piatok 8. decembra 2017

Zoznámte sa s Catlha prírodnou kozmetikou

Caltha prirodna kozmetika recenzia

Je večer niečo pred desiatou, ležím na gauči, čo je vlastne taká moja malá pracovňa aj obývačka v jednom a vravím si, že mám ešte celkom dosť energie, čo je vlastne divné...ale dobre tak, aspoň sa konečne môžem dostať aj k napísaniu článku :). Rozmýšľam, že by som vám  dnes mohla predstaviť opäť nejakú  prírodnú kozmetiku, presnejšie povedané českú prírodnú kozmetiku Caltha. Používam ju už vyše mesiaca a aj fotky mám nafotené už nejaký čas, ale nie a nie sa k tomu dostať.

Konečne to dnes napravím a veľmi sa z toho teším, pretože som pri nej objavila produkt, ktorý som dlho  predlho hľadala a práve tu som ho našla :), no a čo to je, zistíte dolu :).



Začnem najprv očným krémom, ktorý nemám v plnom balení, ale ako vzorku, no veľmi štedrú.  Jeden prírodný očný krém inej značky som už mala a veľmi som si ho obľúbila (viď video), avšak už mi pomaličky dochádza a ja samozrejme rada vyskúšam aj niečo nové :). 

Tento očný krém ma kávovú vôňu, ktorá je naozaj intenzívna, na mňa až veľmi,  ale časom som si na ňu zvykla a už sa mi ani nezdá tak výrazná. 
Má veľmi príjemnú konzistenciu, nie príliš hustú - ale ani riedku, ktorá sa jednoducho nanáša a rýchlo sa do pleti vpíja. Aj na očiach pôsobí veľmi fajn, neštípe, dobre hydratuje, obsahuje aj kyselinu hyaluronovú, takže by mal vlastne pleť aj jemne vypínať, ale túto funkciu som si až tak nevšimla. 
Celkovo je to naozaj dobrý krémik, ktorý sa postará o citlivú pokožku okolo očí. 


Na tento šampón som sa veľmi tešila, pretože sa mi osvedčili prírodné šampúchy, len pri dlhých vlasoch je to s ich aplikáciou troška náročnejšie. Myslela som však, že tento šampón to vyrieši, no žiaľ nevyriešil. V podstate ma trocha sklamal, mal by dodávať vlasom objem a bojovať proti lupinám a vypadáviu vlasov. 
Je strašne riedky, tým pádom som nevedela úplne koľko si ho asi naniesť, zdalo sa mi, že strašne málo pení, čo by bolo pri prírodných šampónoch normálne, ale v popise sa píše, že by vlastne mal peniť...tak neviem (pení, ibaže je to taká mliečna pena, takže ju necítiť vo vlasoch). Ale to by boli len také druhoradé veci, ktoré by až tak nevadili, sklamal ma však preto, že o objeme veľmi nemôže byť reč, skôr naopak. Dokonca sa mi po ňom vlasy aj rýchlejšie mastili, čo je napríklad pri šampúchoch opakom. 

Zlepšenie lupín a vypadávanie vlasov zatiaľ nemôžem objektívne posúdiť, pretože na základe toho, že sa mi vlasy rýchlejšie mastili (rozumej po dvoch dňoch - teda ako pri klasických šampónoch), som ho použila len pár krát a radšej som sa vrátila ku mojej klasike.
Ale keďže mi teraz strašne vypadávajú vlasy, možno mu ešte dám šancu, či nenapraví svoje renomé. 



Čím ma Caltha milo prekvapila a veľmi jej za to ďakujem, je jej prírodný dezodorant. Klasických antiperspirantov a dezodorantov som sa vzdala a viac ako pol roka žijem len na prírodných.  Ibaže nájsť účinný prírodný dezodorant, keď sa potíte tak ako ja, je neskutočne ťažké. 
Aj keď som nejaký našla, s ktorým som sa aj mohla priblížiť medzi ľudí :D, bez toho aby som sa necítila (a zároveň dúfala, že ma necítia aj ostatní) stále sa našiel aj nejaký iný problém, napríklad, že robil fľaky na oblečení, čo neznášam!
Ale to vám zhrniem všetko v samostatnom článku, pretože za ten pol rok hľadania mám naozaj slušnú zbierku.
No ale vráťme sa späť k Calthe. Vlastním dezodorant Sweet, ktorý je, ako už napovedá názov sladký, ale taký príjemný a nevtieravý. Je to guličkový dezodorant a niekomu by mohlo vadiť, že je nejakú tú minútku po ňom pokožka vlhká. Mne však toto vôbec neprekáža, pretože ako som spomínala potím sa dosť (a nezmenil to ani ten najsilnejší antiperspirant typu Dricrol a podobne) avšak hlavne mi ide o to, aby som jednoducho povedané....to je strašne napísať to.....jednoducho...no, veď viete nesmrdela :OOO (a je to vonku) :D.
A tento to jednoducho zvláda a to môžem byť na nohách celý deň a dokonca aj s miernym stresom. A dokonca nenecháva žiadne fľaky na tričku, ani mastné, ani žlté no žiadne :).
Ach koľká radosť! A - neobsahuje hliník. Obsahuje síce kamenec a niektorí majú pri tomto námietky, avšak pre mňa je toto zatiaľ jedna z najlepších prírodných volieb. Dokonca sa mi zdá, že sa od neho predsa len aj troška menej potím. Takže za mňa jednotka :).


Ako posledné vám predstavím toto škoricové medové mydlo, ktoré je hydratačné a vyživujúce určené na všetke typy pleti. Už som vám spomínala, že milujem vôňu škorice? A toto mydlo vonia ako čistá škorica, no úplná láska :D a okrem toho mi na zimné obdobie strašne sedí :). Caltha ma veľké množstvo ručne vyrábaných mydiel, ktoré majú rôzne zaujímavé farebné kombinácie :). Zároveň majú veľmi pekné a ekologické obaly, ale hlavne tie mydielka vyzerajú už na prvý pohľad super. 


Tak moja energia už je preč a ja pomaly zaspávam, ale som rada, že som to konečne stihla.
Povedzte mi, ako je to s vami a prírodnými dezodorantami? Skúšali ste už niečo od Calthy? Alebo by ste chceli?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu










Share:

17 komentárov

  1. Od Calthy jsem toho už vyzkoušela víc, třeba mandarinkový šampon, tuhé mýdlo, antiperspirant nebo pleťové krémy. Ty mě nadchly asi nejvíc :-) hlavně růžový a krém na vrásky, který voněl božsky...
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som vyskúšala niekoľko produktov a pri mnohých ostávam. :) Za mňa spokojnosť. Dokonca aj tekuté šampóny tejto značky mi vyhovujú na moju vždy šupinatú a svrbiacu atopickú pokožku hlavy :-P Na každého to asi pôsobí trošinku inak. Aaaaa čo sa dezodorantov týka, som závislá na vôni fresh. Odporúčam ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tými prírodnými deodorantmi je to fakt ťažko. Ja som si na ne ešte netrúfla, používam Nivea Pure and Natural, ten funguje a neupcháva mi podpazušie. Ten očný krém by mohol byť fakt dobrý, mala som podobný od našej Dulcie a bola som spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. It look like a great produtcs... have a nice weekend...
    xoxo

    marisascloset.blogspot.com

    New look on the blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ten deodorant mě velmi zaujal! Též už jsem nějakou dobu na přírodních produktech. Používám od značky biorhytme, ale ten mi přijde poslední dobou velmi tuhý. Možná ho mám jen na špatném místě. Každopádně na tento nový od caltha kouknu :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Biorythme prírodný deodorant mám aj ja a ten je naozaj dosť tuhý, budem robiť ich porovnávanie, ale tento sa umiestni ako jeden z najlepších, takže podľa mňa by si s nim nesiahla vedľa, len treba počítať s tým, čo vravím aj v článku a to, že je chvíľku mokrý po nanesení, ale to rýchlo zmizne :)

      Odstrániť
  6. Najviac ma zaujal asi ten očný krém. :)

    Ann´s Life


    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kozmetika vyzerá super, zaujali ma hlavne príchute .. teda, ono to asi nie sú úplne príchute, ale vieš čo myslím :DD Šampón s takýmito vlastnosťami presne hľadám, len neviem teda či by som ho mala skúšať keď si nebola spokojná :/

    Petush - Nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som čakala hlavne, že sa mi budú z neho menej mastiť vlasy, ako je to pri šampúchoch, mastia sa z neho tak bežne, ako pri klasických šampónoch, len ako som hovorila, keďže som ho nepoužívala dlhšie, neviem povedať či pomáha proti vypadávaniu, možno to ešte skúsim. On v podstate nie je zlý, ale ja som mala akosi väčšie očakávania....

      Odstrániť
  8. I really love natural products, thanks for sharing! xoxo
    Vesna - Home Chic Club

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Miluji přírodní kosmetiku a o této jsem ještě neslyšela:) díky za tip:)
    karelzzilla.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Vůbec ji neznám, ale vypadá to dost lákavě. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Značku neznám, ale vypadá zajímavě a mrknu na ní :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  12. I hope you enjoyed your weekend. Haven't heard of this products, they look really nice.

    www.glamourzone.org

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Hi, interesting post. I'm your new GFC follower :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Problematiku prírodných deodorantov som minule riešila vo videu a aha!! Nájdem tvoju recenziu :) tak neviem, že by som skúsila? Rovnako ako ty som doposiaľ ešte nenašla prírodný a účinný.
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig