nedeľa 21. januára 2018

Starostlivosť o pleť na prírodno

organic cosmetic on face

Z každej strany sa na nás momentálne rúti bio boom, mňa táto mánia postihla už pred rokom a aj keď ju nepraktizujem úplne do bodky, niektoré produkty sa dostali do mojej každodennej rutiny.
 Dnes vám však predstavím starostlivosť o pleť, ktorá pozostáva len z bio kozmetiky, alebo rovno aj z nejakých tých “produktov” či skôr ingrediencií, ktoré ukrýva vaša kuchyňa :). 

Už som sa pri bio či prírodnej kozmetike stretla s rôznymi názormi, od toho, že to je super až po to, že to je totálne blbosť a aj tak je všetko chemické... Čo si ja teda nemyslím, pretože chtiac-nechtiac cítim na svojej pleti, či si aplikujem krém s prírodnejšími ingredienciami bez parabenov, silikonóv alebo či si dám takú fajnú spŕšku “chemických” látok. 

Aby ste sa však nemýlili, neodsudzujem klasickú kozmetiku, veď ju u mňa môžete neustále vidieť, ale raz za čas (pri niektorých produktoch aj stále - hlavne krémy na tvár) je veľmi oslobodzujúce ďať pokožke oddych v podobe niečoho, čo by ste pokojne mohli aj skonzumovať. A pokiaľ máte citlivú pokožku, práve pri bio kozmetike nájdete skôr niečo, čo vám bude vyhovovať.

Takže dnes to bude o čisto bio prírodnej starostlivosti (hlavne tej večernej), ktorá nie je mojou bežnou každodennou rutinou, no raz za čas si ju doprajem ako taký detox :). 

A čo to vlastne tá bio alebo organická kozmetika je? Je to kozmetika, ktorá pozostáva len z čisto prírodných látok, jej suroviny musia prechádzať kontrolami a obsahovať certifikáty o tom, odkiaľ sú a ako sú pestované.
Potom tu máme prírodnú kozmetiku, ktorá tieto informácie obsahovať nemusí, tú môžeme rozdeliť na takú tú prírodnejšiu, ktorá sa snaží mať väčšiu zložku prírodných ingrediencií (Lush, Priody, kórejská kozmetika) a potom takú, ktorá dá 1%  prírodnej zložky do výrobku a tvári sa, že je prírodná.
douglas natural pena cleasing foam

ODLÍČENIE

Túto odličovaciu penu od Douglas používam naozaj iba občas, je totiž veľmi jemná, niekedy až príliš. Zvyknem sa s ňou umývať v dni, keď na sebe nemám veľa mejkapu, alebo skôr ráno. Ak máte citlivú pleť a veľmi sa nelíčite, toto si určite obľúbite, má nevtieravú a peknú vôňu, pleť je po nej hebká a vláčna. Ak však nosíte mejkapu dosť, alebo máte mastnejšiu pleť, toto vám stačiť určite nebude. 

witch hazel tonikum na plet recenzia

TONIKUM

O Toniku od Sportique som už písala tu, ide o veľmi podarený výrobok, ktorý pleť poriadne vyčistí a cítiť to pri každom použití. Neštípe, nezanecháva na pleti nejaký nepríjemný pocit, avšak pekne stiahne póry a dočistí zvyšky mejkapu. 

Witch hazel (Hamamel Virginsky) od Dickinsonu som si objednávala už dávno z Iherb na základe toho, že som na to čítala dobre recenzie. Už vopred som bola pripravená na to, že bude mať strašnú vôňu, ale myslím, že to vôbec nie je hrozné. 

Len som čakala, že hneď sa moja pleť zlepší, póry budú fuč a také tie rozprávky, potom som sa prebudila a zmierila sa s tým, že nič zázraky nerobí. Ale...., táto voda je naozaj príjemná a pri dlhšom pravidelnom používaní som si začala všímať, že pleť predsa len vyzerá o niečo lepšie. Najlepšie je používať ju ako tonikum a čítala som, že je dobrá nie len na akné, ale aj psoriázu. U nás ju predáva myslím Soaphoria. 

prirodny bio krem na zmiesanu plet

MAŽEME

Môj prvý bio krém, ktorý som skúsila, je "Arganový olej, Levandule" od Bio-rythme, ešte k tomu aj ručne vyrábaný :). Je to krém na zmiešanú pleť, ktorý je v strašne zlatom a praktickom balení. Vonia intenzívne po levanduli a pleť zanechá na druhý deň pekne vyživenú. Jediné, čo mi na prírodných krémoch tak celkovo vadí, je to, že je potrebné alebo teda lepšie nanášať ich na vlhkú pleť, pretože práve vtedy sa najlepšie vstrebú. Len keď si na pleť popritom patlám ešte sérum, liquid a iné vecičky, pleť mám suchú a tým pádom je potom nanášanie troška zložitejšie. 

bio rythme prirodny pletovy krem na zmiesanu plet



VIAC VÝŽIVY PRE SUCHÚ PLEŤ, PROSÍM!

V chladných časoch mojej pleti iba krém nestačí a preto používam aj oleje.
Arganový olej je taká “chuťovka" na všetko, je super na vlasy, telo a aj pleť bez toho, aby zanechal extra mastný film. Pleť ako aj vlasy si ho pekne “vcucnú" bez toho, aby sa zo mňa stala slečna “mastňák” (teda pokiaľ to s nim nepreženiem .D). Len takisto ako pri prírodných krémoch aj tu platí, že sa ešte o niečo lepšie vsiakne do pokožky, pokiaľ je mierne vlhká. 


douglas natural rada recenzia


douglas naturals ocny krem q10

OKOLIE OČÍ

Našťastie časy, keď som ignorovala svoje očné okolie a dávala naňho klasický krém, sú dávno preč a ja začínam robiť osvetu do sveta :).
 Dámy, POUŽÍVAJTE OČNÝ KRÉM!
 Je to prvá vec, čo by ste mali minimálne po 25-ke urobiť (ak nie skôr). Ja som začala v 28......hm.....no.....hanba.....nerobte rovnakú chybu.
Okrem toho krém od Douglas je naozaj super, tento používam úplne každý deň a mohli ste ho vidieť aj na videu v mojich obľúbených produktoch (TU). Je strašne ľahký, roztiera sa ako obláčik (....to sú prirovnania :D) a už po krátkom čase vidno, že  pokožka okolo očí je taká sviežejšia a tie najjemnejšie linky sú jemnejšie a trošku vyrovnanejšie. Takže za mňa úžasný produkt. 

Ďalší očný krém je od Caltha, taktiež ide o veľmi dobrý výrobok a recenzovala som ho už tu. Len mi úplne nesedí kávová vôňa. Pokožku však zanecháva rovnako jemnú,  je však troška hutnejší ako ten od Douglas. 

soda bikarbona a citron na problematicku plet

 slovenky blog o krase, mode, lifestle



FAJNOTKY NA PLEŤ Z KUCHYNE

No a nakoniec tu mám pár osvedčených babských receptov, ktoré mi robia na pleť dobre a máte ich doma isto aj vy :). 

Kyslá smotana na suchú zamdletú pleť: Maska zo smotany mi neskutočne zhydratuje a upokojí pleť, neverila by som, pokiaľ som neskúsila. A pokiaľ je rovno z chladničky, tak ešte aj trošku stiahne póry :).

Sóda bikarbóna na póry:  Sóda funguje ako výborný piling, zároveň pekne sťahuje póry a vyrovnáva tón pleti, dokonca pleť aj troška bieli a vyrovnáva ph pokožky. 
Použitie: Asi jednu lyžičku zmiešam s troškou vody, aby sa mi vytvorila taká pasta, to si natriem na pleť a JEMNE masírujem problematické mastnejšie partie. Na chvíľku si to nechám na pleti a potom opäť jemne zmyjem. 

Med: Med má protizápalové účinky a keďže mňa z neho bolí brucho, tak si ho “patlám" aspoň na tvár :D. Ale naozaj je dobrý, napríklad keď sa mi urobia vyrážky, nakoľko ich troška stiahne a zároveň zjemňuje pleť. 
Ja používam náš domáci, ktorý mi tatko vytáča z našich úľov. Len pozor! Ak máte citlivú pleť, alebo možno alergiu (tak si ho radšej nedávajte), môže vás na pokožke trocha zo začiatku páliť. Po pár minútach to však prejde :). 


Citrón miesto vitamínu C pre pleť: Tak a je tu moja posledná osvedčená vecička, ktorou je citrón. 

Len opäť pozor, je to pre silné povahy, lebo na tvári zo začiatku neskutočne štípe! 
Čiže pokiaľ nechcete, aby vás porazilo, zrieďte si ho s trochou vody, ak to máte radi ostrejšie, môžete to urobiť ako ja :D.
 Odrežem si prúžok, troška ho vytlačím, aby pustil šťavu a natriem si s ním niekoľko krát pleť.
 Po chvíľke sa idem zblázniť, avšak po pár minútach to prejde. Nechám si to na tvári asi 10 minút a potom opláchnem čistou vodou. 
No a čo z toho mám? Jemnú, vyhladenú a čerstvú pleť. Póry sa troška stiahnu, zjednotí sa tón pleti a celkovo je pleť taká šťavnatejšia :).

blog o kozmetike a krase, lifestyle blog

Máte aj vy nejaké osvedčené domáce recepty na peknú pleť? A čo vy a bio kozmetika, aký názor na ňu máte? 

Majte sa mi zatiaľ krásne!
vaša
Lulu :)



Share:

16 komentárov

  1. Prepac, ale das clanku velkolepy nadpis o prirodnej kozmetike a potom pises o vyrobkoch s mineralnym olejom a inymi chemickymi latkami.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    2. Ahoj, máš pravdu, k zloženiu som sa nevedela dopátrať, pretože som papier od neho už dávno vyhodila. Ale už v texte som písala, že som si nie úplne istá či v tomto prípade ide o bio produkt. Takže som to opravila, aby to nebolo mätúce, vďaka za pripomienku.

      Odstrániť
  2. Ten bio-krém vypadá moc hezky. Já jsem si oblíbila ručně dělanou kosmetiku. :)

    Find joy in the ordinary

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak tenhle článek je super. Od biorhytme jsem zkoušela ten krém s citrónovou šťávou a deodorant :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na pleť sa vždy snažím ísť prírodnou kozmetikou. Zdá sa mi to ako najlepšie riešenie :) Skvelé výrobky! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já sice moc na přírodní kosmetiku prozatím nejsem, ale věřím, že se k tomu jednou dostanu:D. Jinak ty fotky jsou vážně moc krásné:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ani s jednim produktem zkušenosti nemám, ale super nafocené :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nice review, Dear!
    I`m following your blog with a great pleasure in Google+ and GFC
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prírodnú aj bio kozmetiku používam dosť, tuším moja pleťová starostlivosť už iné produkty ani neobsahuje. Momentálne sa veľmi teším šípkovému oleju, nie je mastný, pleť hydratuje a jazvičky po akné s ním tak trochu miznú tiež. Náš slovenský trh je plný producentov prírodnej kozmetiky a ja sa snažím skúšať hlavne tieto produkty. Ešte mám rada Skin Food od Weledy. Z domácich receptov používam ačistý olivový olej ako vlasovú masku. Med používam občasne na pery, hlavne ak ma veľmi štípu a pália vtedy ich to dokáže dať dokopy. A ten trik so sódou bikarbónou určite vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nice post honey 😘 I followed your blog, hope u can do the same 😄
    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/?m=1

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ty si veľmi pekná! Hneď pri prvej fotke mi to napadlo. :) Čo sa týka kozmetiky, ja už dlho dlho premýšľam nad tým, že prejdem na prírodnú... ale ostalo to iba pri tom premýšľaní, až sa za to už hanbím. Možno sa konečne odhodlám!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj, z bio kosmetiky mě lákají tyto značky:
    Aldo Vandini
    Minus 417
    Znáš je? Měla jsi někdy něco od nich?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Na týchto fotkách si úplne krásna!! :)
    Osobne by som si citrón na pleť nedávala, je na našu pleť až veľmi kyslý a riadne vysušuje. Radšej by som siahla po sére s céčkom, ktoré nie je k pokožke tak agresívne :) Ale komu citrón nevadí, nech vyskúša :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig