utorok 15. decembra 2020

Novinky z prírodnej kozmetiky

 

Novinky z prirodnej kozmetiky

Prírodná kozmetika je stále niečo na čo sa nechám zlákať, hlavne pokiaľ ma v sebe kúsok luxusu a to vecičky, ktoré Vám dnes predstavím určite majú. Všetky sú z e-shopu odprirody.sk. Vecičky prišli zabalené v rozkošnom obale a myslím, že by sa hodili aj ako vianočný darček. Poďme sa ale pozrieť na všetko postupne. 

Lícenka Nui cosmetics

Dekoratívnu kozmetiku od Nui som chcela vyskúšať už dlho a konečne prišiel čas. Pri lícenke som sa rozhodovala medzi farbou Waimarie a Anahyra, nakoniec som išla do tmavšej farby Waimarie a neľutujem. Jednu žiarivo ružovú mám, takže mi dobre padol trošku chladnejší odtieň. Táto lícenka je rozkošne malinká, čo je dobré pri nanášaní, ale hlavne je extrémne skladná. 

Zloženie je 100 % prírodné, vegánské a cruelty free. Intenzita lícenky je taká stredná, ak túžite decentnejšiu farbu, stačí ju naniesť raz, ak intenzívnejšiu farbu tak treba viac ťahov. Výdrží približne pol dňa, potom sa jemne začne strácať a treba ju pre-aplikovať. 


nui licenka

nui licenka


E-shop od prírody do svojej ponuky zaradilo novú značku a to Jane Scrivner, práve tieto výrobky na mňa pôsobia veľmi luxusne, čo sa pri prírodnej kozmetike nestáva často. Táto značka má na výber hlavne rôzne pleťové výrobky. Ja vám dnes predstavím výživný olej, ktorý má hydratovať, vyživovať a upokojovať pokožku. Je zložený z 9 éterických olejov, ktoré sú bohaté na vitamíny A, B, D a E. 

Olej má byť nemastný, ale samozrejme, keďže je to olej, stále nejaké premastnenie ostane. Pokožka po ňom  získava skôr taký glow efekt a nie taký vyslovene mastný. Konzistencia je vodnatejšia, vďaka čomu sa aj rýchlejšie vstrebáva do pokožky. Vôňa je výraznejšia ale príjemná, pre niekoho, kto však nemá rád vône môže byť až veľmi intenzívna. Pokožka je po ňom pekne hydratovaná a rozžiarená. Osobne hlavne v zime obľubujem takéto olejové séra.

vyrovnavajuci olej jane scrivner




Ako posledný tu mám set esenciálnych olejov, ktoré využívam ako aromaterapiu. Je tu levanduľový olej, ktorý si mastím na spánky a voniam ho keď mám migrény alebo keď sa mi ťažko zaspáva. Čo ocenia hlavne rodičia a dokonca aj ne-rodičia je, že to ma ochranný obal a tým pádom sa k tomu nedostanú deti. Ešte pred pár mesiacmi by som si myslela, že ma niečo také nepoteší, ale potom čo mi môj 7 ročný synovec vylial celý obsah levanduľového oleja na postel a kreslo, je to upokojujúca správa :D. A to som mala neďaleko aj svadobné šaty..... našťastie tie neprišli k ujme :D. 

Druhý olej je mentolový, ten skúšam prvý krát, poslednú dobu som mala dosť zlý žalúdok a dočítala som sa, že vôňa tohto oleja celkom pomáha. Skúšala som a môžem povedať, že je to na chvíľku príjemnejšie. Okrem toho má poriadne chladivý účinok a tiež sa môže použiť pri migrénach.

Posledný olej je tea tree čo je taká klasika medzi olejmi. Má dobré protizápalové účinky a dá sa použiť na dezinfekciu drobných raniek a vyrážiek. 

Tieto oleje majú veľmi pekný a praktický obal, na ktorom nájdete popis ku každému oleju zvlášť. Nesmú sa používať vnútorne a väčšinou je ich dobré riediť, pretože nie každá pokožka môže zniesť neriedenú verziu. 


Zaujalo Vás niečo z tejto kozmetiky? A máte s týmito výrobkami skúsenosť? 

Majte sa mi zatiaľ krásne

vaša 

Lulu :)

Share:

2 komentáre

  1. Zajímavé produkty, tvářenka má moc pěkný odstín. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teda, ta kosmetika vypadá krásně!
    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:
    <a href="http://www.bygabra.blogspot.com/">ByGabra</a>



    Měj se krásně!

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig