utorok 14. marca 2017

Masky na stiahnutie pórov - môj boj s akné

Masky na stiahnutie porov

Citlivá pleť, akné, čierne bodky, jazvy, červené miesta, suché miesta a mohla by som pokračovať vo vymenovávaní toho, s čím bojuje moja pleť. Ako viete, do vienka mi nebola nadelená úplne pekná pleť, ale tak žiť sa s tým dá. V článku o mojom akné (nájdeš TU) ste sa mohli dozvedieť, čo mi na tieto vecičky pomáha a dnes budeme pokračovať.

 Konkrétne sa zameriame na maskovanie pleti a čistenie pórov. Za posledné mesiace som mala možnosť vyskúšať viacero masiek, takže vám ich predstavím a poviem, ktoré mi najviac vyhovovali a ktoré až tak nie.  Tak šup sa do toho :)

masky na rozsirene pory


Ako som už spomínala, mám cystické akné, ktoré sa našťastie drží poslednú dobu celkom na uzde. Neustále však bojujem s rozšírenými pórmi (všade na tvári) a s takými malými vyrážkami.
Najhoršie sú na tom líca, nos a čelo, používanie masiek mi póry nejak extrémne nezredukovalo, AVŠAK, vďaka pravidelnému maskovaniu ich nemám také obrovské. Sú tam, no nie sú až tak otvorené. Moje póry na nose sa dajú vytlačiť a potom vyzerajú o niečo lepšie. No čo s tými "hnuskami" na lícach a čele?

To sú skôr také malé zákerné dierky, ktoré vytlačiť jednoducho nejdu a pokiaľ sa o ne nestarám tak sa zväčšujú a zväčšujú...a to je strašné...občas sa zväčšujú, aj keď sa o ne starám, ale rozhodne to ide pomalšie. Nehovoriac o tom, že kto má takéto póry, vie, že zamaskovať ich je doslova umenie a úplne to ani nejde.

Masky na tvár vás samozrejme úplne pórov nezbavia, jednoducho to nie je možné (ak by ste, ale takú nejakým zázrakom našli, určite mi dajte vedieť :)). Dokážu však póry zmenšiť, vyčistiť a niektoré ich dokonca aj reálne vytiahnu. A čím je pórov (hlavne tých veľkých a zapálených) menej, tým sa menej vyskytuje aj akné :).


rozsierene pory, akne,

LOREA'L PARIS PURE CLAY MASKY

Tieto masky sú momentálne novinkou na trhu, v zahraničí sú známe už dlhšie a tešia sa celkom veľkej obľube. Na výber sú tri druhy: zelená, ktorá je zmatňujúca, červená je exfoliačná a čierna je čistiaca a rozjasňujúca. Obsahujú il, aktívne uhlie a rôzne iné zložky, ktoré majú čistiť póry. 

Všetke tri masky sú si dosť podobné, len červená maska je určená viac na suchú pleť. Všetky po zaschnutí trošku sťahujú pleť, ale nie je to nič, čo by sa nedalo prežiť aj so suchou pleťou. Aplikácia aj zmývanie ide veľmi dobre. Ale čo je na nich najlepšie je, že naozaj pekne vyčistia pleť. Póry sú viditeľne stiahnuté, hlavne na lícach to pekne vidno, pleť je matnejšia, možno niekde aj suchšia, ale ako som už povedala, nie je to nič strašne.
Majú dosť výraznú (peknú) vôňu, čo môže robiť na nejakej citlivej pleti šarapatu.  Mojej pleti sadli perfektne a už teraz viem, že to je must have :). 

recenzia, blogger, ako sa zbavit akne


A ktorá je z nich najlepšia? Úprimne to povedať presne neviem, sú si naozaj veľmi podobné a všetke spĺňajú svoju prácu na jedničku. V mojom prípade by som sa možno vyhla zelenej, pretože tá je z nich najviac sťahujúca, ale je to naozaj len nepatrné. 

charlotte maska, rozsirene pory

CLINIQUE CITY BLOCK PURIFYING

Tak túto masku mi poradila Jana Tiny a som za to veľmi vďačná ( asi viete, že ma super blog, ak nie, určite pozrite :)). Začala som ju používať ešte pred tým, ako som sa zoznámila s Loreal maskami. Ide taktiež o charlotte masku, ktorá ma za úlohu vyčistiť a zmenšiť vaše póry. Musím povedať, že funguje rovnako ako masky od Lorea'l. A možno sťahuje póry aj trošku lepšie, no zároveň, aj omnoho viac pleť vysušuje.

Clinique maska schne o niečo dlhšie ako Pure clay masky a zvýrazní vám každý jeden pór na tvári. Ale fakt, úplne každý, pokiaľ si náhodou myslíte, že ich máte málo, mali by ste ju vyskúšať :D, presvedčí vás o opaku.
No a ľuďom s takou pleťou akú mám ja, prajem veľa síl a odhodlania pri používaní a hlavne sa v nej radšej nikomu neukazujte :). 
 
Dosť veľká nevýhoda tejto masky je jej cena, za veľké balenie dáte aj päťdesiatku, mne sa našťastie podarilo kúpiť túto 30 ml za nejakých 13 (či 15??) eur v Auparku.

maska na pory

PILATEN BLACK MASK 

Táto maska je poslednú dobu na internete celkom preberaná. Ja som už podobnú čiernu masku skúšala (môžete si pozrieť tu), takže som viac menej vedela do čoho idem. Je to zlupovacia maska, ktorá by vás mala zbaviť aj mechanicky (pri odlupovaní) pórov. Nejakých vás aj naozaj zbaví, ale je toho pomerne málo, skôr vám mierne vydepiluje tvár (čo nie je tiež na škodu :)) a tým pádom aj zjemní pleť. Viac si o nej môžete prečítať v tomto článku TU

stahujuca maska na pory

GET HUT MUN WHITE MASK

Túto masku mám z Ebay a videla som ju na videu u tejto perfektnej slečny :) TU. Je to tiež zlupovacia maska, ktorá konzistenciou pripomína lepidlo, vlastne aj vonia ako lepidlo...a možno v konečnom dôsledku je lepidlo...:O.
No ak aj je, funguje celkom dobre, pretože póry vyťahuje slušne. Len to nie je nič pre citlivú pleť, po nanesení mám taký zvláštny pocit a svrbí ma z nej chvíľu tvár. Teda hlavne z toho, že dosť vysušuje. Jej nanášanie tiež nie je bohviečo, hlavne keď vám k nej predajca nedá obrúsky na odlupovanie.

Nanáša sa tak, že si ju rozotriete na potrebné miesta a na ňu aplikujete obrúsky (ja používam obyčajný papier), necháte 10 až 20 minút na tvári (pokiaľ neuschne) a odtrhnete. Je to celkom bolestivé a máte v tom zahrnutú, ako je pri takýchto maskách zvykom, aj depiláciu :D.

S klasickým papierom je aplikácia dosť blbá, ale myslím, že si ju ešte niekedy objednám, pretože vyčistí celkom pekne to čo treba, stojí pár korún a tu stiahnutú pleť už nejak vydržím.

maska stiahnute pory


Ako ste na tom s maskovaním vy? Skúšali ste niektorú z týchto masiek? Alebo máte nejaké iné overené masky? Ak áno, určite mi ich prezraďte :).

Vaša Lulu :)


Na mojej FB stránke prebieha giveaway o rúž Kailijumei ( priesvitný s kvietkom), ak chcete môžete sa zapojiť a skúsiť štastie :).



Share:

25 komentárov

  1. Fantastic products Dear:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já teď také testuji ty Lóreal masky a za tu cenu jsou (alespoň tedy za mě) moc fajn! :)

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nad těmi Loreal maskami přemejšlím, ale nechci vyhodit peníze za něco, co mi třeba nic neudělá, tak ještě nevím. Jinak Pilaten jsem měla, to je kompletní propadák, ale ta poslední mě zaujala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to chapem, skus si vyskusat ked tak len jednu, oni su v podstate takmer rovnake, nejaky velky rozdiel medzi nimi necitit.

      Odstrániť
  4. Tak tento článok prišiel úplne v túnajvhodnejšiu chvíľu. Ja som si všimla, že mám v poslednom čase dosť rozšírené póry a fakt netuším, čo by mi pomohlo. Pretože áno, čím rozšírenejšie póry, tým ľahšie sa do nich dostávajú nečistoty a vytvára sa akné. Líčenie ich neprekryje, :( a preto by som potrebovala niečo účinné, čo by pomáhalo ich aspoň trochu stiahnuť. Myslím, že z týchto všetkých masiek, ktoré si uviedla, sa mi najviac pozdávajú asi tie od Loreal alebo potom tá druhá Clinique...ale vzhľadom na tú cenu by som si asi vybrala na odskúšanie Loreal. :-D takže sa po nich popozerám v drogerke. :-D :-) a ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. som rada, ze ti clanok pomohol :). No a na tie velke pory licenie vobec nepomaha, skor naopak, este viac ich zvyraznuje :(. No je to s nimi strasne, vyskusaj urcite nejaku z tychto masiek, ziadna sice zazraky nenarobi, ale aspon co to na chvilku stiahne. Este sa chystam niekedy pisat o prirodnych veciach co stahuju pory, tak ked napisem clanok ti napisem :))

      Odstrániť
  5. tie nové Loréal ma zaujali :) nedá sa ich nevšimnúť teraz keď majú takú reklamu :D ale ešte popremýšľam o ich kúpe..len ma nalákalo, že obsahuju íly, a taký šampón ten nový Elseve Extraordinary Clay je mojou topkou a tiež obsahuje íly :) tak by mi to možno sadlo :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne napriklad il sam o sebe vobec nepasoval, ked som si skusala masky cisto len z neho. Takze som sa troska bala, ako mi sadnu tieto masky a cuduj sa svete velmi dobre :). Podla mna jednu urcite skus, hoci ty mas tak peknu plet, ze ani nebude mat poriadne co vytahovat :)

      Odstrániť
  6. Ta černá maska není zlá na efekt, který popisuješ, jenom černé tečky mi moc nevytáhla no :D Já chci teď nutně vyzkoušet ty masky od Lorealu :) Do světa masek ale teprve pronikám, takže moc neporadím..

    Cosmokočka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ta get hun mun vyzera zaujimavo ale či by som si zvykla na tu lepidlovu voňu neviem ale pokial splňa to čo má je to dobrá vec ale citlivejšiu pleť mam aj ja takže asi by to nebolo pre mňa tiež bohvie čo, masky použijem len rekreačne a veľmi som rozmýšľala o jednej maske z avonu ktorá je čiernej farby ale ak by mi mala len stáť na poličke ako ostatné tak som ani nekupovala:)) pekny članok:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak za vyskúšanie tej “lepidlovej” v podstate nič nedáš, je naozaj strašne lacná a keď ti nesadne aspoň nemusíš mať výčitku. Ja som tiež pred rokom masky veľmi nevyužívala, ale to aj preto, že som nenašla vhodné pre mňa. Ak si nejakú nájdeš, ktorá ti fakt sadne, myslím, že na poličke neostane :)

      Odstrániť
  8. This is such an interesting topic, thanks for sharing these products :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pěkný článek. Já už jsem si začala brousit zuby na ty masky od Loreal. Všude je vidím, jak je každý zkouší, takže je čas, abych je taky zkusila já :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
  10. I want so bad to try L'Oreal masks :)
    I follow your blog, can you check mine?
    www.prettyinpink.pt

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Great review. The masks looks great, especially the clinique.
    Thanks for sharing! :)

    Kathy's delight / Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Great products. I m following you 😊
    deriasworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tyto masky jsem nikdy nezkoušela, ale moc mě lákají ty od L´orealu. Já mám moc ráda masky od Freeman. Žádný zázrak, ale na jejich cenu splňují svůj účel perfektně.
    Super článek! :) ♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mně se najednou zlepšila pleť, ani nevím jak. Poté jsem se zamyslela, co jsem změnila... a sice: nanášet makeup houbičkou a používat růžovou vodu od Saloos. Můj tip :) Na zázračný krémy už nějak nevěřím :-/

    OdpovedaťOdstrániť
  15. LOREA'L PARIS pure clay masky zkoušela sestra a je z nich nadšená! Taky bych je měl časem vyzkoušet :)
    Masku Clinique jsem nezkoušel, ale taky vypadá zajímavě.
    Co jsem ale zkoušel a mám ji doma je maska Pilaten. S tou jsem spokojen. Samozřejmě jsem od ni nečekal to, co recenzují na internetu (že vytáhne veškeré póry atd.), ale je fajn.
    Nejvíce mě ale zaujala maska z E-bay Gel Hút Mun, kterou si určitě objednám.
    Děkuji za tipy! Takové jsem potřeboval.
    Jo a jsem tu poprvé a musím říct, že ne naposledy. Krásně píšeš a máš nádherný a inovativní vzhled blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Najviac ma asi láka tá čierna od Lorealu. Momentálne používam ako masku bahno z mŕtveho mora, ktoré pleť na moje prekvapenie vôbec nevysušuje a pekne ju upokojí a vyčistí.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Nejvic me zaujala cerna maska od Lorealu ... hodne beauty blogerek psalo ze je to dost efektem podobne GlamGlow akorat ta cena je rozdilna ... uz se rozhoduju dele o koupi :) asi neodolam

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig