streda 28. augusta 2019

Dovolenka v Turecku - časť 1.

dovolenka v turecku


Tento rok sme sa rozhodli stráviť dovolenku v Turecku, hoci prvotná idea bolo Grécko. Avšak nakoľko som mala vyhradené len 2 týždne, museli sme troška pozmeniť plány. Bola to last minute dovolenka a išli sme cez cestovnú kanceláriu Jogi travel, ktorú vám určite odporúčam.
Boli sme ubytovaný v Hotely Justiniano Park Conti v Okurcalar, ktorý je vzdialený 31 km od Alanye, čo je také väčšie mestečko. Hotel bol pekný, len varili viac menej každý deň to isté a bolo to orientované na ruskú klientelu, ktorej tam bolo naozaj neúrekom. Rodičia s deťmi by boli isto spokojný s program, ktorý ich ratolesti vedel asi celkom zamestnať.



Pláž sme mali hneď po ruke, nakoľko patrila hotelu, bola čistá, taká jemno - kamienková. Lehátka sa tam dali zohnať zdarma, len bolo potrebné prísť o čosi skôr, aby sa nejaké aj ušli.
Jediné čo mi vadilo na tejto destinácii, bol nedostatočný priestor na večerné vyžitie. Vedľa seba boli najmä hotelové komplexy a potom pár bazárov, kde sa predávalo fake oblečenie asi najrôznejších značiek. Ja som sa tešila na klasické turecké kožené výrobky, no žiaľ som ich nikde nenašla. Ceny tu boli vysoké (asi aj kvôli ruskej klientele) a s typickým trhovaním som nejak neobstála, čo ma dosť zaskočilo.

Dovolenka v Turecku



Nakoľko môj drahý je pomerne akčný typ, vybrali sme sa jeden deň do mesta Alanya na tureckej doprave. Funguje tam tak, že sa postavíte na zastávku a čakáte kým príde nejaký autobus, ktorý sa mávnutím ruky privolá. Nemajú tam stanovené presné časy odchodov, takže je to také prekvapenie :D, ale chodia pomerne často :). Jedna cesta do Alanye stála 2 eura a platí sa až pri odchode z autobusu (to by u nás asi nefungovalo...).
Alanya je 400 tisícové mesto, ktoré ma viacero zaujímavých miest na navštívenie. My sme stihli len zámok Kalesi, ktorého hradby siahajú až do mora. Dá sa naň dostať pešo alebo priamo lanovkou, ktorej cena je pomerne malá, hoci si ju už presne nepamätám. Okrem toho je tam Červená veža, ktorá je dnes múzeom a veľmi pekná piesková Kleopatrina pláž.









V Alanyi sme sa konečne dostali k tradičnejším jedlám, ktoré na našom hotely chýbali. A bola to teda naozaj pochúťka :). Boli ste už v Turecku na dovolenke? Ak áno, aké miesto alebo hotel ste si tam obľúbili?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lulu :)
Share:

6 komentárov

  1. V Turecku som bola pred piatimi rokmi, bola to najlepšia dovolenka ktorú som zažila. Krásne a teplé more

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky! Veľmi ti slušia tie ružové šaty. :) Do Turecka inak cestovali tento rok aj naši s tým, že pôvodne chceli Grécko. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. So pretty dear!
    HAPPY WEEKEND
    xoxo
    https://stylishpatterns.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tie tvoje vlasy!!! A Veľmi pekné fotky.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja som tam bola len raz a síce sme mimo rezortu nikam na výlet nešli, ale musím povedať, že so službami som bola mega spokojná..nedá sa to porovnať napríklad s egyptom

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Holidays in this country will be remembered not only by beautiful beaches, but also by incredibly beautiful ancient architecture and delicious aromatic national cuisine.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig