pondelok 5. júna 2017

Objavujem prírodnú kozmetiku

recenzia, skusenost

Som taký malý extrémista, keď ma niečo chytí, dokážem byť ako posadnutá. Niekedy mám potom celkom problém nájsť si tú zlatú strednú cestu, a tak musím vyčkať kým ma to prejde :). No a nedávno ma chytila prírodná maniera, lepšie povedané, začalo to jedným videom o tom, ako je na problematickú pleť lepšia prírodná kozmetika. Ja som sa na to celkom chytila a momentálne som tak trochu posadnutá :D. Ale nebojte sa, neznamená to, že idem hádzať všetku kozmetiku do koša, to určite nie! Ale mám chuť vyskúšať aj prírodnejšie alternatívy, čiže tie bez silikónov a parabenóv a rozšíriť si trošku obzor aj týmto smerom :).
slovenská blogerka krasa

Na muške mám výrobky českej značky Sportique, ktorá sa snaží svoje produkty vyrábať z najčistejších prírodných zdrojov, bez ropných a syntetických surovín. Všetky tieto produkty (a množstvo ďalších) nájdete na stránke bioneeds.cz, ktorá ma široký výber a to nie len pŕirodnej kozmetiky, ale aj eko-drogérie a dokonca aj eko-kozmetiky pre zvieratká :). 

No ale poďme už k samotným výrobkom :))

recenzia, skúsenosť, rady



To najprírodnejšie, čím som sa doteraz natierala boli klasické oleje. Len som z nich väčšinou celkom mastná a vôňa po pár minútach nie je bohviečo. Čo sa týka prírodného “mazadla”, nemám nejaké očakávania, vlastne sa v tomto prípade cítim ako taký nepopísaný list :D. Jednoducho som len zvedavá, ako na mňa zapôsobí.

A dizajn teda zapôsobil dosť :), takýto flaštičkový obal má niečo do seba, čo vy na to? Mňa uchvátil, hoci som čakala, že je to sklo a ono plast, to ma celkom zarazilo.
Ale obal, neobal, dôležitejšie je, čo je vo vnútri a tam ma čakala krásna mangová vôňa, úplne že mňam :) (trošku mi pripomína mangový jogurt), inak mango milujem :). 

Konzistencia mlieka je taká vodnatejšia, s roztieraním sa treba trošku pohrať (aj tu mi pripomína jogurt), po nanesení ostáva pokožka takú minútku lepkáva, no potom mlieko vsiakne do pokožky. Zanecháva pleť pekne hladkú (až zamatovú), voňavú a hydratovanú.


sportique, beauty blogger



Toto tonikum má výraznú uhorkovú vôňu, ale aj napriek tomu takú neiritujúcu. Keď som ho skúsila prvý krát, povedala som si, že je tam asi alkohol, lebo ma tak mierne štipkala tvár, ale nie tak nepríjemne, skôr naopak. Neviem, či máte rady taký ten pocit, keď cítite, že vám niečo čistí pleť do hĺbky. Väčšinou je to pri výrobkoch s alkoholom, ktoré však potom vysušujú pokožku. Toto tonikum však pleť nevysušuje a dokonca ani alkohol neobsahuje (čo ma naozaj prekvapilo), obsahuje však zinok, horčík, vitamín C a ďalšie fajn veci.

Tonikum pleť trochu zmatní, osvieži a prečistí, osvedčil sa mi ráno (kedy si pleť nie vždy umývam vodou) a večer ako dočistenie. 

recenzia


100% arganové maslo

Opäť ma nadchol krásny a praktický obal. Maslo vonia tak klasicky maslovito - to je teda prirovnanie :D. No jednoducho nemá nejakú výraznú vôňu, ak ste mali bambucke maslo, tak nejak podobne.

Arganový olej mám veľmi rada, takže som bola zvedavá na jeho inú tvár.
Toto maslo sa používa na suchú, popraskanú či precitlivenú pokožku alebo na vlasy. 
Ja som ho teraz vyskúšala na moje večne popraskané pery a hydratoval veľmi pekne. Konečne som na tie moje pery niečo našla :).

Myslím však, že na pokožku ho využijem viac v chladných mesiacoch, kedy som suchá o106, teraz mi bohato stačí mlieko. Ak by ste ho používali na pleť, treba počítať s tým, že keďže ide o maslo, zanecháva na pokožke jemný film, ktorý síce nevidno (neleskne sa a nie je olejovitá), ale keď si po pokožke prejdete, viete, že tam je.



Čo vy a prírodná kozmetika? Dávate prednosť klasickej alebo sa zameriavate na bio? 

PS. Moji milí, ešte raz sa vám chcem poďakovať za podporu, za to, že tu chodíte, píšete mi, komentujete, sledujete ma :). Vďaka vašim hlasom som postúpila s 10 blogermi do finále súťaže Bloger roka a v piatok som získala opäť 2. miesto :). Veľmi sa z toho teším :) a ďakujem vám. 
Dúfam, že tu budete chodiť radi aj naďalej, že vás budú moje články inšpirovať a pomáhať vám :). 
Ja sa o to budem snažiť najviac ako viem :)

Vaša Lulu
Share:

17 komentárov

  1. Okurkové tonikum mám také je skvělé :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Překrásné fotečky, mangové mléko či máslo , to je božská vůně, měla jsem a spokojenost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky, produkty vyzerajú zaujímavo :) Ja som pred nedávnom tiež mala takú "extrémnu" fázu prechodu na prírodné produkty, no ja som naozaj vyhodila a rozdala skoro všetko neprírodné a potom, keď ten najväčší ošiaľ zo mňa opadol, ma to poriadne mrzelo :D :(
    Teraz už som našťastie na takom zlatom strede a som spokojná :))

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Produkty mě velmi oslovily. Nejspíše se po nich někdy v budoucnu podívám. O značce ale slyším poprvé. :)

    LIFESTYLE AND BEAUTY BE DENDY

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gratulujem k druhému miestu v súťaži, máš veľmi dobrý blog. Prírodnú kozmetiku skúšam už asi rok alebo možno aj viac, kombinujem ju stále s tou klasickou, ale v pleťovej starostlivosti používam viac prírodných produktov. Také šampóny na vlasy sa mi vôbec neosvedčili, no pleťová kozmetika áno. Či už krémy od Havlíka alebo Saloos a skúšam aj naše domáce produkty Dulcia.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Interesting post my dear, thank you for sharing :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chválím tvůj přístup k objevování přírodní kosmetiky. Já ji už také delší dobu používám a stihla jsem jí propadnout, je vážně skvělá. Sportique značka je moc fajn, okurkové tonikum jsem právě dopoužívala a nedám dopustit na jejich krémy na ruce v plechovce :-) jinak moc gratuluji k umístění v soutěži :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já to s tím okamžitým nadšením mívám podobně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Túto kozmetiku vôbec nepoznám, a preto ti ďakujem za super tip. Hlavne odkedy som sa stala matkou dosť si dávam pozor, na to, čo natriem na seba alebo na detskú pokožku. Sledujem zloženie a musím povedať, že sme ešte nemali žiadne kožné problémy. A dúfam, že to takto bude pokračovať. Každopádne sa trochu pokukám po tejto značke, rada ich mením, ale keď sa mi niektorá zapáči, tak sa ku nej stále vraciam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak túto značku vôbec nepoznám, vyzerá ale dobre.

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Používam oboje. No v poslednom čase sa prírodná kozmetika viac rozrástla a je jej viac a je aj viac dostupná. Len je škoda že tým, že je prírodná má kratšiu dobu spotreby.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. I do not know this product, but your pictures are beautiful :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Produkty majú krásne obaly, pre mňa nezvyčajné :) Zatiaľ som nemala možnosť stretnúť sa so značkou. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. taky se snažím nacházet tu přírodní formu i když u té kosmetiky mi to moc nejde.. i když jsem zkoušela nějaké odličovadla, tak mi to nesedělo.. spíš se snažím jakkoukoliv nemoc léčit přírodně..
    ty flaštičky vypadají luxusně.. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig