nedeľa 14. októbra 2018

Nobilis Tilia recenzia

nobilis Tilia recenzia prirodna kozmetika

Aj dnes vás prevediem recenziou na prírodné produkty, ktoré sa u mňa ukrývajú už dlhší čas. Už to bude asi aj pol rok čo ku mne dorazil balíček od českej prírodnej značky Nobilis Tilia. Ak ma pamäť neklame v minulosti som od nich skúšala len jeden krém, no a teraz prišiel čas zobrať to pekne z hurta.




Prejasňujúci krém z rady Lipová detoxikačná starostlivosť

Tento krém má stredne hutnú konzistenciu no na tvári sa rozotiera celkom dobre. Aplikuje sa cez pumpičku, ktorá by sa zdala ako dobrý vynález, keby mi neustále nezaschol kúsok krému v jej otvore. Rozjasňujúcu funkciu krém spĺňa, zo začiatku síce trošku lepí, ale potom je na tvári veľmi príjemný. Ja som ho používala spočiatku v jari, ale na to obdobie mi akosi nesadol, vtedy mi prišiel príliš mastný a to aj napriek tomu, že vyslovene mastný nie je. V tomto jesennom období je zasa ideálny, pretože pleť hydratuje a zároveň rozjasní a mierne upokojí. Zo začiatku som ho zvykla používať len večer, no s chladnejšími dňami ho začínam používať aj ráno. A aby som nezabudla, bojuje aj s prvými príznakmi starnutia pleti, čo stále pri starostlivosti o pleť poteší :).

zpevnujuce mlieko nobilis tilia


Spevňujúce mlieko z rady Lipová detoxikačná starostlivosť 

Blíži sa moja 30-tka s ňou aj mierna depresia pri pomyslení na to, ževraj to s organizmom od tohto času pôjde už len dolu vodou.... Koža stráca kolagén, takže niečo ako spevňujúce mlieko sa naozaj hodí, aspoň na zvýšenie pozitívneho myslenia :D.
Našťastie to zatiaľ so mnou nie je až tak zlé a v podstate až tak spevňovať nemusím. Aj preto som si skôr všímala hydratáciu, ktorá je pri tomto mlieku dobrá. Pleť je po ňom mierne prežiarená, opäť je to niečo také na jeseň, ani veľmi mastné ale zároveň ani vodnaté. Vôňu ma takú jemno-mliečno-lipovú, nevtieravú no dosť výraznú. Čo mi na tomto mlieku trochu vadí je jeho náročné roztieranie, pretože mlieko sa akosi nechce hneď zapracovať do pokožky vpíjať do kože.

Ružová voda

Ružová voda je super vecička na osvieženie pleti v letných mesiacoch, ale vlastne aj v hocijakých iných. Mám ju stále po ruke v mojej mini cestovnej verzii (preliala som si ju do malej fľaštičky) a keď cítim, že mám napätú pleť,hneď ju použijem. Jej vôňa je taká hm.. no mne to vôbec nevonia, nie len táto, ale absolútne žiadna ružová voda, skôr mi trošku smrdí, ale dá sa na to zvyknúť :D. Poznám však kopu ľudí, ktorým to vonia, takže asi je to len môj osobný problém...
Dá sa použiť ako tonikum, ale ja ju niekedy používam aj na hubku na mejkap alebo na krém  (či olej), ktorý sa lepšie nanáša na vlhku pleť. Má sprejový aplikátor, ktorý je práve na tieto moje úkony veľmi praktický.


intimny gel nobilis tilia recenzia


Šalviový gél

Ide o ľahký gél na mastnú pleť a na zosvetlenie pigmentových škvŕn, kvôli ktorým som ho chcela vyskúšať. Ale ja neviem či mi šalvia celkovo nesedí alebo nie som predstaviteľ mastnej pleti a preto na mne reaguje ako reaguje, ale jednoducho veľmi spokojná s týmto výrobkom nie som. Gél síce vsiakol do pokožky, lenže stále som cítila nejaký taký jemný film na tvári (a to strašne nemám rada). Okrem toho som z neho bola mastná do pár hodín, čo sa mi normálne ani nestáva... Takže na moju pleť toto isto nie je.

Gél pre intímnu hygienu Fema

Takéto niečo som hľadala už dlho, raz niečo podobné robil Oriflame a bolo to super, ale ako inak to prestal vyrábať. Ide o upokojujúci intímny krém, asi každá baba pozná občas isté nepohodlie alebo podráždenie na citlivých partiách a pokiaľ nejde vyslovene o mykózu (ale môže sa použiť aj pri nej) je asi blbosť dávať si lekárenské krémy. Takže toto to nahradí a naozaj to dobre upokojuje a mierne aj chladí.

Hydrofilný olej Fema

No a pri ženskej hygiene ešte ostaneme, verím, že každá z vás vie, že na umývanie íntimných partií nesmie ísť žiadne klasické mydlo, teda pokiaľ si netúžite privolať problémy. Keďže tam je Ph odlišné ako na iných častiach tela, treba sa umývať buď len čistou vodou alebo na to špeciálne určenými prípravkami.
Doteraz som používala klasické gély z drogérie, ale už dlho som chcela vyskúšať nejakú prírodnejšiu alternatívu. No a aby to bolo zaujímave tak som si vybrala rovno olej. V podstate sa používa rovnako ako gél, čiže sa nanesie na mokrú pokožku, nechá sa chvíľku pôsobiť a umyje sa. Tento olej má nie len osviežujúcu ale aj upokojujúcu funkciu a keď sa zmieša s vodou vytvorí sa z neho mlieko. Keďže ide o olej občas je problematickejšie ustriehnuť koľko ho treba. Čo je na ňom však super oproti gélom je, že tak nevysušuje a celkovo je príjemný.

prirodne serum na plet nobilis tilia


Sérum Geranium

Prírodné séra som chcela vyskúšať už dlho a konečne sa podarilo. Začnem tým, ktoré mi sadlo asi najviac a to Sérum Geranium. Len si musím odmyslieť jeho vôňu, pretože tá mi nie je príjemná ani na 1 percento. Mne to pripomína rascu, nemôžem si pomôcť a rascu neznášam, ale pre krásu sa trpí, nie? Malo by mať antioxidačné a regeneračné účinky, prehrievať a stimulovať podkožné väzivo. Toto sérum má takú mliečnu formu, nanáša sa dobre a zanecháva pokožku takú rozjasnenú. Myslím, že najlepšie je ho používať na noc, pretože cez deň sa po ňom neskôr zvyknem viac mastiť a pod mejkap to nie je úplne to pravé.

Sérum Šalvej

Naozaj mám dojem, že so šalviou kamaráti nebudeme. Toto sérum mi absolútne nesadlo :O. Malo by byť vhodné na mastnú a aknóznu pleť a zlepšovať vzhľad pokožky pri pigmentových škvrnách. Opäť ma mliečnu konzistenciu, lenže toto mi prišlo na tvári strašne lepkavé, pleť som po ňom mala mastnú a to hneď a potom ešte mastnejšiu a celkovo mi vôbec neprišlo príjemné. Do pokožky sa vôbec nevsiaklo.... neviem čím to je, lebo mal samé dobré recenzie. Skúšala som ho asi 4 krát a aj to s veľkým premáhaním, jednoducho toto nie je nič pre mňa. Ale skúsim si ho dať aspoň lokálne na pigmentovú škvrnu, či náhodou nepomôže. Ale zas, aby som naňho len nenadávala, vonia naozaj príjemne, úplne brutálne šalviovo....myslím, že ho budem “čuchať” pri migréne :).

Sérum Tymián

Toto sérum ma chladivý účinok, má čistiť a osviežovať pleť. Opäť má krásnu intenzívnu vôňu, pripomína mi také biele mätové cukríky....áno asi je to tymian, ale ja neviem ako tymian vonia ....
Z týchto troch mi príde najviac vodnaté a najviac použiteľné na deň. Rýchlo vsiakne do pokožky a nenechá ju mastnú, ale opäť na pleti trochu cítim, že ho mám. V tomto sú v podstate všetky podobné, keď sa dotknem pleti viem, že tam sú...osobne to až tak nemusím a neviem či je to vlastnosť prírodných sér alebo len týchto. Ak máte s niečim podobným skúsenosť, určite mi dajte vedieť do komentára. Inak som práve prišla na to, že som si ich zle nanášala, mali by sa totiž nanášať tak, že sa najprv nakvapkajú do dlaní a potom sa len rozotrú...tak nabudúce.

Mobilis Tilia, prirodna kozmetika recenzia

Máte s touto kozmetikou skúsenosť? Ak áno, určite mi dajte vedieť do komentára, poprípade mi môžete povedať, čo vás z týchto vecí najviac zaujalo :).

Majte sa mi zatiaľ krásne 
vaša 
Lulu
Share:

7 komentárov

  1. Značku znám, hodně mě zaujala, ale nic jsem nezkoušela od ní :) zaujaly mě tý séra na obličej, třeba na ně mrknu :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značku poznám, ja som si od nich kúpila pár esenciálnych olejov a nedám dopustiť na zmes proti migréne. Inak som však neskúšala žiaden produkt. Z tvojho článku ma určite láka skúsiť nejaký produkt na intímne partie. Používam gély z drogérie a sú dobré, no prírodný produkt je možno v tomto smere ešte lepšia voľba.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ružová voda mi zo začiatku tiež vôbec nevoňala, no počas sa na to dalo zvyknúť. Avšak ako som si kúpila BIO ružovú vodu od Alverde, vôňa je úplne iná a oveľa príjemnejšia :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já tuhle značku mám velmi ráda! :-) Vyhovují mi pleťové masky i krém na ruce.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. wow so nice product.

    http://47biz.com

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig