piatok 27. júla 2018

Kde na dovolenku v Chorvátsku? Rabac

summer outfit

Tento rok padla dovolenka na Chorvátsko, dokonca som vyberala destináciu ja (čo je celkom neobvyklé), viac menej od brucha a s prstom na mape. Celkom som sa obávala čo to bude, ale nakoniec z toho vyšlo veľmi fajn miesto, ktoré toho malo dosť ponúknuť.



Dopravu sme riešili autom, nakoľko sme išli vo štvrtok, cesty boli celkom fajn. Trasa od nás z východu (Michalovce) do Chorvátska (Rabac) nám trvala približne 11 hodín. Cestou tam nás zastihla len jedna zápcha v Maďarsku a cestou naspäť sme si trocha počkali na hranici. Okrem týchto dvoch menších zdržaní to bola ťažká pohodička, teda keď si odmyslím to, že sa nám pokazila klíma, ale to sme nakoniec nejak prežili :D. 


kde na dovolenku v chorvatsku rabac

Ubytovanie

Ubytovanie som riešila cez Booking a zháňala som ho asi mesiac pred našim odjazdom. Na tri osoby nás to vyšlo 340 eur bez jedla. Bol to apartmán s pekným výhľadom na more a celkom dobrou dostupnosťou k pláži. Pešo nám to trvalo asi 10-15 minút. Jediné čo mi na tomto ubytovaní vadilo, bola strašná wifi, inak bolo všetko v úplnom poriadku :). 

letny outfit saty z aliexpress


More

More je tu naozaj čisté, krásne modré a riadne studené. Pokiaľ je vonku horúco tak to nevadí, ale keď bolo pod mrakom, musela som sa celkom premáhať, aby som do neho vkročila.  Pláže sú väčšinou kamenisté, bála som sa, že tu bude kopa morských ježkov, ale žiadneho som našťastie neobjavila. Neskôr som prestala používať aj topánky do vody, pretože aj keď šlo o kamene, neboli tak strašné a ostré ako keď som bola v Slovinsku (článok nájdeš tu). 

Do mora sa tu oplatí zobrať šnorchel, pretože je tu kopa maličkých útesov v ktorých sa objavuje  zaujímavý podmorský svet :). 

Koľko presne pláži sa tu nachádza a ako je to s miestami, ktoré sa tu dajú navštíviť, vám už poviem v pokračovaní tohto článku na budúce :). 

blog o mode

blond vlasy

lifestyle blog

kde na dovolenku v chorvatsku

kam na dovolenku v chorvatsku


summer outfit, lifestyle blogger
Outfit 1: šaty: Aliexpress, topánky: Slovinsko Outfit 2: Top: Caliope, nohavice: obchod Michalovce, topánky: Gate.

Kde ste boli na dovolenke tento rok vy? Poprípade kam sa ešte chystáte? Poznáte toto miesto?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu




Share:

12 komentárov

  1. Nádherné fotky, Chorvátsko je krásna krajina, hoci škoda toho studeného mora. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moje prvé more bolo práve to Chorvátske a bolo to úžasné. Dokonca sme mali piesočnatú pláž, boli sme v Duce blízko mesta Split. More je fakt krásne čisté, žiaden morský ježko. Voda v mori bola tiež chladnejšie, no pripisovala som to tomu, že sme tam šli v Septembri. Škoda len, že sa do Chorvátska tažšie dostať letecky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V Chorvatsku jsem byla několikrát, ale bohužel nepatřím k těm jeho nadšencům. Mám raději vzdálené země s jinou kulturou :) každopádně fotky ve článku jsou moc hezké a okouzlily mě tvé šaty!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne fotky, Chorvátsko je veľmi pekné, vždy sa tam dá niečo nové objaviť. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ach tie fotky! Nádherné. Ja som v Chorvátsku ešte nikdy nebola, ale chcela by som sa tam ísť pozrieť.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow, amazing, where is this beautiful place in Croatia? xxx

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V Chorvatsku jsem byl třikrát a třikrát to byl Rabac.Jednou autobusem a dvakrát autem.Moře bylo vždy krásně prohřáté ať to bylo v červnu (júni)nebo v září(septembry).A vždy bylo čisté.Ubytování v hotelu, polopenze a WiFi na pokoji.Nemělo to chybu��. Příští rok se tam chystáme zase.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. V Chorvatsku jsem byla poprvé loni a byla jsem příjemně překvapená :) Jinak článek super, takové mám ráda :)

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Do Chorvatska jsme jezdili, když jsem byla ještě malý špunt a tenhle rok jsme se tam po x letech chtěli podívat znovu, ale bohužel jsme to řešili hodně na poslední chvíli a nesehnali jsme ubytování za ucházející cenu, což mě pak hodně mrzelo, ale snad si to v následujících letech vynahradíme:)
    Teď se chystáme na Tenerife a už se nemůžu dočkat:) moře mi fakt chybí:)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig