pondelok 7. novembra 2016

Nescafe Azera a tajomná hra Escape room


Ešte minulý mesiac som bola pozvaná do Escape roomu v Prahe. Ako správny strachopud som si pomyslela, že to nie je nič pre mňa a ešte ma aj sužovala choroba, avšak keď som sa cítila lepšie, prekonala som svoj strach a vydala som sa v ústrety tajomnej miestnosti, ktorá ma čakala v Prahe.






Escape room som nikdy pred tým nenavštívila, pravdu povediac bojím sa skúšať nové a neznáme veci, takže som celú cestu dumala nad tým, čo ma tam bude čakať a či ma tam nezjedia nejakí bubáci, poprípade nejaké iné monštrá :). Samozrejme som sa už videla, ako sa neviem dostať z miestnosti a som tam uväznená na pol života...
Keď som konečne došla na miesto, čakali ma tam milí usporiadatelia, ktorí mi stručne vysvetlili pravidlá hry a vpustili ma ešte s jednou babou do tmavej miestnosti, kde sa to celé odohralo. Viete si predstaviť čierno-čiernu a ešte čiernejšiu tmu? Ak nie, navštívte túto miestnosť a už to isto vedieť budete, veru, nebolo mi tam všetko jedno. V tejto tme som tápala asi tak 10 (a možno aj viac) minút, prechádzala som rôznymi úlohami, počas ktorých sa naštastie aj objavilo svetlo a postupne po ich zvládnutí som sa dostala úspešne von z miestnosti. Počas hry bolo cítiť v ovzduší príjemnú vôňu kávy, občas sa dokonca mihlo aj nejaké to kávové zrnko a ja som tak postupne začala tušiť, o čo asi nakoniec pôjde :).


Týmto zaujímavým spôsobom nám usporiadatelia predstavili novinku od Nescafé - kávu rady Azera.
Myslím, že túto kávu v obchode len tak neprehliadnete, pretože ma pekný dizajn a je ladená do výraznej oranžovej farby, ktorá chce upozorniť na to, že nepôjde len tak o nejakú obyčajnú kávu.



Nescafé Azera je káva, ktorá sa chce vyčleniť z radu bežných  rozpustných káv,  je inšpirovaná rozmáhajúcou sa kaviarenskou kultúrou a záujmom o kvalitné "kávovanie", ktoré prenáša aj do domáceho pohodlia.
Ide o kombináciu rozpustnej a mletej kávy, ktorá prichádza v dvoch variantoch: Americano a Espresso.
Rozdiel medzi nimi je v tom, že espresso má bohatú chuť a intenzívnu vôňu a malo by sa pripravovať v malej šálke. Americano je naopak jemnejšie a zvykne sa pripravovať do veľkej šálky. Americano sa zrodilo počas druhej svetovej vojny, keď sa americkí vojaci zvyknutí na slabšiu kávu ako Európania rozhodli pridávať do svojho malého espressa horúcu vodu, aby tak vytvorili menej horkú a slabšiu kávu.

Mojim kávovým vkusom sa radím asi skôr k američanom, pretože mám radšej jemnejšie chute, okrem toho si  kávu stále kazím mliekom :) a celkovo ju pripavujem radšej do väčšieho hrnčeka. Inak si bez kávy už vlastne ani neviem poriadne predstaviť deň. Nescafé je pre mňa taká overená kávová klasika, takže som bola naozaj zvedavá, čo sú tieto novinky zač :).
Ako som už povedala, mám rada jemnejšie chute, takže Americano je pre mňa ako ušité, spolu s mliekom vytvára takú príjemnú lahodnú chuť. Ale na druhej strane mi veľmi chutí aj Espresso a hlavne krásne vonia. Espresso je pre mňa vhodnejšie na ráno, keď sa potrebujem prebudiť a Americano zas na neskoršie poobedie, keď mám iba jednoducho chuť na kávu ku zákusku:).


Spoznala som tu aj túto milú blogerku Suzzie



A samozrejme som si nemohla nechať ujsť prechádzku ku Karlovmu mostu

Už ste tieto kávy skúšali? Uprednostňujete radšej instanté alebo skôr zrnkové?


Share:

21 komentárov

  1. Moc pěkný outfit :-) A z fotek krásně dýchá podzim, že bych si i u tu kávu dala :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. You look beautiful:) I love coffee:)
    Have a lovely day!
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Really interesting post...thx for sharing! xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Teda, tak to ti závidím :) Já kávu miluju, a jsem spíš ten typ silnější chutě - espresso. Vůbec jsem netušila, že Nescafé něco chystá, takže moc děkuji za tip! :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nice post and pics.Sure we can follow each other.I am following you.If you want to follow each other on Bloglovin, let me know.Now it is your turn :)
    Kisses!
    Overpowered

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já bych se v té tmě asi hrozně bála :D obecně se hodně bojím tmy, takže tohle by asi nebylo nic pro mě :D každopádně ty donuty na těch fotkách, božínku, dala bych si :D

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jeeej,tak to muselo byť super takáto možnosť :) Zuzku poznám s Mary Kay stretnutia :)
    a na kávičku sa tiež pozriem bližšie aj osobne :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To vypadá skvěle, ty fotky jsou super :-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Café, pasteles y buena compañía, un lujo, preciosos consejos.. Un beso. Anny.

    Http://taconesrizados.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Café, pasteles y buena compañía, un lujo, preciosos consejos.. Un beso. Anny.

    Http://taconesrizados.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Kávu sem začala opět pít až nedávno. Krásný post, z fotek dýchá podzim!
    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Poslednou dobou som viac čajový typ, ako kávový, no šálku dobrej kávy neodmietnem :) No o tej káve som tiež už počula ale príde mi istým spôsobom podobné ako Barista či ešte jedna taká so zeleným obalom, kde sú tiež kúsky :D
    O Escape rooms som tiež už počula a keby partička ľudí s ktorou som chcela ísť bola mobilnejšia, možno by sme tam už boli ale ... stále nič :D No vyzerá to ako ksvelý zážitok!
    Melly, http://with-love-vii.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Skvelý outfit a tá káva vyzerá zaujímavo! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Great event! I love coffee!))
    Have a nice Thursday!
    www.recklessdiary.ru

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Na tieto kávy som videla aj dnes reklamu a celkom ma láka. Škoda, že kamoška už nerobí pre Nestle, aby mi doniesla nejakú tú vzorku :D Nikdy nepijem rovnakú kávu, stále to striedam, momentálne mám Green coffee z Lidlu, je to lacnejšia káva, ale chutí mi :) Inak mám najradšej kávu z koťoga <3
    Inak, máme rovnaký šálik :3 :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Delicious, you look great :)

    www.jlw-lifestyle.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Skvelé fotky a super outfit! Uprednostňujem práve instantné pred zrnkovými, ale celkovo kávu pijem len občas :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Hezké fotky. Bohužel já ať piju kávu jakoukoliv tak je mi z ní okamžitě zle. A to bych si občas tak dala! :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  19. wow, máš prekrásny blog :) fakt sa mi veľmi páči a zaujímavý článok. Inak máme to podobne s novými vecami, ja to tiež nejak neobľubujem a hlavne zmeny a podobne :D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig