piatok 24. januára 2020

V topánkach ako naboso

v topánkach s pocitom bosých nôh

Počuli ste už o barefoot shoes? Ak nie, nie ste v tom sami. Donedávna som ani ja netušila čo to je. Ide o topánky, ktoré majú napodobňovať polohu nohy pri chôdzi, keď je bosá. Majú teda tenkú a ohybnú podrážku, aby noha čo najviac cítila plochu po ktorej kráča a široký predok na prsty. Prsty sa tak môžu voľne pohybovať, čo je super, pretože ja mám veľký problém s neustálym otláčaním palcov a malíčkov. Dokonca mám už aj vykrivené palce a dvojitú pätu a také tie skostnatele prsty.  A teda nie je to príjemný pohľad :O, najhoršie na tom je, že keď sa to už urobí, ťažko sa to odstraňuje. Najlepšie teda je ísť na to prevenciou. Lenže aj napriek tomu, že som sa snažila obmedziť úzke topánky a obzerať sa po mierne širších alternatívach, ako tenisky, stále mi väčšinou aspoň jemne stláčali malíček.

V týchto topánkach od BeLenka sa to konečne nestalo a musím povedať, že pohodlnejšie topánky som ešte nemala. Barefoot topánky sú dobre aj pre deti, pretože sa im tam správne vyvíja noha. Moje topánky sú aj zateplené s ovčou kožušinkou, takže je v nich pekne teplo. Všetky topánky značky BeLenka sa šijú ručne a majú na výber krásne farebné kombinácie. Ak by ste váhali nad veľkosťou na ich stránke nájdete presný obrys, kde si môžete zmerať nohu. Obvykle nosím 39, tieto mi však vyšli na 40. Je to aj kvôli tomu, že v týchto topánkach by mala byť pár milimetrová rezerva, aby mali prsty naozaj voľnosť.

belenka


Zamerené na zdravie a nové predsavzatia

No ono darmo, čím som staršia tým viac si uvedomujem, ako si treba dávať na mnoho vecí pozor. Zdravie je len jedno, tak známa fráza, ale prudko pravdivá.  Aj preto som si dala záväzok, že začnem  pravidelne cvičiť. Zatiaľ by som chcela cvičiť aspoň 2 krát do týždňa, ale dúfam, že to časom bude viac dní. Jasné že sa poteším aj dobrej postave :), ale pravda je taká, že ma často a silno bolieva chrbát a inej cesty niet. Prácu mám sedavú, ak nesedím tak sa presúvam autom, kde opäť sedím, poprípade som unavená, ľahnem si a dielo boľavej chrbtice je dokonané! Keď k tomu pripočítam ešte zlé topánky, občasné divné spanie a neustále nervy, tak z toho ani nemôže vzniknúť nič dobre.



blog o mode, zivote a krase


belenka shoes




barefoot shoes,


Outfit: topánky:Belenka     čiapka: 4F    sveter: Sinsay     kabát: Bershka sukňa: second hand.   


Ako ste na tom vy s topánkami? Dávate prednosť pohodlnosti a zdravej verzii alebo radšej budete trpieť pre krásu na opätkoch. Ja v tom mám už jasno, radšej uprednostním zdravšiu verziu. Z iných topánok mávam časté bolesti nôh a potom sa mi to prenáša na chrbát.... Ale samozrejme občas si niećo vytrpím aj v opätkoch :D.

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lullu :)





Share:

3 komentáre

  1. Botky vypadají skvěle! I já mám mnoho problémů s nohami - spadlá klenba, vybočené palce, ploché nohy... Nosím boty hlavně mě pohodlné a lodičky nosím opravdu vyjímečně. Strašně mě z nich bolí nohy a realativně rychle. Asi po 2h musí boty pryč. O barefoot jsem už něco málo slyšela, ale osobní zkušnost s nimi nemám :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak konečne zase nejaký článok Luci, teším sa. Nuž hej aj ja už prechádzam z opätkov a krásnych topánok na tie, ktoré kombinujú krásu a pohodlnosť v jednom. A nie je to ľahké.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. O tom som veru ešte nepočula, no znejú veľmi zaujímavo :) Určite je to trošku iná skúsenosť a skvelo si ich zakomponovala do outfitu!

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig