pondelok 18. februára 2019

Spotrebované produkty


The Ordinary 2% retinoid v skvalane recenzia, skusenosť

Hlásim sa z postele a len dúfam, že do zajtra budem zdravá ako ryba alebo aspoň viac ako dnes. Všetko zlé je však na niečo dobré a ja mám čas pustiť sa do tohto článku o spotrebovaných produktoch :). Nedávno som o niektorých robila aj video na mojom youtube (nájdete ho dolu) a dnes vám predstavím tie, ktoré sa už do videa nevošli.

The Ordinary 2% retinoid v squalane


Minulý rok som si povedala, že je tu čas začať používať retinoly. Ako prvý mi padol do oka tento, už len preto, že som chcela konečne niečo vyskúšať od The Ordinary. Okrem toho, ak by to bola katastrofa nebolo by mi to až tak ľúto, pretože stojí pár eur. Asi by nebolo odveci povedať načo vlastne takéto retinolové sérum slúži. Je to v podstate Vitamín A, ktorý ako bolo nedávno dokázané, bojuje proti starnutiu pleti. Je to silný antioxidant, ktorý podporuje redukciu kolagénu. Dokonca by mal pomáhať v boji proti akné a redukovať jazvy.
Retinol je vec, ktorá potrebuje čas, pretože výsledky vidno až pri dlhodobom používaní, dokonca si naňho musí pleť niekedy aj zvykať, pretože môže byť po ňom jemne začervenaná alebo sa lúpať.

Ja však neviem, či som bola málo všímavá alebo mám divnú pleť, no výsledok je taký, že nemal účinok takmer žiadny. A to som ho naozaj používala minimálne 2-4krát týždenne (niekedy aj stále). Možno to bude v tom, že je v squalane alebo je to pre mňa slabá koncentrácia, no jednoducho nerobil nič viditeľné (ani po pol roku). Ani konzistencia sa mi nepozdávala, bola taká veľmi mastná a trvalo jej dlho kým sa vôbec vsiakla. Takže takýto retinol u mňa už svoje miesto asi nenájde, ale napriek tomu to s Ordinary nevzdávam a niekedy v blízkej budúcnosti si objednám iný retinol nakoľko ich tam majú neúrekom.

Reponse Delicate krém na citlivú pleť Matis review skúsenosť

Reponse Delicate krém na citlivú pleť Matis


Tento krém je určený na citlivú pleť, mal by dokonca obsahovať kultúry (prebiotiká), ktoré rozmnožujú dobré mikroorganizmy a tým udržiavajú na pleti správnu mikroflóru. 

Krém mal intenzívnejšiu vôňu, no nijak mi to neprekážalo a nerobilo šarapatu. Do pleti sa dokázal rýchlo vpiť a zanechal ju hydratovanú a takú vyživenú bez nejakého mastného filmu.  Tento krém som si veľmi obľúbila, ako na deň tak aj na noc a dokonca som ho dokázala na moje pomery veľmi rýchlo spotrebovať. Pleť po ňom vyzerala stále o niečo lepšie, takže by som doňho išla určite opäť.

Rozjasňujúci krém Nobilis Tillia prírodná kozmetika

Rozjasňujúci krém Nobilis Tillia

Ide o českú prírodnú značku, recenziu na tento produkt ste mohli vidieť tu. V podstate sa môj názor na tento krém nezmenil ani po jeho spotrebovaní. Tento krém pleť pekne rozjasnil, ale na môj vkus bol príliš hutný a to mi spôsobovalo následne aj mastnejšiu pleť, ako by som chcela. Používala som ho teda skôr na telo, kde sa mi osvedčil omnoho viac. Na veľmi suchú pleť by sa ale určite osvedčil.

 Smooth Sugar nourish scrub Loreal Paris skúsenosť

Smooth Sugar nourish scrub Loreal Paris

O všetkých scruboch od Loreál som písala v tomto článku. Ako prvý som minula zelený, ktorý som si aj najviac obľúbila. Tento je na citlivú pleť a obsahuje bambucké maslo. Na pleti zanechal taký jemný zamatový film, čo sa mi na tvári až tak nepáčilo, preto som ho začala používať na telo a tam sa mi celkom osvedčil. Je dosť príjemný a naozaj dokáže zjemniť pokožku, ale na tvár by som predsa len v mojom prípade ostala radšej pri zelenom, pretože ten mi dokázal pokožku viac osviežiť a trochu sťahoval aj póry.

Garnier dvojfázová micelárna voda review, skúsenosť

Garnier dvojfázová micelárna voda

Od Garnier som mala veľmi obľúbenú micelárnu vodu v ružovom obale, raz som si však povedala, že vyskúšam niečo nové a tak som prešla na túto. Avšak minúť ju a vlastne aj používať bol pre mňa boj. Absolutne sme si nesadli, bola na mňa príliš parfumovaná, príliš mastná a ani to odlíčenie mi až tak úžasné neprišlo. V podstate ma veľmi potešilo, že som ju (aj s pomocou sestry) konečne minula a už sa k nej nikdy nevrátim. Ten mastný film po jej použití mi veľmi vadil, poriadne som nevidela ani na oči a veľmi výrazne voňavé veci nemusím, hlavne na tvár. Okrem toho som sa celkovo vzdala micelárok, používam ich už len ojedinele, dávam prednosť radšej čistiacemu mlieku (hlavne čo sa očí týka) pretože mi príde, že mi menej vysušuje pokožku. 

eye cream  Merumaya review

Očný krém Merumaya

Opäť produkt, ktorý som už samostatne spomínala v článku tu. Tento krém som si veľmi obľúbila a je mi celkom ľúto, že som ho už spotrebovala. Mal príjemnú konzistenciu, ktorá nebola ani hútna ani príliš riedka, taká akurát. Rýchlo sa do pokožky vstrebal, nezanechával mastný film, líčenie na ňom sedelo dobre a aj pokožka vyzerala celkovo dobre. Je to krém, ktorý nie je úplne vhodný pre mladšie ročníky, pretože už bojuje aj proti vráskam. Myslím však, že pre vek 30+ sa už zíde, pretože pokožka je po ňom naozaj taká jemná a hydratovaná a vyzerá jednoducho dobre. 

Ak ste ešte nevideli moje nové video, tak tu nájdete ďalšie spotrebované produkty, ktoré nie sú spomenuté v článku :).





Ktoré produkty dokážete spotrebovať najrýchlejšie a ktoré naopak ležia v poličke “desaťročia"? 

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lulu :)

Share:

3 komentáre

  1. osobní zkušenost mám pouze s micelárkou a za mě je skvělá, ničeho se nezalekne a z pleti dostane vše.

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mě ten dvoufázový odličovač od Garnier vyhovuje :-) vlastně mi vyhovují všechny druhy od Garnier, co se dvoufázových a micelárních vod týče.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig