utorok 19. septembra 2017

Ako na popraskane pery

ako na popraskané pery

Som milovník matných ružov a moje pery sú milovníci suchosti, praskajú jedna radosť a neraz ma preto privádzajú do mierneho zúfalstva. V lete sa ešte ako tak držia, ale s príchodom chladnejšieho počasia, rozumej od septembra do júna :D, na tom zvyknú byť dosť zle (ako aj celá moja imunita).

A práve preto sa dnes pozrieme na to, ako sa suchým perám vyhnúť a dať ich do parády :).

scrub piling na pery


 Myslím, že každý vie, že základ je poriadne hydratovať, ale niekedy nemusí pomôcť ani to. Stáva sa to pokiaľ sú pery pokryte niekoľko centimetrovým (no dobre- tak milimetrovým) nánosom suchej kože. Keď to takto mám...čo sa stáva celkom často, zvyknú mi pery praskať do krvi, vďaka čomu by som sa síce hodila do upírskeho filmu, ale v bežnom živote to nie je bohviečo. Takže, keď som už vo vážne zlom stave, chce to píling.

Momentálne používam Scrub Satin Lips od Mary Kate, ktorého hlavnou zložkou je cukor, biely čaj a citrus. Ma takú nevtieravú jemnú vôňu a na perách ho cítiť ako kúsok piesku. Postupne sa začne rozpúšťať a vytrácať a to je čas, keď ho treba zmyť. Pery obalí takým mastnejším filmom a hlavne ich vyhladí a zbaví starej kože .

Inak máte aj vy zlozvyk vykusovať si starú kožu a olizovať si pery? Lebo ja to robím neustále.....a asi si viete predstaviť aké to má “blahodárne” účinky :D.

prirodny balzam na pery bio rythme

biorythe melon balzam na pery

Keď sú schopné pery získať nejaké výživy, ide na rad balzám. Pri mnohých balzamoch sa mi zdá, že mi až tak nepomáhajú, ba naopak, že mám po nich ešte viac vysušené pery. Aj preto som bola zvedavá na prírodnú variantu balzamu :). A musím povedať, že vôbec nezaostáva za ostatnými a hlavne z neho môžem zjesť polovicu s vedomím, že sú v ňom samé super vecičky, ktoré by som si pokojne mohla dať aj na tanier. :)

Skúšala som ručne vyrábané prírodné balzamy od Bio rythme a hneď som si ich obľúbila, pretože majú úžasnú vôňu. Hlavne do melóna som zbláznená, vážne vonia ako taký čerstvý fajný melón :), ale aj malinka je k zjedeniu, len ten melón ....to je závislosť :D. 
Tieto balzamy sa ľahko nanášajú, lebo na perách akoby tajú, je to asi preto, že je v nich bambucké maslo. Ale to najdôležitejšie je, že naozaj veľmi pekne hydratujú pery, som zvedavá ako si s nimi poradia v zime, ale myslím, že to majú našliapnuté veľmi dobre :). Balzamy nefarbia, zvýrazňujú prirodzenú farbu pier a dodávajú, hlavne na začiatku, trocha lesku. 

vynikajuci prirodny balzam na pery




hydratačný rúž na pery

Keď mám chuť pery aspoň troška vyfarbiť použijem jemne tónovací balzam od Maybeline Baby lips, tieto balzamy sú veľmi rozkošné, niektoré majú na začiatku tvar srdiečka :) a taktiež krásne voňajú. Môj konkrétne vonia ako detská žuvačka Orbit :) a ja mám túto vôňu strašne rada. Ale na výber sú aj iné vône a tiež rôzne odtiene zafarbenia.

blog o kozmetike

Avšak čo s prípadom, keď aj tak túžim po poriadnej farbe a pri matnom rúži by moje pery vyzerali ako prifarbená omietka?
No, vtedy to chce nejaký hydratačný rúž, Maybelline pre tieto účeli prišiel s rúžom Hydra Extreme, ktorý ma krásny červený obal a pery po ňom naozaj ostávajú v pohode (teda aspoň pri týchto stupňoch, ktoré momentálne máme). Veľmi sa mi páči jeho tmavý odtieň burgundy, ktorý je veľmi sýtý a taký akurát na jeseň. 
Od Maybellin mám aj druhý tónovací balzam Color balm, ktorý ma naozaj výraznú farbu, vonia tiež veľmi pekne, len jeho farba ms až tak neberie. Ružovú mám síce rada, ale táto mi veľmi nesvedčí. 

najlepsi slovensky blog o kozmetike


ako na popraskané pery

Ako ste na tom vy s perami? Môžete si dať pokojne hocijaký rúž, alebo si tiež musíte dávať pozor?  Inak moja mamka mi niekedy radila dať si na pery med s tým, že to pomôže, len u mňa to nejak nikdy nefungovalo a skôr ho rýchlo nebolo :D. Máte aj vy nejaké domáce rady na popraskané pery??

Majte sa mi krásne :)
vaša Lulu
Share:

25 komentárov

  1. ja vždy tak obdivujem tie tvoje fotky, krása!! :) ja sa asi nikdy nenaučím takto fotiť produkty :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hi, interesting products. I am your new follower ★

    OdpovedaťOdstrániť
  3. BioRythme miluju, sice jsem zkoušela jen pleťové produkty doposud a jejich deodorant, ale absolutně jsem se do těch produktů zamilovala :) Nad balzámky jsem uvažovala nedávno, ale mám jich doma tolik, že můj zdravý rozum mi nedovolil dát do sbírky další :D

    Nikola Mills

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Kromě baby Lips jsem ze zmíněných nic nezkoušela. Za sebe ale můžu doporučit balzámy od Manufaktury nebo zázračné kelímky od Oriflame společně s peelingy na rty. A je to super :3

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja viem tiež len o mede, ak si dám jemnú vrstvu a nezlížem ho tak to pomáha. Len si krátko na to netreba čistiť zuby, lebo to tie pery zase vysuší a sme na začiatku. Vidíš aj pastu by možno bolo dobré zjemniť. Asi tak rok dozadu som mávala desne suché pery a tak som si ich stále balzamovala, Výsledok však bol opačný, boli ešte suchšie. Teraz si dávam balzam ráno, večer a ešte tak raz do dňa a už je to dobré. Mám rada Labello kelímkový balzam s vanilkou a bambuckým maslom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. taktiež musím pochváliť fotky :) naozaj krásna práca a článok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Baby lips mám doma a jsem s ním v celku spokojená. Ale hrozně mě zaujaly ty bio rythme balzámy, na ty se určítě podívám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tiež chválim fotky. Čo sa týka popraskaných pier, tie ma našťastie málokedy trápia. Pravidelne natieram balzamami, mám oblubene aj tieto Baby lips, alebo potom najlepšie su uplne obyčajne Balea alebo Vitalos. Zapáčili sa mi aj tieto prirodne.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super post! Ďakujem za tipy. Ja mám cez zimu taktiež problém s popraskaními perami a môj obľúbenec je Carmex!!!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nejvíce ze všech balzámků, které ve článku ukazuješ mě zaujaly ty od značky Biorythme :). Baby Lipský mám doma taky, ale vůbec je nepoužívám. Maximálně občas použijí ze zimní edice, který o ty rty celkem pečuje :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Prekrásne fotky Baby Lips milujem ! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Balzámky od Biorythme mám doma také - malinu a vanilku. Obecně jsem velký závislák na balzámech, mám jich doma asi třicet a nesmí chybět snad v žádné místnosti, včetně auta a v práci :-) nejvíce mám ráda ty přírodní, třeba Crazy Rumors nebo právě Biorythme. Fajn jsou i balzámky od Amoene.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Veľmi ma zaujal ten crayon balzám od Baby Lips :) Baby Lipsov mám doma niekoľko a bola som s nimi celkom spokojná :)


    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ten Mary Kay vypadá dobře, naopak od Baby Lips jsem balzám měla a pro mě nic moc.. Ale nejvíc mi rozhodně pomohl Carmex, pokud si ho nezkoušela, určitě musíš, protože od té doby si žádný jiný nekupuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. U mňa je to každý rok rovnaké - vždy začnem experimentovať s rôznymi druhmi balzamov a vždy skončím pri svojom obľúbenom hojivom zázraku od Oriflame. :) Neviem si pomôcť, vždy ma dostane! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Wow, your blog is amazing! I love it! xx
    Would you like to follow each other? If yes, please follow me on the my blog and let me know in the comments of my newest posts.
    I would be a glad! <3

    I following you!#298
    Have a great day!

    www.cleopatrassecret.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Také si oblizuji rty, je to dost blbej zlozvyk. :-D Baby lips používám také, jinak mám balzámy například od Balei, YR atd.. :) Z tvých jiné kromě Baby lipsu neznám.:)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Dost me zaujal ten balzam od Bio Rythme.. jeste jsem o teto znacce neslysela. Take mam pocit, ze vetsina balzamu na rty moc nepomaha, ale jeden ktery mam oblibeny je od Havlikovy prirodni Apoteky. az dopouzivam tak budu muset vyzkouset tento o kterem si psala. Jinak musim rict, ze ta tva fotka s kuzlatkem na pravo v menu je tak roztomila, ze bylo tezke se soustredit na samotny clanek a nerozplynout se :D <3

    OdpovedaťOdstrániť
  19. super článok :) ja som mala Baby Lips iba raz, bolo to nejaké mentolové prevedenie, ale mala som pocit, že mi pery skôr vysušoval :/

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Byby lips jsem měla a ten byl super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Balzámky si chci pořídit při dalším nákupu levandulového deodorantu, ta kosmetika je super! :) Já naštěstí na tak suché rty netrpím.

    thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig