piatok 27. augusta 2021

Tretí trimester tehotenstva

3. trimester tehotenstva

Ahojte :),

prešiel už nejaký čas a ja som stihla porodiť, ale aby to tu bolo kompletné, tak Vám prinášam zhrnutie môjho tretieho trimestra. Musím povedať, že pre mňa bol najlepší z celého tehotenstva až na pár dni s malými komplikáciami. 

tretí trimester tehotenstva skúsenosti

Nejdem Vám písať všetko čo je vo videu, pretože čas je momentálne veľmi vzácny :D, ale aspoň Vám poviem niečo o posledných týždňoch. Vo videu som hovorila, že som mala divné bolesti a nevedela som, či to náhodou nie su kontrakcie. Ibaže celkom sa mi to nezdalo, pretože vystreľovali len do ľavej strany a nedokázala som si pri nich sadnúť a potom vlastne ani chodiť. Nakoniec sa prišlo na to, že to bol opäť zväčšený kanálik na obličke, teraz však na ľavej. V druhom trimestri som mala na pravej. Dostala som od lekára Nospu na uvoľnenie a dúfala som, že to prejde. Pokiaľ by to neprešlo, museli by mi dať stend, aby sa ten otvor zväčšil a potom som teda naozaj netúžila. To už by som si radšej dala vyvolať pôrod, nakoľko sa to potom malo zlepšiť a už som bola v 38. týždni. Našťastie najsilnejšie bolesti prešli po pár dňoch samé a bolelo to potom menej. 

Posledné dva týždne pred pôrodom som už začala aj opúchať, čo som až tak nemala, keď som natáčala video. V podstate som mala potrpnuté ruky a aj nohy a pri chodení mi až brneli :D, ale inak som sa cítila celkom dobre. Jazdila som na poradne na aute (na krátke trasy), chodila na prechádzky a užívala si posledné chvíle a stresovala kedy to na mňa príde. Nakoľko mal môj lekár plánovanú dovolenku na môj termín, dúfala som, že to príde na mňa buď pred alebo potom, ale o tom Vám už poviem bližšie v ďalšom článku :). Hlavne som nemala žiadne príznaky toho, že by sa mal môj pôrod blížiť, čo ma už začínalo znepokojovať, ale všetko vyšlo pekne ako malo :) a rodila som presne na 40 týždeň a prvý deň :). 

Zatiaľ si môžete pozrieť video :) 

       

Link: (na mobile video akosi nechce ukazovať) https://youtu.be/JqM1x8936_U


3. trimester tehotenstva





Share:

1 komentár

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig