štvrtok 14. apríla 2016

Kokosový olej - všestranný pomocník Coconut oil review

kokosový olej využite


Je to už nejaká tá doba, čo sa stal kokosový olej mojím verným spoločníkom. Prvýkrát mi padol do oka v jednom peknom bio obchode na Hurbanovom námestí a odvtedy naň nedám dopustiť. Vystriedala som už niekoľko značiek, no momentálne sa u mňa udomácnil Kokosový olej od Purity vision bez vône a Bio Kokosový olej.


Kokosák je v podstate taký malý všestranný zázrak, má protizápalové účinky a  je zložený z kyselín, ktoré pôsobia ako prírodne antibiotikum. Je to kyselina laurová, ktorá okrem iného chráni imunitný systém proti vírusom a infekciám, ďalej kyselina kaprinová, kaprýlová a myristová. Tieto kyseliny v kokosovom oleji napomáhajú ničiť kvasinky a plesne. Navyše obsahuje vitamín A, C a E, jednoducho povedané, je nabitý skvelými látkami a preto je často titulovaný ako "najzdravší olej na zemi".

recenzia používanie kokosového oleja

Kokosový olej ako kozmetika
Prvýkrát som si ho zaobstarala najmä na kozmetické účely, keďže som počula, že je dobrý na suchú pleť s akné a je to naozaj pravda: keď som už v úplnom zúfalstve zo svojej podráždenej a vysypanej pleti, mením krém na kokosák. Pleť upokojí a akné trochu zmierni. Samozrejme, zázraky očakávať nemožno, no keď naozaj neviem čo s pleťou, stále sa naň obrátim, pretože zo všetkých prípravkov je jednoducho najlepší. Niektoré zdroje uvádzajú, že je komadónny, čo ma dosť mätie, pretože by mal zároveň pomáhať pri akné....ale asi je to tak :O.
Kokosový olej zvyknem používať aj na telo, pretože sa rýchlo vpije a odstraňuje šupiny a svrbenie suchej pokožky, čo je na nezaplatenie. Dá sa použiť aj ako krém na holenie, hodí sa to opäť najmä pri citlivej pokožke.

Kokosák a vlasy
Áno, aj v tejto oblasti je super, pekne vyživuje končeky- len pozor, stačí malé množstvo...inak sa z vás stane slečna "mastňák". Ja si ho zvyknem dávať pred umytím ako masku a  vtieram ho ku korienkom, pretože aj tam mám suchú pokožku.

Na zuby?
Že vraj bieli zuby, no....to som si až tak nevšimla, spočiatku som si s ním drhla zuby celkom často, no potom som to vzdala. Skúšala som  aj oil pulling na moje hrozné krvácajúce ďasná a zdalo sa mi, že im to pomohlo. Keďže sa mi ale nechcelo každé ráno 20 minút "plukať" moju dutinu, vzdala som to.  Myslím však, že by som to mala obnoviť.

jedenie kokosového oleja


Jedloooo
Olej je super aj v kuchyni, palacinky s ním sú jednoducho delikatesa :). Občas ho pridávam aj do koláčov miesto rastlinného oleja. Jeden čas som jedla lyžičku oleja každé ráno a malo to dobrý vplyv na môj organizmus. Zdalo sa mi, že som bola menej chorá. Niekde dokonca tvrdia, že jeho jedenie prospieva chudnutiu, to však nemám overené.


Kde a aký kúpiť
Čo sa týka výberu kokosového oleja, mňe najviac vyhovuje  Health link Bio. Purity vision, ako si môžete všimnúť aj na obrázku, má skôr maslovú farbu a aj konzistenciou je viac hrudkovitý, alebo ako to nazvať. Health link Bio mal na začiatku úžasnú perleťovú farbu a je panenský...takže aj kvalitnejší a dokonca lacnejší. Na purity mi vyhovuje, že je bez vône, pretože sa dá použiť aj do slaných jedál. Môžu ho tak využívať aj tí, ktorým kokosová aróma až tak nevonia...hoci myslím, že budú v menšine :). Oba kokosáky som kupovala cez internet, kedže cena je tam omnoho priateľnejšia. Bio je z mojalekaren.sk a Purity z vivantis.sk.

Ako vidíte, kokosový olej využívam rôzne a bol by jednou z vecí, ktorú by som si zobrala na opustený ostrov (ak by som si ho nevylisovala sama z kokosovej palmy:)).  Je to proste KRÁĽ :))  Aké s ním máte skúsenosti? A ktorá značka vám vyhovuje najviac?



Share:

23 komentárov

  1. Kokosovy olej jsem si zamilovala hned jak zacal frcet ;)

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Musím už ten olej vyskúšať, každý ho chváli, vraj je skvelý aj na varenie...hm určite si ho pridám do svojho wishlistu. :)
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na moju súťaž na blogu:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/04/1-blogove-narodeniny-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěkný článek :) doma máme ten bio a je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Lovely post dear! Have a great weekend! xx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článek, kokosák mám moc ráda, používám ho skoro na všechno, jak na vaření, na vlasy, tak i místo kosmetiky. Miluji tu jeho kokosovou vůni!
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám strašne rada jeho vôňu :), len môj drahý až tak nie :O

      Odstrániť
  6. MMm... Kokosowy olej - mój ulubiony. Gryczane pancakes na oleju kokosowym - pycha, pycha, pycha :_

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kokosový olej milujem, bez neho nedám ani ranu! Používam ho hlavne na vlasy ♥ alebo na varenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi krásna recenzia. Ja mám kokosový olej asi najradšej zo všetkých olejov lebo to je taký všestranný pomocník na všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dost dobrý článek a super fotky!:)

    Bez kokosového oleje si nedovedu představit svůj život a nechápu, jak jsem bez něj mohla žít doteď:D

    INKA blog – focení, líčení a cestování
    sleduj blog na facebooku

    OdpovedaťOdstrániť
  10. veľmi pekné fotky :) mala som obdobie kokosového oleja, ale teraz už ho dlhšie nepoužívam
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kokosový olej používám pravidelně na vlasy a na pokožku hlavně přes léto :)

    INKA – lifestyle, focení, líčení, krása, DIY a novinky

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Čauky, děkuju za koment u mě na blogu a hned se tě zeptám :-) Máš zkušenost s kokosáčem od Saloosu? Zajímalo by mě porovnání s těmi o kterých píšeš. Já jsem do Saloosu docela fanatik (takže nemám moc potřebu zkoušet jiné) tak jen pro přehled :-) Každopádně beru odběr (sledování jako Janina Pálková) a když vezmeš můj budu poctěna :-) Díky

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Really Wonderful content and, Thanks for sharing such valuable information with everyone. I loved to read this post. This is really helpful and Please keep going with such good articles.
    guide to best accounting dissertation london -
    cheap professional human resource dissertation help experts -
    easy online help with book report writers

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Be more specific in choosing wise academic web portal. If you are looking for instant Computer Science Solution Manuals from experienced professionals, take help from crazyforstudy in your budget.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. This is a great motivating and fantastic article share with us. I am fairly much happy with your great suggestions sharing. You put really very Assignment Help Melbourne useful and Among the lots of comments on your release. Thanks for sharing and sharing mire content.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig