pondelok 29. mája 2017

Ako sa nezblázniť v stresových časoch

bojujeme proti stresu

Čo si budeme hovoriť, doba je rýchla a málokto má dnes na ružiach ustlané. Chceme mať stále viac a to si vyžaduje aj viac pracovať. A preto máme buď prácu, v ktorej sme od rána do večera alebo pre istotu dve práce a popritom ešte nejaké iné aktivity, či školu a súčasne viacero brigád. 

Ako inak nás to dobehne a ja nie som výnimkou. Taktiež chodím ako bežný smrteľník do práce a popri tom robím asi milión iných vecí a blogujem. A potom len zistím, že som totálne v strese, unavená a neviem čo so sebou. No a vtedy je čas niečo robiť! Inak je zle-nedobre.

vitaminy proti stresu

Spánok

V prvom rade spánok, ono sa to zdá ako taká maličkosť, ale keď nespím minimálne 7 hodín, som v koncoch. Párkrát som skúšala také tie nočné seansy a bola som totálne zničená, nervózna, zhoršila sa mi pleť a hneď som aj ochorela. Nemôžem síce povedať, že by som mala stále spánok eňo-ňuňo a vstávala by som svieža. Skôr som ráno úplná troska, ale aj tak mi pravidelný, aspoň 7-hodinový režim pomáha v prežití, a že vraj je to dobré na vrásky :D.

ako zvladat stres

Vitamíny

Tie na blogu nespomínam prvý krát, ale jednoducho ja už bez vitamínov neviem existovať. Momentálne užívam Ma defense výživový doplnok, ktorý by mal obsahovať všetko, čo taká dnešná ženská potrebuje. Obsahuje mix rôznych výťažkov z bylín a vitamínov, ktoré sú namiešané tak, aby zlepšovali imunitu, pomáhali očistiť organizmus a tiež by mali dopomôcť k štíhlej línii. 

Ja viem, že pri vitamínoch sa v podstate ani nedá povedať úplne presne, či účinkujú na 100 percent a že spozorovať reálne výsledky je ťažké. Ale buď mi to jednoducho pomáha ako placebo, alebo v tom niečo naozaj je, pretože odkedy sa dopujem, som menej chorá (klopem si po hlave). A to ja som bola chorá naozaj stále, aj teraz ma často chytí bolesť hrdla, z nosa mi tečie o106, ale neprevalí sa mi to do takej klasickej choroby, čo je u mňa úspech :). 
Ak by ste chceli vyskúšať Ma defence, na ich facebokovej stránke  práve prebieha “koleso šťastia” vďaka ktorému môžete k objednávke získať nejaký ten darček alebo zľavu :). 

vitaminy na imunitu

Príroda 

 Pobyt v prírode ma vie naozaj upokojiť, teda pokiaľ to nie je nejaká džungľa, to by sa akurát moja hladina stresu zvýšila :D. Ale prechádzka na čerstvom vzduchu a pri dobrom počasí (hlavne slnečnom) je niečo tak oslobodzujúce, až sa mi chce viac žit, keď je krásny deň. Nedávno som objavila aj čaro bicyklovania a tej voľnosti, ktorú so sebou prináša. Niekto by tieto pocity mohol nájsť v cvičení, len pre mňa je cvičenie (zatiaľ-dúfam) akurát mučiaci nástroj, takže mi postačí aj prechádzka alebo bicykel :).

retro bike, outfit

retro bike, pink bike, skladacky, folding bike

Mať pri sebe správnych ľudí

A vyrozprávať sa im. Je skvelé mať niekoho, kto s vami zdieľa príjemné, ale najmä aj tie menej príjemné chvíle. Komu sa môžete vyžalovať a kto vás bude počúvať, aj keď sa ho tie veci možno až tak netýkajú. Pretože nik nemôže pomôcť viac človeku, ako človek človeku :D. Ale nie, naozaj je to veľké šťastie a myslím, že každý by mal mať niekoho takého vo svojom živote. Nejde však o kvantitu, ale kvalitu. Musí to byť niekto, komu sa naozaj môžete zdôveriť a viete, že nič z toho čo mu poviete, nebude použité proti vám! Ja takýchto ľudí vo svojom živote našťastie mám a aj vďaka nim je život mnohokrát ružovejší ako by bol skutočnosti :).

bloger roka 2017, kategória krása,

Myslieť pozitívne 

A to aj keď je to mnohokrát ťažké. Ale taký je život, nie je veľmi jednoduchý a poddávať sa pochmúrnym myšlienkam je to posledné, čo človek potrebuje. Teda, poddávať sa im často. Niektoré okolnosti nám síce nedovolia byť stopercentne pozitívne naladení, ale myslím, že je dobre sa o to aspoň snažiť. Brať život taký, aký je a zbytočne neprikladať význam veciam, ktoré nemajú, pretože ak nejde o život, v podstate naozaj nejde o nič. Už len to, že sme zdraví a máme na tomto svete rodinu, je úžasné. Ja som si uvedomila veľa vecí až po tom, čo mi odišiel najbližší človek na svete. Ako som sa mnohokrát stresovala pre veci, pre ktoré som naozaj nemala. Je pravda, že aj dnes na to často zabúdam, keď sa toho dosť valí. Ale stále sa snažím bojovať so sebou, so svojou negativitou a stresom. Celkom mi pomáhajú knižky na túto tému a určite o nich urobím niekedy samostatný článok.

Je potrebné snažiť sa myslieť pozitívne a nevidieť veci horšie ako sú, pretože ako som už povedala, pokiaľ nejde o život, nejde o nič. AMEN



slovenska beauty a modna blogerka. bloger roka 2017 krasa

Ako bojujete v ťažkých časoch so stresom vy? 

Majte sa mi krásne a nestresujte :) Vaša Lulu




Share:

30 komentárov

  1. Krásné fotky i článek! Já stres zvládám taky buď procházkami venku, sportem, čtením knih, povídáním si s kamarády, vitaminy :) BEAUTYPUSINKA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky a skvělý článek ! Já se se stresem stále učím bojovat,a troufám si říct že mi to jde (alespoň na venek) líp a líp :). A když toho mám opravdu moc tak všeho nechám a jdu si odpočinout, to se mi zatím nejvíc osvědčilo.

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úžasná článek! Velice aktuální, mám pocit, že je momentální období velice hektické pro většinu z nás. Mnozí se snaží uzavřít všelijaké zkoušky a při tom se už všichni těšíme na to pravé léto, které je tu za chvilku, a tak se přetěžujeme, abychom toho před ním stihli ještě spoustu udělat.

    Tvůj článek mě hrozně potěšil, protože je velice důležité se nad takovými věcmi pozastavit a trochu se zamyslet na našim zdravím!

    Měj se krásně,
    Natálie z Mare di Fragole

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Wow! You look so pretty!!!Have a successful day dear!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné fotky a taky článek! :)
    thatismylifeandblog.blogspot.cz by -A-

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super článek:) Měla jsem teď velký stres z maturit a většina uvedených tipů mi pomohla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. veľmi dobrý článok :) asi väčšina z nás toho má veľmi veľa, či už práca,aktivity, povinnosti...keď sa toho na mňa valí veľa, tak sa snažím plánovať,aby som vedela čo skôr,a nerobila jednu vec cez druhú,a potom samozrejme taký večer pre seba mi veľmi pomáha, alebo tiež príroda, výlet s priateľom atď :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Skvělý článek :) Se stresem a celkovým vyčerpáním jsem bojovala tak dlouho, až jsem si z toho vypěstovala nemoc.. Úplně souhlasím s tím, že pomáhá příroda. Najít si nějaké pěkné místo v přírodě je k nezaplacení :) A myslet pozitivně je potřeba za každé situace. Když už nic jiného, tak aspoň to :) Jediné, co stále neumím, je spát dostatečně. Jsem ráda, když naspím 5 hodin denně :(

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásný článek :) Já letos maturovala a hodně jsem kvůli tomu bojovala se stresem. Nejvíc mi pomohl hlavně spánek a taky časté procházky do přírody. Nejlépe o samotě, krásně jsem si vždy vyčistila hlavu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. To jsi na těch fotkách fakt ty?? A já se zrovna ostříhala !!! :) Myslím si ty tvoje snímky pověsím někam viditelně .... :) Jinak, máš to tu moc hezké - vážně :) :) Líbí se mi tu

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Osobne mám čaj Na učenie a je pre mňa niečím famóznym. A aj čaj proti stresu. Musím sa však priznať, že aj keď sa jedná o dva rozdielne čaje, zvyknem si oba nasypať do jednej šálky naraz. Keďže potrebujem oba :D

    Katkine kozmetické dobrodružstvá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidis caje ma nenapadli :), musim aj ja nejake vyskusat :)

      Odstrániť
  12. Pekné tipy a rady, určite niečo vyskúšam, teraz mám skúškové a neviem čo skôr. :D

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Príjemný outfit a krásne fotografie ♥ Taktiež užitočné tipy! Hlavne teraz, keď prechádzam skúškovým obdobím :( ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :), no skuskove to boli tiez stresy, tak drzim palce :)

      Odstrániť
  14. I love your hair!!

    www.fashi0n-m0de.blogspot.it

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nádherné fotky a musím povedať, že aj perfektný článok :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Skvelý článok a nádherné fotky :) V poslednej dobe som vystavená stresu neustále a to ovplyvní nie len mojú náladu, ale aj pleť. Momentálne sa snažím o zvýšenie vitamínu D, no asi sa poobzerám po nejakých ďalších vitamínoch, aj keď najlepšie by to bolo vo forme ovocia a zeleniny :)

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
  17. ten bicykel je úplne rozkošný!!! ... No ja som sa prednedávnom dostala do veľmi vyčerpávajúceho obdobia, ani 4 kávy denne ma už nevzpružili. Bojujem s tým so s novým smootovačom, proste hneď zrána do seba dostať ovocie s vločkami a orechmi - to je pre mňa celkom nový a účinný nabíjač :D. A čo sa týka psycho-oddychu, tak jednoznačne káva s kamoškou, alebo dobrá kniha. Mne napríklad pomáha k psychickému oddychu aj hodina denne čítania ;

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ja sa snažím praktikovať všetky tipy, no niekedy ani to nestačí :(

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Super tipy! Já když jsem ve stresu, tak jdu nakupovat :D Nicméně v poslední době se snažím nestresovat a prostě si řeknu, že mi ta daná situace prostě za to nestojí, protože život máme jen jeden a je třeba si ho užít :)
    Meet My Lovely World

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Moc, moc pěkný článek, hezky se mi četl, protože právě taky řeším všechno možné a snažím se přitom myslet pozitivně, i když to nejdřív třeba trochu obrečím. .-) Mně pomáhá už ten pocit, že si najdu čas vyhradit si prostor na něco, co mě baví - ať už blog, knížky, rodina, cokoliv... a samozřejmě souhlasím, že spánek dělá své. Jinak díky za doporučení, vitamíny jsou nezbytné pro správné fungování a šťastnějšího ducha. :-) Ještě jednou, post se ti opravdu povedl!

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Totálne som sa zamilovala do toho bicykla!! ♥. Máš pravdu, veľmi sa stotožňujem s tým čo píšeš. Ja napríklad vystačím s tými približne šiestimi hodinami, aj menej možno, na to nie som až tak náchylná. Ale hlavne tí ľudia sú podstatní, myslenie... :) všetko čo robí naše dni krajšie

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Nice post and beautiful photos :)
    http://gingerheadlife.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  23. nádherný članok, musím len suhlasiť! s každým bodom..od kedy spávam pravidelne, som menej chorľavá, viac fresh.A príroda a kľudné prostredie, to je na nezaplatenie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Perfect pants ! You are very chic ! These products are very interesting :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig