piatok 26. októbra 2018

Ako dať dokopy vystresovanú a citlivú pleť

vystresovana a citliva plet

Ležím prechladená a unavená v posteli a vravím si, že som to zas opäť tak trochu prehnala. Nadchádzajúce mesiace však musím stihnúť toľko vecí a tak som akurát v strese, unavená a aj mierne ( aj viac) vyčerpaná. Viem však, že v tom nie som tak úplne sama a vie to aj Weleda, ktorá si svojou novou mandľovou radou pripravila aj anti-stresovú výzvu #viacradosti. 

Ide o to, aby sme sa zo svojho života snažili vynechať niektoré veci, ktoré v nás vytvárajú nepokoj. Zapojiť sa do tejto výzvy môžete aj vy, tým, že nahráte verejnú selfie buď na instagram alebo facebook s hastagom viacradosti/vicradosti a napíšete akého stresu sa chcete zbaviť. 30 z vás dokonca vyhrá celú mandľovú radu, ktorá je presne vytvorená pre citlivú a stresom zmáhanú pleť. 
Spolupráca

citliva plet


Stres zmáhal ľudstvo asi stále, ale niekedy mám pocit, že si to v dnešnej dobe viac komplikujeme. Nedokážeme úplne vypnúť a odtrhnúť sa od vecí, ktoré nám nerobia v konečnom dôsledku najlepšie. Aj preto sa mi páči táto výzva, pretože pripomína, že treba spomaliť a svet asi nespadne aj keď nestihneme alebo neurobíme to a ono. 

Okrem toho sa stres dokáže naozaj škaredo odzrkadliť na pleti, v mojom prípade je to hlavne akné, ale aj celkovo taká unavená a precitlivená až svrbiaca pleť. Samozrejmosťou sú aj tmavé kruhy pod očami, ale aj celková nejaká slabosť a zvädnutosť v tvári. 

Viem veľmi dobre, že nie stále sa dajú povinnosti len tak odložiť nabok. Aj preto tu mám aspoň pár tipov, ktoré mi pomáhajú zlepšiť vystresovanú pleť, keď som na tom fakt zle.

Weleda madlový hydratačný krém recenzia

1. Prechádzam na prírodné produkty

Ak cítim, že sa mi ide pleť zblázniť a že sa jej nedokážem poriadne ani dotknúť, lebo štípe a je stiahnutá, poprípade mám nejaké boľavé vyrážky, hneď prechádzam na čo najjednoduchšiu rutinu a prírodne nedráždivé produkty. 

A práve Mandľová rada takouto prírodnou nedráždivou kozmetikou je a vlastne je určená aj presne na tieto problémy. Obsahuje bio mandľový olej z ekologického hospodárstva, ktorý má vysoký podiel vitamínu E a nenasýtených mastných kyselín. Vitamín E je antioxidant, ktorý pomáha spomaľovať starnutie pleti. Mandľový olej je obzvlášť jemný a ľahký a preto sa využíva na upokojenie citlivej pokožky, ale tiež na pokožku bábätiek a detí. 
Celkovo táto rada dáva do rovnováhy a obnovuje prirodzenú ochrannú funkciu pleti, zmierňuje pocity napätia a posilňuje lipidovú vrstvu pokožky čím ju chráni pred stratou vody. 

weleda mandlový hydratacny krem recenzia

Najviac som si pri mojej starostlivosti o citlivú pleť obľúbila Mandľový pleťový krém. 

Páči sa mi na ňom, že je bez vôňe, pretože tie ma zvyknú dosť často dráždiť. Je taký hutnejší a s aplikáciou sa treba troška pohrať, poprípade pomôže mať  vlhkú pleť. Je to taký univerzalný pomocník na všetke typy pleti, pretože keď sa vsiakne, pleť je upokojená a hydratovaná, ale nie mastná. Dokáže sa vpiť do pleti tak, že necítite, že na nej niečo máte a to mám veľmi rada. Robil mi službu aj v lete v tých najväčších horúčavách a robí mi službu aj teraz. V lete som ho využívala na deň, no teraz si ho dávam na noc a cez deň používam jemu veľmi podobný

Mandľový hydratačný krém, ktorého konzistencia je však ľahšia a tým pádom sa aj ľahšie nanáša. Opäť však dokáže upokojiť veľmi citlivú pleť, je bez parfumu a dodáva pleti vlhkosť, ale bez pocitu mastnoty. Pri oboch sa môže hneď aplikovať mejkap, pretože nezanechávajú žmolky a môžu sa používať ako ráno tak aj večer. 

Tieto krémy sú naozaj výborne a niečo takéto som dlho hľadala. Zjavne sa tu na blogu budú opakovať veľmi často, tak sa na to pripravte :D

2. Dostatok spánku

Som celkom spachtoš a ak spím málo, tak sa tak aj cítim. Som unavená a nejaká zoslabnutá a to najmä v týchto jesenných mesiacoch. Spánok je doležitý pre celkovú regeneráciu organizmu a dokonca som niekde číťala, že ženy potrebujú viac spánku ako muži! :D Ževraj je to aj vedecky dokázané, pretože ženy väčšinou robia viac vecí naraz a ich myslenie funguje tiež odlišnejšie a nejak komplikovanejšie ( no jednoducho sme už od prírody komplikované :D). Ale veľmi sa zasa netešte dámy a nevyhovárajte, pokiaľ si chcete vyspávať o hodinku alebo dve dlhšie, pretože ide len o 20 minút navyše.....

masaz citlivej unavenej tvare

3. Masáž tváre

Masáž tváre spomaľuje jej starnutie, pretože sa vďaka nej zlepšuje krvný obeh, pružnosť svalov a aktivuje sa tvorba kolagénu. Znižuje a uvoľňuje napätie, pretože pôsobením na mimické svaly sa uvoľňuje kyselina mliečna a tým klesá únava. Okrem toho, čo si budeme hovoriť, masáž je prudko príjemná, teda aspoň pre mňa. Len nakoľko sa mi nechce namáhať ruky, vyriešila som to s masážnym valčekom. Je to jednoduchšie a môžem si ho dať do mrazničky, takže mám aj osvieženie  (niekedy aj odpuchnutie) v jednom :). Na túto masáž je dobré použiť nejaký olej a keďže chceme zbaviť pleť únavy a stresu, práve mandľový je na to ako vyšitý.  

weleda recenzia mandlovy olej



4. Dni bez mejkapu alebo prírodný mejkap


Ak mám veľmi podráždenú a unavenú pleť snažím sa maľovať sa čo najmenej. Posledné dni to pre mňa už nie je taký problém, ale zo začiatku ma to teda celkom desilo. Niekedy sú však dni, keď sa necítim najlepšie a pozdvihnutie sebavedomia v podobe mejkapu potrebujem. Volím však radšej prírodný mejkap, pretože ten toľko moju pleť nedráždi a nezaťaží. (Tipy na líčenie s prírodným mejkapom nájdeš tu: líčenie s prírodnou kozmetikou. )

mandlove cistiace mlieko recenzia


5. Poriadne sa odlíčim 


Mejkap však musí ísť stále dolu, nie je nič horšie ako vystresovať už vystresovanú pokožku mejkapom na noc. Toto je našťastie vec, ktorú ja dodržiavam za každých okolností. Aj keď som veľmi unavená, odlíčenie musí byť! 

Mandľový čistiace mlieko dokáže pleť šetrne odlíčiť a to bez hocijakého dráždenia. Ani oči ma z neho neštípali a to sa mi stáva naozaj málokedy. Prišla som však na to, že na vlhko sa s ním odličuje omnoho lepšie. Čiže si ho nanesiem, urobím zo seba strašidlo, keď si mierne rozotieram mejkap a vlhkým plateným odličovacím tampónom ho odstránim. Pleť je po ňom taká príjemná, hydratovaná ale vôbec nie mastná. Opäť sa podľa mňa  hodí na všetky typy pleti. 

6. Pijem veľa vody


To je už taká otrepaná vec, ale nech hodí kameňom prvý, kto pravidelne pije? A nemyslím alkohol :D.  
Ja sa snažím popíjať viac vody, ale niekedy je to aj tak bieda. Piť sa musí, ale nie je to dobré preháňať pred spaním (hlavne ak ste 30 plus).  Telo potom viac zadržiava vodu a tvár zvykne byť opuchnutejšia. A ja to samozrejme často robím tak, ako sa to nemá. Večer doháňam celodenný pitný režim, v noci si urobím celá prešťastná dvojitú prechádzku na vecko a ráno sa aj po 8 hodinách spánku zobudím opuchnutá.... Takže, zo mňa si v tomto príklad radšej neberte. 

blog o kozmetike slovensko


Tiež sa vám v tvári odzrkadľuje stres? Ako ho zvládate? Máte nejaké dobré rady? Ak áno, budem rada, ak sa s nimi podelíte. :)

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lulu















Share:

4 komentáre

  1. Mě se na tváři odráží snad všechno :D nejenom stres, ale cokoliv je se mnou špatně, odnáší to pleť. Mandlovou řadu od Weledy bych ráda vyzkoušela, zatím nebyla příležitost, kdykoliv ji totiž vidím, zapomenu že ji potřebuju :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok aj fotky. :) Weledu už konečne musím vyskúšať, lebo ju všetci chvália a ja som od nej ešte nič nemala.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jasné hneď sa mi vytvorí akné a veru neviem, ako toto akné spôsobené stresom nemať. Riešim ho až keď vznikne, predchádzať mu nejako neviem. Treba sa asi hlavne vnútorne upokojiť no nie vždy sa to dá.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. thanks for sharing helpull information
    https://47biz.com

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig