utorok 21. októbra 2014

Soaphoria tuhý šampón na vlasy - Na normálne vlasy bez lesku


Dnes bude reč o tejto chutnej maličkej vecičke zvanej Tuhý šampón. Neviem ako vy, ale ja som donedávna žila s tým, že niečo takéto ani neexistuje-až kým som nenarazila na recenziu na blogu.  Ako zvedavému a experimentálnemu tvorovi (teda aspoň v kozmetickej oblasti) mi dlho nedalo a začala som bádať, ako sa k môjmu vysnívanému šampónu dostanem. Cesta bolo však tŕnistá! Chcela som obísť internetový obchod a zobrať si ho hneď do vlastných rúk. Aké len bolo moje potešenie, keď som zistila, že v Bratislave majú v jednom obchodíku túto značku. V rámci zdravotnej prechádzky som sa rozhodla vybrať  sa na dané miesto pešo, nehľadiac na to, že to až tak blízko nebolo. Lenže kým som sa tam dotrepala, trvalo mi to pol hodiny, otlačili ma topánky a v obchode som zistila, že z tejto značky tam majú mizivé percento produktov. Samozrejme môj výber do tohto percenta nespadal!!! 
Koľký to žiaľ naplnil moju dušu :(. Naštastie mali tento šampónik tam, kde býva môj drahý šuhaj, a to pod Tatrami v Poprade. Takže síce som ho mala o niečo neskôr, ale s bonusom(predsa len keď Vám to prinesie chlap, hneď to chytá romantický ráz :)).  

Ale dosť bolo mojich výlevov, prejdem predsa len (napokon)rázne k veci. Ako som ho videla naživo, zdal sa mi omnoho menší ako v mojich predstavách. Je však milo zabalený a má tvar srdiečka?!:P Jeho vôňa mi pripomína zázvor. A padne presne do ruky!



Hneď ako som ho rozbalila, išla som ho vyskúšať. Nanáša sa tak, že si s ním prejdete po navlhčených vlasoch, potom ho prstami vmasírujete, vytvorí sa jemná pena a hotovo, stačí už len zmyť. Jednoduché však??? Teda aspoň na prvý pohľad, v praxi je to o niečo zložitejšie. Predsa len je to omnoho namáhavejšie ako s klasickým šampónom a treba si na to zvyknúť a získať zručnosť. Mne sa umyť vlasy s dobrým pocitom odvedenej práce podarilo až na štvrtýkrát. Celkom dlho mi trvalo, pokým som prišla na to, aké množstvo je asi potrebné a ako sa dostanem k všetkým zákutiam mojich vlasov.

Rozsudok/výsledok:

Používam ho pravidelne vyše mesiaca a moje pocity sú v podstate zmiešané. Pri umytí nemáte ten pocit, že sú vaše vlasy úplne čisté, teda nedrhnú medzi prstami, čo môže byť aj tým, že najväčšiu zložku jeho obsahu tvoria oleje. Pokiaľ boli vlasy mokré, mala som ten pocit stále. Akonáhle však vyschli, vyzerali veľmi sviežo a v podstate boli umyté normálne. Vlásky mám po ňom troška lesklejšie, ale najmä majú takú inú formu, sú akoby pevnejšie, či hrubšie. Taktiež držia lepšie tvar. Vlasy mi vydržali svieže tak 2 až 3 dni, čo je u mňa taká klasika. Prvé pokusy do toho však nerátam, lebo zo začiatku  som ho použila málo a na druhý deň už boli mastné, no treba sa to naučiť používať.  Pridávam aj fotku čerstvo umytých vlasov po mesiaci používania(nie umytia :D ).


Súhrn:       

                                        plusy: -prírodná báza( lepší pocit zo sveta)
                                                          -vlasy držia viac tvar
                                               -je to niečo nové a neobvyklé, dostane ťa to z klasického šampónového stereotypu 
                                                -pekná vôňa
                                                -pomaly sa míňa
                                                -máš prehľad koľko sa z neho míňa
                                                -zanecháva akoby ochranný film na vlasoch
                                        mínusy: -náročnejší postup umývania - chce to zvyk
               -pri umývaní nieje pocit dostatočne umytých vlasov

Celkovo si myslím, že by bol vhodnejší pre krátke alebo kratšie vlasy. No aj pri dlhých stojí jeho používanie za to, len ja ho budem striedať s klasickým tekutým šampónom(predsa len ten pocit drhnutia mi tam chýba :), nemôžem si pomôcť). Objednať si ho môžete TUTO.
 A čo vy máte s ním skúsenosti?? 


Zloženie šampónu: Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Fruit Oil, Butyrospermum Parkil, Sodium Hydroxide, Aqua, Aloe Vera Oil, Linum usitassimum Seed Oil, Coco Glucoside, Rose Geranium, Teraxacum officinale. Aniba rosaeodora Wood Oil, Apple, Calendula Officnalis Oil, Calendula Officinalis
Share:

9 komentárov

  1. je to fakt zaujímavé .. ak sa k takému niečomu dostanem rozhodne to rada skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O tuhém šamponu teda slyším poprvé:) Ae děkuji za tip...rozhodně vypadá zajímavě:)
    Jinak musím říct, že máš neskutečně překrásné vlasy!

    °°Instantní krása°°

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mas pekne dlouhe krasne vlasy!

    PS: Zvu te na svoji giveaway o svuj vlastni design case tu: http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2014/10/giveaway-design-your-own-cases-and.html#comment-form

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Great review, that product looks great! I need to take care of my hair better and maybe I should try something like this to improve the quality of it haha.

    xx Debbie

    www.whatdoffydoes.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš moc krásné vlasy! já jsem zkoušela tuhý šampon od Lush a byl celkem super, jen mi trošku cuchal vlasy. www.beautypusinka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, obdivuji tvou trpělivost :D. Já si vlasy musím mýt bohužel každý den, ale už jsem si zvykla, ale nevím, jestli by se mi chtělo tak piplat s tuhým šamponem :D ale zase když pomaleji ubývá... Každopádně zajímavé, taky jsem o tuhém šamponu vůbec nevěděla :).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jak tady píšou slečna, zkoušela jsem tuhý šampon z lush a vydržel mi opravdu dlouho a tak mě napadá proč ho vlastně ještě nemám? Tenhle mi určitě stojí za vyzkoušení. P.S. vlasy máš krásné

    DESIGN BLOG BY debielova

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig