utorok 13. novembra 2018

Prírodné a prírodnejšie mejkapy a púdre

prirodné mejkapy

Prírodné alternatívy mejkapov sa snažím používať už dlhší čas. Nie je mi jedno čo si na pleť dávam, keďže je ako morská hubka, ktorá všetko nasáva. Používam ich hlavne na bežný deň, keď nefotím alebo nie som na žiadnej akcii, pri ktorej potrebujem, aby mejkap držal čo najviac. Poslednú dobu sa snažím  raziť aj čoraz viac bez-mejkapových dní, ale to by bolo už na iný článok. Dnes vám predstavím čisto prírodné mejkapy a púdre, ale tiež aj také “konvecnejšie” značky, ktoré sa snažia vytvárať tiež prírodné alternatívu.


Bb krém So Bio


Tak tento Bb krém vám musí byť už dobré známy, ak mô blog sledujete dlhšie. Používam ho už viac ako rok a mohli ste ho vidieť v akcii aj v tomto video a tomto článku. Ide o veľmi krycí prírodný bb krém, ktorý by som skôr nazvala až mejkapom. Je trošku tuhší a mastnejší, preto ak máte radi matný efekt, isto sa neobíde bez púdru. Ja som si ho veľmi obľúbila, pretože dlho vydrží, moja pleť ho má rada, hlavne v zimných mesiacoch a v podstate, keď sa aplikuje aj nejaká tá lícenka, vyzerá dosť prirodzene. Len po nejakých dvoch hodinách, ho treba opäť prepudrovať a občas mi zvýrazňuje aj šupinky. No aj napriek tomu ho mám rada a ostávam mu verná. (viac o ňom vo videu tu)

Zao hodvábny make up s púdrom

Hodvábny tekutý mejkap Zao 


Opäť ide o čisto prírodnú značku, tento mejkap je tekutejší a má malú kryciu schopnosť. Ja som si vybrala ešte aj tmavší odtieň ako by mi bolo treba, ale po lete som ho pár krát využila. Čo ma však od jeho pravidelného používania odrádza, je zanechávanie  hnedých bodiek a čiar na tvári. Zjavne je to  nejaká zložka, ktorá mu pridáva farbu, no myslím, že to by sa stávať nemalo. A celkovo sme si nejak nesadli, dá sa síce trocha vrstviť, ale no nie je to ono. Póry na tom tiež neboli lepšie, skôr naopak, krytie je malé a pleť ostane rýchlo mastná. Pozitívum je, že zjednocuje pleť, ale na to si ja radšej vystačím s púdrom.
Od Zao som mala aj púder a ten bol super. Pekne kryl, zjednotil pleť a matný efekt bol celkom slušný. Musím si ho ešte niekedy zaobstarať aj som ho tu chcela dať, len keďže už nie je a nenašla som ani obal, tak som to vynechala.

Zao hodvábny make up bez púdru, tu vidno aj čiary, ktoré zanecháva (ľavo pri brade)
Asi si poviete, čo ťahám Pupu k prírodným produktom, ale nová rada Natural Side je vyrobená z minimálne 85% a viac prírodných zložiek a niektoré produkty sú aj 100% prírodné. Neobsahujú parabény, petrolaty, silikóny, syntetické farbivá, parfumy, PEG či chemické filtre. Obaly sú so zníženým dosahom na životné prostredie a sú 100% recyklovateľné.  Som úplne nadšená z toho, že aj klasické značky hlásia návrat k prírode a začínajú ju preferovať aj pri dekoratívke. Keďže nájsť dobrý produkt v prírodnej dekoratívnej kozmetike je dosť ťažké (hlavne pri mejkapoch) a oni s tým majú predsa len o niečo viac skúseností.


Tento Bb krém má konzistenciu ľahšieho krému a vonia trošku po tea tree. Rozotieranie ide ľahko a po nanesení sa rýchlo prispôsobí tónu pleti. Prekryje drobné nedokonalosti a taktiež sa dá vrstviť. Finish má jemný nádych matnosti, ale bez púdru to nepôjde. Na pleti vydrží niekoľko hodín a aj keď sa stráca, tak je to bez nejakých map. Skôr je vhodný pre suchú až normálnu pleť, keďže sa pleť po ňom po čase leskne. Nezvýrazňuje šupinky a ani nezalieza veľmi do pórov. 

natural side bb krem pupa
Pupa natural side Bb krem samotný
Pupa BB krem komplet mejkap

Natural side Foundation Pupa


Pupa má v svojej ponuke aj mejkap, ktorý ma hutnejšiu konzistenciu ako BB krém a aj krytie je výraznejšie. Opäť sa dá pekne vrstviť a na tvári vytvorí prirodzený look, len taký rozjasnený až mastnejší, takže sa bez púdru nezaobíde. Voňu ma tiež prírodnú a pleť nijak nedráždi a pôsobí príjemne. Pleť je však po ňom rýchlo mastná a aj sa rýchlejšie stráca. Takže to bude skôr niečo pre majiteľky suchej pleti.
Na fotke môžete vidieť dva odtiene, pretože som si omylom najprv dala tmavší a nemala som už silu, opäť si ho dávať dolu... Takže aspoň budete mať predstavu o odtieňoch :D.

prirodny mejkap pupa review
Pupa natural side foundation odtien: pravá strana 020 a ľavá 030

pupa natural side make up
Pupa natural side mejkap kompletný
Pupa má vo svojej rade Natural side ešte korektor a primer. Korektor má hustejšiu konzistenciu a celkom dobre prekrýva vyrážky, len sa rýchlo aj vytratí, ale neuteká ďaleko od tých bežných korektorov. Primer má tiež príjemnú prírodnú vôňu a na to, že je takmer z prírodných ingrediencii, tak myslím, že úlohu plní celkom dobre. Ja používam podkladové bázy málokedy, ale skúšala som prírodnú od 100 % pure a tento je isto lepší.


Fruit pigmented Healthy Foundation 100 % pure


Nakoľko sú na tento mejkap veľmi rozdielne názory, radšej som si objednala len vzorku. Tento mejkap je 100% prírodný, vegansky a asi ma aj pekné zloženie. Mal by mať plne krytie a stredne matný efekt. Čo sa týka krytia, je celkom dobré a dá sa aj vrstvyť, dokonca aj výsledný efekt je pekne matný. Lenže dosť ťažko sa nanáša a rozotiera, dokonca aj s hubkou to bol celkom boj. Treba pri ňom pracovať veľmi rýchlo, pretože rýchlo zaschýna.  Po pár hodinách som však bola mastnejšia a rýchlo sa začal aj vytrácať pri nos a lícach (čo sú také moje klasické partie).No napriek tomu, že som bola po ňom mastnejšia, tak som mala skôr sťahujúci a vysušujúci pocit.
Mám z neho zmiešanejšie pocity, pretože síce vyzerá prirodzene na tvári, avšak efekt je krátkodobý a suchší pocit sa mi tiež neveľmi páči a ešte aj zvýrazňuje šupinky.

Healthy foundation, samotný bez púdru úpravy

recenzia ovocny make up 100 percent pure


2nd skin 100% pure

Výrobca uvádza, že ide o mejkap so stredným krytím a môžem len súhlasiť. Je to veľmi, ale veľmi tekutý mejkap, opäť prírodný, vegansky a cruelty free. Nanášala som ho prstami a pár sekúnd som musela počkať kým zaschne. Čo sa týka efektu ide naozaj ako o druhú pleť, rýchlo sa prispôsobí tónu a pôsobí veľmi prirodzene. Ak sú nejaké výraznejšie nedokonalosti je potrebné dopomôcť si korektorom. Tento mejkap ma zaujal viac ako fruit pigmentation foundation, má jemne matný finish a (bez púdru by som ho asi nenosila), ale celý čas pôsobí veľmi príjemne.  Po čase ho treba prepudrovať, no stráca sa pomaly a tvár je síce tiež o niečo mastnejšia, ale nie je to žiadna katastrofa a pôsobí to v podstate dobre. Len škoda toho, že zalieza do pórov, asi preto, že je tak tekutý.

2nd skin 100 percent pure make up
2nd skin bez púdru. 

100 percent pure, 2 nd skin make up recenzia
2nd skind s celým s púdrom líčenkou, celkový mejkap. 

PÚDRE

Bamboo powder 100% pure

Začnem tým, čo ma najviac sklamalo a to je tento bambusový púder. Jeho ingrediencia je azda ako sen, pretože obsahuje len bambusovú silicu, konzistencia púdru je tiež veľmi lákavá, pretože je to úplne jemnulinký zamatový biely prášok a tu je asi kameň úrazu. Nakoľko je biely aj na tvári mi po ňom niekde ostali biele fliačky, okrem toho som z neho bola celkovo až príliš bleda, ako taká nepodarená snehulienka. Zvýraznil mi póry a šupiny o ktorých som ani nevedela, že ich mám a výdrž a matný efekt za veľa tiež nestál. Jediné pozitívum na ňom bolo, že pleť bola na dotyk ako detská prdelka, tam to však začalo a aj skončilo. Takže za mňa isto nie ....

prirodne pudre porovnanie recenzia


Fruit pigmented powder foundation 100 % pure

Tento púder používam už viac ako rok a mohli ste ho vidieť aj na tomto videu. Dokonca som jeden už minula a zadovážila si ďalšie balenie. Prvý rok som z neho bola veľmi nadšená, no poslednú dobu až tak nie som a mrzí ma, že som si nekúpila radšej Zao. Akože je fajn, má super zloženie a a stredne matný efekt, len by som brala, aby dlhšie vydržal a zmatnil ju na dlhší čas. V podstate mu, však okrem toho nemám čo vytknúť, pretože je na tvári príjemný a svoju funkciu plní. 

Tento púder je 100 % prírodný bez silikonov, parabénov, syntetických farbív či parfumov. Vlastnosťami je veľmi podobný predchádzajúcemu púdru. Vyzerá prirodzene no má len jemne matný efekt a vydrž pár hodín. Brala by som aj výraznejší pigment, pretože púder rada používam aj miesto mejkapu, no keď si ho aplikujem samotný, tak veľmi nie je vidno, že ho mám. 



Používate prírodné mejkapy a máte nejakých obľúbencov? Ak áno, určite mi dajte vedieť. A aké vlastnosti u vás musí dobrý mejkap spĺňať? 

Majte sa mi zatiaľ pekne
vaša 
Lulu :)















Share:

6 komentárov

  1. Prírodné make-upy veru nepoužívam. Väščina recenzií totiž nie je príliš lákavá, nesedí farba ale sú príliš mastné. Neskúšala som však osobne ešte žiaden. Jediný make-up produkt boli púdre od Alverde a tie hodnotím ako dobré, ale stále sú tie konvenčné podľa mňa lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. wonderful review dear, thanks for sharing, xo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som tiež ešte zatiaľ neprešla na prírodné makeupy, ale ak ano, tak by som skúsila tie od Pupy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Přírodní makeup jsem ještě vůbec nezkoušela :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tyhle přírodní produkty vidím úplně poprvé a dle tvého focení vypadají dobře :) moc pěkně jsi článek pojala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig