utorok 23. apríla 2019

The Ordinary - oplatí sa?

the ordinary oplati sa?

Už dlhšie sa chystám na tento článok, ale vravela som si, že to chce čas, aby som veci oskúšala naozaj poriadne. No a čas prešiel natoľko, že som takmer všetky produkty od The Ordinary aj spotrebovala. Myslím, že táto kozmetika je už každému dobre známa, ale ak by predsa len nie tak ide o značku, ktorá predáva svoje produkty za dosť nízke ceny vzhľadom na to čo obsahujú a aký je ich účinok. Ale, je to naozaj tak? Všetkým produktom sa pozrieme poriadne na zúbok.

aha 30% bha 2% chemicky piling recenzia

AHA 30% BHA 2% peeling solution

Začnem s tým čo ma oslovilo najviac a to Aha a Bha píling. Tieto kyselinky by mali dobre čistiť póry a zbavovať pleť odumretej pokožky šetrnejším spôsobom ako manuálne pílingy. Táto divno-červeno sfarbená tekutina sa musí dávať na suchú pokožku, inak si koledujete o nepríjemne štípanie. Síce mierne štípanie vás môže sprevádzať tak či tak, ale nie je to nič strašné. Píling sa aplikuje len na 10 minút a potom ho treba zmyť teplou vodou.
Pleť je po ňom neskutočne jemná a trošku svetlejšia, póry sú malilinko stiahnuté. Celkovo tvár vyzerá po použití lepšie. Takže za mňa je toto naozaj vydarený produkt, hoci by som si priala, aby poňom póry zmizli o niečo viac.... ale žiaľ, to asi nedokáže žiaden produkt.

the ordinary piling recenzia

Kyselina salicylová 2 %

O kyseline salicylovej som už písala pri mojej aktuálnej starostlivosti o pleť. Nedávno som ju konečne spotrebovala a veľmi sa tomu teším. V podstate aj tomu, že si ju už viac nekúpim.... čakala som od nej viac, omnoho viac a žiaľ som sa nedočkala. Taktiež je táto kyselina dobrá v boji proti čiernym bodkám a mala by byť aj na akné, no žiadne také výsledky som nevidela. Jedine na čo pomáhala a to vidím až teraz, keď som ju prestala používať, sú občasne malé biele vyrážky, také tie úplne mini. Teda začali sa mi po použití viac vyhadzovať, ale postupom času (asi ako si pleť zvykla na to, že nemá prísun tejto kyseliny) sa aj robiť prestali. Táto tekutina sa po nanesení premenila na mliečnu konzistenciu, ktorá mi trocha liezla na nervy, inak sa však vpila do pleti rýchlo a zanechala ju viac menej nelepivú. Avšak nedokázala som nájsť  žiaden dôvod, prečo by som si ju kúpila opäť.... 

kyselina salicylova recenzia

2% retinoid v skvalane

Toto tiež nebola šťastná kúpa, ťažko povedať či preto že je v skvalane alebo pre malé percento koncentrácie, ale jednoducho sme si nesadli. Opäť som nevidela žiadne, ale absolútne žiadne zlepšenie pleti a to som to používala pravidelne takmer každý deň, až pokiaľ nebola fľaštička prázdna.  Niektorý ľudia vravia, že pri retinoide sa výsledky dostavujú naozaj pomaly, ale myslím, že pri takmer roku používania by som si aspoň niečo všimnúť mala. Okrem toho mi nevyhovovala konzistencia, bolo to také príliš mastné (pre skvalán) a vsakovalo sa mi to do pokožky naozaj dlho, možno väčšina ostala aj tak na vankúši. Takže opäť výrobok, ktorý ma nenadchol, hoci je pravda, že zatiaľ som iný retinoid nevyskúšala, tak ktovie, možno neskôr pri inom prídem na to, že (ne)funguje rovnako :D.

the ordinary retinoid recenzia

Kyselina Hyaluronova 2 %
 
S kyselinou hyaluronovou som mala veľmi dobrú skúsenosť so značkou Priody, takže som bola nedočkavá na to, keď začnem používať túto. Ale opäť ma tento produkt neoslovil. Použila som ho pár krát no trošku lepil a pomaly sa vsiakal a dokonca ani hydratácia nebola taká, akú by som chcela. Rozhodla som sa ho dať sestre, ktorá s kyselinou hyaluronovou skúsenosť doteraz nemala. Taktiež jej trošku vadila lepivosť produktu, ale vravela, že sa jej zdalo, že jej trošičku (ale naozaj len trošíčku) pleť vyhladila. Nejakú zvýšenú hydratáciu až tak nezaznamenala. Takže v mojom prípade by som pri tomto radšej priplatila za niečo lepšie a účinejšie, pretože toto mi vôbec nestačilo.


the ordinary kyselina hyaluronova recenzia

Neviem či som natrafila len ja na produkty, ktoré mi nesadli alebo som jednoducho príliš náročná, ale väčšina ma neoslovila. Napriek tomu ešte tejto značke príležitosť dám a dúfam, že do budúcna už vyberiem niečo lepšie.
Skúšali ste niečo z toho? Aký je váš dojem na túto značku a produkty?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)
Share:

6 komentárov

  1. Všetky produkty vyzerajú veľmi lákavo :) Už sa neviem dočkať kedy aj ja neaký vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skúšala si predtým než si prvýkrát aplikovala BHA + AHA iný, jemnejší chemický peeling či nie? Ale inak, nič z toho som zatiaľ neskúšala, no akurát dnes som objednala kyselinu hyalurónovú 2% + B5, tak som zvedavá či ja niečo spozorujem :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zatím tak nějak odolávám, ale ráda bych něco vyzkoušela, jen nevím co přesně. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten červený peeling chcem skúsiť určite. Inak som mala aj hyalurónovú kyselinu aj tú salicylovú. Hyalurónová je fajn ale musí sa nanášať na vlhkú pleť presne tak ako oleje inak to s ňou nepôjde. Tá salicylová mi funguje na akné vo fáze hojenia, na to som prišla až teraz kedy už mám produkt otvorený takmer rok. Navyše ho takmer nemám šancu spotrebovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na túto recenziu som bola zvedavá, lebo mi značku odporúčali kamaráti a aj na Insta, že vraj je mega. Škoda, že ti to až tak nesadlo. :/ Ale vďaka za úprimné slová, určite na ne budem myslieť, ak si raz od nich budem niečo vyberať. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  6. najviac si cením takéto články, v ktorých blogerky nevychvália do neba každú kokotinu :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig