nedeľa 7. augusta 2016

Kozmetické letné nutnosti a súťaž s Dove


Leto máme v plnom prúde, slnko pekne praží a ja si užívam voľné i menej voľné chvíle v jednej väčšej dedinke, ďaleko od rušnej civilizácie. Moje dni sú momentálne úplne iné ako v Bratislave. Starám sa tu o zvieratá, domácnosť, kochám sa záhradnou prírodou a občas navštívim nejaké tie zaujímavé miesta. Prišla som tu aj na to, že okruh mojich kozmetických vecičiek sa tu zužuje na minimum, ktoré tvorí pár verných spoločníkov, bez ktorých sa neobídem a ktorých by som si vzala  aj na opustený ostrov.

Medzi prvého spoločníka sa radí poriadny antiperspirant, predsa len teploty stúpaju a ak ste to s "odvodňovaním" vyhrali tak ako ja :O,  budete si na to musieť nájsť silného kozmetického partnera.
Jedným takým sa pre mňa momentálne stala Rexona maximum protection, ktorá ma ochráni bez problémov celý deň. Síce je na obale napísané, že vydrží 48 hodín, ale obzvlášť v týchto teplách si ju dávam každý deň. Dokonca ani nezanecháva také žlté "vyžraté" fľaky na bielom alebo farebnom tričku :)  juchúúú!!! (teda - aspoň doposiaľ nezanechala...).
Jediné, čo by som možno trochu zmenila, je jej vôňa, pretože sa mi zdá, že ma taký "pánsky" nádych a to ja až tak nemusím...


Ďalším must have je starostlivosť o vlasy, ktorá jednoducho musí byť za každých okolností. Ja som ju momentálne zverila do rúk Dove a ich novej rady Regenerate Nourishment, ktorá sa ma starať o poškodené vlasy vystavované extrémnym podmiekam. Okrem chlorovanej alebo slanej vody tu za seba môžem zarátať aj kozu vo vlasoch (áno zahryzla sa do nich), seno vo vlasoch a aj vlasy ako seno :D.


Šampón z tejto rady vlasy nezaťažuje, balzam ich výborne oživuje a stará sa o to, aby išli rozčesať. Ja pri umývaní používam balzam stále, bez neho by to jednoducho nešlo. Okrem toho používam na moje suché vlásky raz za týždeň vlasovú masku, obzvlášť vtedy, ak si dám strieborný šampón na vyťahanie žltých odtieňov, ktorý vlasy dosť vysušuje. Celá táto rada ma užasnú vôňu, ktorá veľmi pekne navonia vlasy.
Moje vlasy sú mierne vlnité, skôr suché a stoja po umytí na každú stranu. Prvá pomoc v tomto prípade je olej na vlasy, ktorý ich zjemní, uhladí, vyživí končeky a znova krááásne prevonia.



Upráva dlhých a suchých vlasov nie je teda veľká sranda a pri rozčesávaní ma väčšinou chytá zúfalstvo. Vlastním  asi 8 rôzných druhov "mučiacich" kefových nástrojov a striedam ich podľa stupňa zauzlenia vo vlasoch. Momentálne najviac využívam kefu od Remingtonu, ktorá ma veľkú hlavu a štetiny ďaleko od seba. Ide to s ňou pomerne rýchlo a vlasy nie sú až tak rozlietané (samozrejme rýchlosť je obmedzená rozsahom uzlov, niekedy nepomôže nič iné ako tangle teezer, hlavne pri nepríjemných zlepencoch).


K mojim ďalším letným nevyhnutnostiam patrí suchý šampón od Battiste, ktorý ma zachraňuje v mnohých situáciach, keď nie je čas (alebo chuť) umývať si vlasy. Je to môj prvý suchý šampón tejto značky a som s ním nadmieru spokojná. Kúpila som si čerešňový, ktorý veľmi pekne vonia. Poslednú dobu sa mi ale stáva, že z neho ide viac vzduchu ako prášku... žeby už končil svoju životnú púť?
Posledným produktom, ktorému sa budem dnes venovať, je kórejská mycia emulzia Perfect whip, ktorú som si kúpila z ebayu, potom čo som na ňu videla dobrú recenziu na youtube. Je veľmi jemná aj na citlivú pleť, zároveň ju však dobre vyčistí a občas sa mi dokonca zdá, že po nej asi na tri minúty vidno aj menej póry :D .
Okrem týchto mám ešte zopár iných produktov, ktoré teraz často využívam, ale to si nechám až na nejaký budúci článok :).

Mimochodom, neviem či o tom viete, ale Dove má teraz perfektnú súťaž, kde môžete vyhrať účasť na workshope Dove academy. Výherkyne (12 žien z Česka a Slovenska) sa zúčastnia špeciálneho víkendu v luxusnom wellness-rezorte Svatá Kateřina v Čechách v termíne od 2. do 4. septembra. Budú sa o nich starať profesionáli z radov mejkap-artistov, kaderníkov a módnych štylistov, ktorí im pomôžu nájsť štýl zvýrazňujúci ich osobnosť a krásu. O svoje skúsenosti a tipy sa s nimi podelia aj ambasádorky projektu, herečky Michaela Maurerová a Henrieta Mičkovicová. 

Do tejto súťaže môžete prihlásiť do 12. augusta vyplnením formuláru na tejto stránke www.smekrasne.sk/workshop Ja som sa už prihlásila a vy??? :))
Share:

9 komentárov

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig