nedeľa 24. januára 2021

Recenzia sér na citlivú pleť so sklonom k rozšíreným pórom


Séra, produkt, ktorý dnes používa takmer každý a dobre robí. Avšak s dopytom rastie aj ponuka a preto takmer každá značka ponúka to svoje a výrobkov je toľko, že vyznať sa v nich je celkom fuška. Aj preto Vám dnes prinášam recenziu na séra, ktoré používam poslednú dobu. Väčšina je značky The Ordinary, ale nájdu sa tu aj dve iné. 

Keď ma sledujete dlhšie viete, že moja pleť je citlivejšia, dehydrovaná, ale zároveň mierne mastná a má sklon k rozšíreným pórom a občasnému hormonálnemu akné. Hovorím to hlavne preto, aby ste si to vedeli porovnať s vašou pleťou. 

Opäť Vám prinášam video, ale tí ktorí radi čítajú, si nájdu pod videom článok :). 



 1. Amino acid + B5 od The Ordinary

Toto sérum má za úlohu: podporovať elasticitu, hydratovať povrchovo aj podpovrchovo pleť a pomáhať ochraňovať kožu.

Môže sa miešať s inými sérami a krémami, má veľmi vodovú konzistenciu a tým pádom je jeho nanášanie trocha boj, pretože rýchlo steká dolu. Používať sa môže ráno aj večer. 

Výsledok používania: pokožka je pružnejšia, sérum sa veľmi rýchlo do pleti vpije a zanecháva ju hydratovanú a vláčnu. Myslím, že je vhodný pre všetky typy pleti. Je to naozaj dobrý výrobok, ak potrebujete hydratovať pleť viac z vnútra a nie len na povrchu a kúpu neľutujem. 


2. Lacid acid 10% +HA od The Ordinary

Lacid acid je kyselina mliečna, ktorá má exfoliačné účinky. Toto sérum sa spája s kyselinou hyaluronovou a malo by dôkladne čistiť póry a vyhladzovať pleť.

Pokiaľ sa používa cez deň, treba si po ňom naniesť aj SPF. Je potrebné používať ho opatrne, najmä ak nieste na kyseliny zvyknutí, čiže zo začiatku ob-deň a keď si pokožka zvykne, tak aj častejšie.

Výsledok používania: zatiaľ ho používam dosť krátko, avšak všimla som si, že po použití na chvíľku stiahne póry, je to však efekt krátkodobý. Dokáže však mierne sťahovať vyrážky, hlavne teda také väčšie. Nejaké väčšie výsledky ukáže čas.


3. Niacinamide 10% + Zinc 1% od The Ordinary

Toto sérum, ste mohli na blogu už zaregistrovať, robila som recenziu tuto. A žiaľ môj názor sa naň veľmi nezmenil. Toto sérum by malo: redukovať nedokonalosti, škvrny od akné, pigmentové škvrny a sťahovať póry.

No a ja som si jedine všimla, že mi redukuje vyrážky s bielymi hlavičkami, ale stiahnutie pórov sa nekonalo. Avšak toto sérum dokáže obnovovať kožnú barieru, takže pokiaľ máte precitlivenú pleť, môže vám pomôcť. Len pozor, nesmie sa kombinovať s vitamínom C, lebo tým si akurát tu konú bariéru zničíte.

     Okrem toho si myslím, že hoci je mnoho výrobkov od The Ordinary fajn, ak ste kozmetický guru, možno to pre vás môže byť málo. Pokiaľ ste v starostlivosti o pleť začiatočník, tieto séra vás môžu okúzliť. Prejsť na niečo také len z krému je väčšinou silný zážitok :)



4. Buffet od The Ordinary

Ide o sérum s peptidov, aminokyselín a kyseliny hyaluronovej, ktoré by malo pomáhať proti starnutiu pleti. Toto sérum by sa nemalo kombinovať s priamymi kyselinami a antioxidantami alebo vitamínom C.

Výsledky: Nakoľko ide o sérum, ktoré Vás má chrániť pred predčasným starnutím, tak je celkom náročné povedať či naozaj pôsobí tak ako má. Avšak môžem povedať, že je na pleti veľmi príjemné, hydratuje pokožku, necháva ju sviežu a rozjasnenú.


5. Vitamin C&E serum od Yeouth

Recenziu na toto sérum ste mohli tiež už vidieť tuto. Toto sérum som mala aj nemala rada. Krásne rozjasňoval a vypínal pleť, nakoľko mal však takú hustejšiu konzistenciu tak dosť lepil. A nie len že lepil, ale s mejkapom sa vôbec nemal rád. Stále veľmi žmolkoval a to je niečo, čo ma na ňom rozčuľuje až natoľko, že ho mám problém spotrebovať a chcem sa ho konečne zbaviť.



6. Skin Elixir od Jane Scriver

Posledné sérum je čisto prírodného charakteru, malo by hydratovať, vyživovať a upokojovať pokožku. Je zložené z 9 éterických olejov, ktoré sú bohaté na vitamíny A, B, D a E. 

Pokožka po ňom získava taký glow efekt, konzistencia je veľmi vodnatá, vďaka čomu sa rýchlejšie vstrebáva do pokožky. Vôňa je veľmi výrazná ale príjemná, pre niekoho, kto však nemá rád vône môže byť až veľmi intenzívna a s citlivou pokožkou sa tiež nemusí mať rád. Pokožka je po ňom pekne hydratovaná a rozžiarená. Momentálne ho používam aj na miesto krému, keď sa mi toho na pleť nechce veľa dávať. Hoci sa môže používať aj na deň, radšej ho využívam na večer. 


 Používate niektoré z týchto sér? Alebo využívate na pleť niečo úplne iné? 

Majte sa zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)



Share:

6 komentárov

  1. Skvelý článok. Niacinamid milujem a používam ho už asi dva roky v kuse. Nedám naň dopustiť. Ale ostatné produkty od The Ordinary som neskúšala, ale moc sa mi páčia. Zapisujem a určite vyskúšam.
    https://www.barsatelier.sk/2021/01/preco-je-mlm-problematicke.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já s tím Yoeuh jsem spokojená, lepí mě jen na prstech, na pleti mi tolik nepřipadá a s tím makeupem nemůžu posoudit, používám ho až déle většinou, ne hned. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hmm, séra zatím žádná nepoužívám. Zajímalo by mě, kdy je ten pravý čas, začít používat přípravky proti stárnutí?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O značke The Ordinary som už veľa počula a plánujem tiež niečo od nich vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig