pondelok 9. apríla 2018

Porovnanie a recenzia suchých šampónov

review on dry shampoo lush

Dlhé vlasy boli stále môj sen, lenže ich údržba často až tak snová nie je...:O. Mocú sa o106, sú ťažké a hlavne pokiaľ po umytí vyschnú, trvá to niekoľko hodín (pokiaľ si ich nechcem pol hodinu sušiť). 
Celkovo moje vlasy vyzerajú po umytí v pohode tak 2-3 dni, hoci na ten tretí je to mierne diskutabilné a keď nie je čas, nič nezachráni výzor viac, ako suchý šampón :D. Čo si budeme hovoriť, zle vyzerajúce vlasy ešte nikomu na kráse nepridali, veď sú korunou krásy, nie? :)

Takže vám dnes predstavím niekoľko suchých šampónov, ktoré mi prešli pod rukami. Ešte predtým ako sa do nich pustím, by bolo dobré objasniť, čo vlastne od takého šampónu očakávam, pretože to čo chcem ja, možno nebudete chcieť vy. 

Pri blond vlasoch sa mi často stáva, že po pár dňoch od umytia začnú chytať taký žltý nádych, vyzerá to strašne a nemám to rada. Aj preto očakávam od suchého šampónu, že ich troška prirodzene zbieli.... čo môže byť pre brunety nočná mora.  
Ďalej očakávam, že mi vlasy nezaťaží a nebude ma z neho svrbieť hlava (čo teda spĺňa máloktorý) a samozrejme sa poteším aj objemu :).
 Tak a teraz môžeme ísť na konkrétne porovnávanie :).

balea suchy šampón pre blondyny


BATISTE DRY SHAMPOO

Tento šampón ste mohli vidieť na mnohých blogoch a nebudeme si klamať- je super. Vlasy po ňom vyzerajú naozaj sviežo, má peknú vôňu a na svoje si prídu ako blondíny tak aj brunety. 
Lenže mi na ňom vadí to, že vydrží strašne málo a po pár použitiach ostane zo suchého šampónu len suchý vzduch, ktorý sa snaží vychrliť posledné zvyšky prášku. V podstate mi to vadí na všetkých sprejových suchých šampónoch a aj preto som ich spotrebu obmedzila. 

BALEA TROCKEN SHAMPOO

Tento šampón naozaj môžu využívať iba blondíny, pretože niekedy zanechá až príliš veľa prášku na vlasoch (a niekedy takmer nič) a treba ho dlhšie rozčesať, ale mne toto nejak extra nevadí. Cenovo je na tom taktiež veľmi dobre a hlava po ňom nesvrbí. Len pri jeho aplikácii sa idem zadusiť, pretože celú izbu zahalí hmla a všetke tie veci, ktoré sú v sprejoch. Výdrž je podobná ako pri Batiste, čiže nič moc..... po pár použitiach ostane len ”osviežovač” a plechovka.

lush no drought suchy šampón recenzia
Naľavo môžete vidieť moje vlasy na tretí deň od umytia, napravo s použitím dvoch suchých šampónov (naľavo Lush, napravo Balea).


PÚDROVÉ ŠAMPÓNY

Nakoľko sa mi nechcelo kupovať každý druhý týždeň ďalšie a ďalšie spreje, hľadala som púdrový suchý šampón. 
Ich hlavnou výhodou je to, že vám vydržia straaaaašne dlho a v podstate pri nich máte stále po ruke to čo chcete, čiže suchý šampón a nie vzduch. Aj finančne sú tak asi 100-krát výhodnejšie, hoci prvý krát treba zaplatiť možno trošku viac. 
Ale keďže nikde nie je raj, majú aj svoje nevýhody a tou je hlavne aplikácia. Treba sa s tým naučiť pracovať ..... 
Ja sa učím napríklad už rok a ešte stále ho mám občas aj v ušiach a na oblečení.....:D ale pracujem na tom :).



alverde suchy šampón


ALVERDE TROCKEN SHAMPOO

Žiaľ na Slovensku výber takýchto šampónov veľký nie je, ale nejaký sa predsa nájsť dá. 
Prvý je tento od Alverde, ktorý je dostupný bežne v dm-drogériach (čiže všade). 
Alverde by mala byť prírodná značka, ale zloženie tohto púdru nadšencov prírody nie veľmi poteší. Ono vlastne ani tento šampón celkovo nepoteší....

S mastným výzorom si poradí a dokonca dodá aj trocha objemu, lenže zaťažuje vlasy. Stále cítiť, že tam niečo je a postupne sa objem začne vytrácať a začne svrbieť pokožka hlavy. Keď si ho dám, večer vyzerám už ako ráno, možno ešte troška horšie, pretože som si počas celého dňa rozškrabala pol hlavy....a kto by to chcel?
Takže za mňa toto teda nie je vydarený produkt a používam ho len v časoch veľkej biedy, keď nemám po ruke nič iné. 

lush no drought suchy šampón recenzia


LUSH NO DROUGHT

 Keďže ma Alverde sklamal, pátrala som po púdrovom šampóne ďalej a našla som tento od Lush, síce nie v našich končinách, ale aspoň celkom neďaleko :) a myslím, že som nemohla urobiť lepšie. Na začiatku môže byť pre niekoho 7 eur za suchý šampón dosť, ale ja ho mám už rok a som asi len v polovici balenia!
Okrem toho, vlasy po ňom vyzerajú naozaj dobre, dokonca majú aj objem, žiadne svrbenie hlavy alebo zaťaženie vlasov sa nekoná. Na svoje by si prišli ako blondíny tak aj tmavovlásky, pretože sa s ním dá pracovať a celkom ľahko vyčesať do takej “bieliacej” intenzity akú chcete. 
Jediná nevýhoda je jeho aplikácia, ako som už hovorila, je potrebné sa s ním naučiť pracovať, ale napriek tejto nevýhode jeho plusy predčia každý iný šampón, ktorý som doteraz mala. 

review dry shampoo


TIP: Aby sa mi s ním lepšie pracovalo, najprv si ho nasypem do dlane a na vlasy ho potom dávam s veľkým štetcom, ide to tak jednoduchšie a nemusím sa báť, že si na jedno miesto vysypem veľa. 






Aký je váš obľúbený suchý šampón, používate ich vôbec? A čo hovoríte na púdrové verzie?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša 
Lulu :)


Share:

17 komentárov

  1. Suché šampony mám ráda, zatím jsem vyzkoušela pouze ten od Batiste a je pravda, že strašně rychle mizí :/ co mě však hodně zaujalo je šampon od Lushe i způsob, jakým ho aplikuješ :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suché šampóny používam hlavne v zime. Mala som tie práškové ako aj sprejové a mne vyhovujú viacej spreje. Mala som Baleu a z nej som sa šla zadusiť, no z tejto novej farebenj verzie už nie. Tie práškové boli fajn, dokonca fungovali lepšie ako sprejové, avšak mne ako brunetke zosvetlili vlasy čo som príliš nechcela. Na tento účel funguje perfektne aj obyčajný detský púder. Momentálne používam Klorane pre brunetky s ovsom a zdá sa mi super. Svrbenie vlasovej pokožky mi však postupne robia všetky, ono vraj by sa tie suché šampóny nemali používať príliš často. Lenže mne bez nich tri dni vlasy nevydržia.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já zatím zkoušela jenom ten od Batiste a moc mi vyhovoval, každopádně ten z Lushe vypadá taky moc pěkně:).
    Windy pink style

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Suchý šampon jsem zkoušela jen od Batiste a musím říci, že rozetření štětce je opravdu chytrá vychytávka, děkuji za tip a určitě vyzkouším :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
  5. suché šampóny nepoužívam, nikdy som žiadny neskúšala, no niekedy ma to láka... ale potom si uvedomím, že by to proste nebolo pre mňa :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Suchý šampon jsem nikdy nepoužila, ale vždy mě zajímalo, jak to vlastně funguje, takže super článek a ten od Lushe budu zvažovat. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja používam obyčajný detský púder z drogerky za euro pade. Efekt je podľa mňa taký istý (možno ešte lepší) ako pri suchých šampónoch, aj keď je tá aplikácia náročnejšia, ako je to pri púdrových suchých šampónoch, ale cenovo sa tomu asi nič nevyrovná. Keďže moje vlasy trpia výrazne malým objemom, niekedy si ho aplikujem na umyté vlasy po vysušení, alebo keď idem niekam von na zväčšenie objemu. Porovnávam ho ku púdru na objem got2be, ale ten dosť zaťažuje vlasy a ďalší deň som vždy musela umývať, pretože bol na vlasoch nepríjemný povlak.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja používam vždy dokola batiste :) akurát sem tam striedam vône. Mala som aj Alverde, ale už len tá aplikácia mi dosť prekážala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Skvelý článok. Ja používam najčastejšie Batiste :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Batiste šampóny mám moc ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Já zatím vyzkoušela jen od Batiste a miluji ho nade vše. Je pravda, že ho nepoužívám každý den, jen občas, ale jsem s ním spokojená.
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Taky bych chtěla vyzkoušet nějaký suchý šampon, ještě jsem neměla tu čest :)
    MyGoldenMind

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Mám zkušenost s Batiste a Aussie a na mě asi nepůsobí :D ale mě přijde hnusný ten pocit toho šamponu na sobě, takže si radši vlasy myju :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Já používám Batiste a jsem moc spokojená :) Zaujal mě i ten šampón od Lushe.

    Jinak jsem na blogu odhalila nový projekt a tím je blog - www.thewaybya.webriter.cz.

    TheWayByA

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dříve jsem suché šampony používala hodně, teď už si raději vlasy umyju, i když je to v mém případě každý den. Ten suchý šampon je zatěžuje paradoxně víc, než rychlé umytí nějakým jemným šamponem bez sulfátů a parabenů. Občas se ale sprej nebo pudr hodí - když nestíhám, na festivalech, při nemoci atd. Používám už výhradně jen Batiste pro hnědovlásky, je jediný, co nezanechává bílý matný film. Dobrý je i modrý Syoss (ale zelený nebrat).

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja som skúšala dávno jeden zo suchých šampónov a bola to katastrofa, ktorá mi absolútne nepomohla. No a nedávno som si kúpila ten istý višňový ako máš ty na fotke a síce mi vlasy odmastil ale také neskutočné lupiny sa mi začali z neho tvoriť, že som to musela vzdať. Lush kozmetiku mám rada iba ako bomby do kúpeľa...skúsila som od nich aj šampón ale nie tekutý a to bola tiež katastrofa :( :D
    Ale nejak som s tým zmierená. Ja mám stále nejaký problém s mojimi vlasmi :D


    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig