim zúbky, vyzerajú veľmi dobre. :)

    Pozývam teba aj tvoje čitateľky do veľkej Valentínskej súťaži na mojom blogu:
    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tenhle článek jsem přesně potřebovala, díky moc za tipy! Na hodně věcí určitě mrknu:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  6. O tom séru od Kiehl jsem slyšela a hodně mě zaujalo. Jedná youtuberka o něm mluvila fakt skvěle a že ho považuje za nejlepší sérum, co kdy vyzkoušela :)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja som bi-oil dostala od kamošky farmaceutičky na odstránenie jaziev :D tak som doteraz žila v tom, že na to slúži :D a tie scruby vyzerajú geniálne !

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tie scruby Loreal ma riadne zaujali už čítam o nich druhy krat vyzeraju tak prírodne a to ma láka:))

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super tipy na produkty :) Po niektorých sa určite musím pozrieť :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja mám takto ku koncu zimy tiež dosť problém so suchou pleťou, takže mi tvoj článok prišiel vhod :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja to mám práveže naopak. Mám mastnú pleť a v zime sa mi až tak nemastí a trochu ukľudnená. Zle obdobie mám až v lete kedy je teplo, pory sú rozšírené, masti sa mi pleť.
    Ale je asi jedno aký má človek typ pleti, hlavné je dodržiavať tú správnu starostlivosť o pleť a tá sa potom odvďačí :)

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Peeling od Loreal je perfektný, najmä ten kiwi je pre mastnú a problematickú pleť ideálny😍 tiež veľmi obľubujem serum od Kiehls, používam ho od začiatku januára a moja pleť ho miluje😊

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tie scruby od Loreál plánujem vyskúšať. Vyzerajú naozaj dobre 🙂
    https://lifeforjul.blogspot.sk/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig