nedeľa 17. marca 2019

Moja denná a nočná starostlivosť o pleť


Používam toho na pleť celkom dosť, hlavne od zimy do leta je moja starostlivosť taká výdatnejšia. Preto vám ju dnes predstavím a niečo o jednotlivých produktoch aj poviem :).




Matis Reponse Délicate - mlieko na odličovanie

Toto mlieko je určené na citlivú pleť a má mať upokojujúci účinok. Moju pleť naozaj nedráždi a taký jednoduchý mejkap s ním ide celkom dobre dolu. Pokiaľ je líčenie výrazne, tak to chce viac trpezlivosti a celkom dosť vatových tampónikov.


Eucerin Dermo pure - hĺbkovo čistiaci gél

O tomto produkte som už písala TU. Ide o vydarený čistiaci gél, ktorý pleť dôkladne zbaví nečistôt, no zároveň ju nijak nevysušuje a nedráždi. Balenie je úplne super, nakoľko ho mám už viac ako rok. 

serum na suchu dehydrovanu plet


Vichy Mineral Hyalurón buster 89

Toto sérum používam už dlhšiu dobu a písala som o ňom TU. Pleť v letných mesiacoch pekne hydratoval, ale na zimu som si len s ním nevystačila. Keď mám pleť poriadne vysušenú vyžaduje ešte niečo naviac. Inak je však na tvári príjemný a rýchlo sa vpije, veľké plus u mňa je aj to, že nemá žiadnu výraznú vôňu. 

Yves Rocher Elixir Jeunese City detox - denná vysoko detoxikačná starostlivosť

Toto sérum je na suchú pleť, malo by chrániť pokožku pred toxínmi, poskytovať hydratáciu, regenerovať a omladzovať, teda chrániť ju pred predčasným starnutím. Čiže niečo, čo sa naozaj zíde :).

Sérum je na pleti veľmi príjemné, má vodovú textúru a do pokožky sa veľmi rýchlo vpije. Celkovo je po ňom pleť nacucnutá a hydratovaná. Pokiaľ máte na pleti pocit pnutia (čo mám ja často) toto na to pomáha, bez veľkého zaťaženia, ako to býva niekedy pri krémoch. 

Yves Rocher Sérum s dvojakým účinkom Elixir Jeunese

Na noc používam sérum z tej istej rady, vlastnosti má podobné, len nakoľko ide o nočnú starostlivosť je koncentrovanejšie a trošku hutnejšie. 

kyselina salicylova


The Ordinary - Salicid Acid 2 %

Od tohto séra som si sľubovala zmenšenie pórov, nakoľko kyselina salicylová je na to veľmi vhodná, okrem toho by mala bojovať aj proti akné. No žiaľ táto na mňa nemá absolútne žiaden vplyv. Používam ju pravidelne večer (občas aj ráno, keď nesvieti veľmi slnko), pretože ju chcem konečne minúť a zbaviť sa toho trápenia. Síce sa do pokožky rýchlo vpije, počas mazania sa premení na také mlieko, ale efekt nulový. Akože naozaj nerobí nič.....aspoň som teda nič nezaznamenala, takže pre mňa je toto úplne zbytočný produkt. Radšej sa poobzerám buď po vyššej koncentrácií alebo inom produkte s kyselinou salicylovou.

ocny krem enchanted lush


Lush Enchanted očný krém

Jemný osviežujúci očný krém, tak ho nazýva lush. A že je teda naozaj jemný a osviežujúci! Ide o veľmi dobrý riedky krém, ktorý očné okolie hydratuje, rýchlo sa vpije a zanechá takú vláčnu pokožku. Oči vôbec nedráždi a je naozaj neskutočne príjemný. Okrem toho balenie je dosť veľké, takže vydrží dlho, predlho. Za mňa je topkou posledných mesiacov :).

Yves Rocher Elixir Juenese UVBeaty shield

Tento krém má SPF 30, takže chráni pleť pred UV žiarením. Vhodný je pre mňa najmä na zimu, pretože sa trošku ťažšie rozotiera. Pleť pekne rozžiari, ale nezanechá ju mastnú. Na chladnejšie obdobia je to výborný pomocník.

Vichy Slow Age denný a nočný krém. 

Táto rada je určená na to, aby zabraňovala predčasnému starnutiu, ktoré vzniká vplyvom znečisteného prostredia. Má vyrovnávať jemné linky a vrásky, zjednocovať farbu pokožky a dodávať pružnosť.
Oba sú veľmi príjemné a skôr ľahké krému, ktoré však dokážu dostatočne hydratovať a  prežiariť pleť. Pokožka po nich vyzerá naozaj o niečo lepšie, úbytok vrások som zatiaľ nespozorovala. Jedine čo mi na nich prekáža je ich výrazná vôňa, síce pekná, no skôr taká umelá. Viac sa o nich môžete dozvedieť v mojom videu alebo aj v tomto článku: TU



Máte skúsenosť s niektorým z týchto produktov? A používate ich tiež toľko? :D

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu

Share:

3 komentáre

  1. Já momentálně večer pleť vyčistím pleťovou vodou Bione a dám sérum ( to hodně střídám ) a noční krém oriflame a to je veškerá moje rutina :-) Já jsem na tohle dost lenoch a někdy se jen odlíčím a jdu spát, ale určitě je sféra, které bych se chtěla letos více pověnovat, protože co si budeme povídat dvacet mi už není :D

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Súhlasím s tebou. Kyselinu salicilovú od The Ordinary som skúšala aj ja a neskutočne som sa na ňu tešila, ale bolo to obrovské sklamanie
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig