utorok 10. mája 2022

Ó materstvo

Ahojte, víťazoslávne sa Vám hlásim po 10. mesiacoch pôrodu. Vlastne čožé? Bože naozaj prešlo desať mesiacov? Tento čas bol pre mňa veľmi intenzívny, naše bábätko spôsobilo v mojom živote hurikán a teda veľa toho neostalo z predošlého života. Jednoducho v mojom svete nastal chaos, čo teda nechýbal ani predtým, no teraz to bol veľký tresk a všetko je po ňom zrazu hore nohami. Aj keď ja ostávam viac menej rovnaká, len sa mi nejak vyparil čas a spánok a s tým potom súvisí veľa ďalších vecí. Materstvo je krásne, to ako ten malý človiečik robí pokroky je jednoducho úžasné. A aj to puto, ktoré sa tvorí (aj niekoľko mesiacov, nemusí prísť hneď) je jedinečné a veľmi pekné. No je to zároveň náročné ako pre telo tak aj psychiku a mňa v materskom živote ovplyvnili dosť tieto veci: 

Kde sa vytratil spánok??

Bombalo, teda môj syn :) mi rastie krásne pred očami a čím je starší tým je s ním väčšia zábava, len tým je to s ním aj náročnejšie. Až na prvé dva mesiace bojujeme pravidelne so spánkom, ako nočným tak aj denným. A teda žiť bez poriadneho spánku je.... náročné, vyčerpávajúce a extrémne k hocijakej inej práci demotivujúce. O to viac, že na normálne fungovanie som potrebovala aspoň 8 a viac hodín a teraz som šťastná za rozkúskovaných 5-6.  Bumbalo sa od polnoci budí každé dve hodiny a potom po hodine s tým, že vstáva okolo 5-tej výnimočne 6-stej, takže si asi viete predstaviť kvalitu môjho spánku. Večer alebo cez deň, keď mám kúsok času, nie som schopná robiť okrem klasických domových činností nič, pretože môj mozog je K.O. Poprosil by si vtedy spať, poprípade bezmyšlienkovito skrolovať, no hlavne v žiadnom prípade nechce aby som od neho vyžadovala nejakú ďalšiu akciu. Cez deň tvrdo pracuje, keď vypočítava či si Bumbalo nerozbije hlávku a či mám za ním bežať hneď alebo tie dve sekundy prežije ešte bez ujmy :D. Je to náročné a naozaj sa to podpisuje nad všetkým čo robím. 



Ževraj sa dojčením chudne

No u niekoho možno áno, ale môj prípad to nie je. Stále mám kilečká navyše (žeby za to mohol aj ten spánok) a nie a nie s nimi dolu. Môj jedálniček je taký všelijaký raz dobrý raz viac než hrozný. Často pojem od nervov všetko čo mi príde pod ruku,väčšínou keď Bumbalo zaspáva dlhšie ako pol hodinu (a zasa sme pri spánku). Na nejaké cvičenie mi veľa času, ale hlavne energie nezostáva, hoci par krát som to skúsila. Bolo to príjemne zničujúce, ale je ťažké sa k tomu dokopať opäť, keď som večer šťastná, že som a že ležím. Ale nemienim to vzdať a dúfam, źe sa raz k svojej pôvodnej váhe dopracujem :)

Sexi mama..

No a je to tu, to čo som dúfala, že sa nestane. Viete, chcela som byť tá sexi mama, čo sa o seba stará, je pekne oblečená, má fajn postavu a o tom, že rodila nie je už ani slychu. Po pol roku som si povedala, že ono sa to poddá a príde to, že to chce čas. Teraz sa už začínam reálne báť, že s pribúdajúcimi Bumbalovými schopnosťami nebudem stíhať a hlavne mať chuť (lebo to je asi najväčší problém) ani toľko ako teraz. Síce keď budem okolo neho behať možno to príde aj samo :D.  Niekedy je to lepšie a dám sa dokopy, ale často je to na spočítanie na jednej ruke a je mi z toho smutno. Nechcem sa zanedbávať, no nemám chuť robiť niečo navyše, možno je to spôsobené aj tým, že riešime prerábu a že Bumbalo je veľmi živé dieťa a bola zima a .....  možno sú to len výhovorky. Ale naozaj máme dosť náročné obdobie, hoci viem, že by som s tým niečo robiť mala a našťastie aspoň niečo som začala. 



Vitamíny pre rovnováhu

Chýba mi správny balans a aby som ho nejak doplnila začala som používať vitamíny. Teda vitamíny som sporadicky užívala aj predtým (keď bolo už veľmi zle), ale chcela som vyskúšať niečo zameranejšie na to, čo mi chýba. A presne také sú vitamíny Vely, ktoré majú komplex látok a sú vyskladané podľa rôznych životných období ženy. Prihliadajú aj na potravinové alergie a tak sú vyrobené bez farbív, lepku, sóje, orechov a GMO a hlavne, čo ja oceňujem najviac, sú bez konzervantov a z prírodných ingrediencii. Zároveň sú vyrábané lokálne, takže tým minimalizujú uhlíkovú stopu. Majú krásny upcyklovateľný obal, ktorý má detskú poistku (to sa mi teraz veľmi zíde) a priam nabáda k užitiu. A celkovo majú gumené vitamíny super chuť. Inak nikdy by som si nemyslela, že ocením to, že niečo netreba zapíjať vodou, ale keď mi Bumbalo ide vytrhnúť pohár z úst, tak som veľmi rada, že tento vitamín rýchlo a nenápadne zjem. 

 Ja mám radu Mature, ktorá obsahuje tieto produkty: 

Be understood vitamíny sú určené na to čo potrebujem momentálne najviac a teda na udržanie balansu, vnútornej sily a podporu energie. Je to kompex 10 vitamínov a minerálov z čoho hlavnou účinnou látkou je tu vitamín B6, ktorý sa stará o správne fungovanie imunitného systému, reguluje hormonálnu činnosť a podporuje tvorbu kolagénu a kyselina pantoténová, ktorá potláča únavu.  Inak po pôrode je to s hormónmi ako na horskej dráhe, nehovoriac o tom, že neustálym zdvíhaním ma bolia kolená a aj celé telo, takže veľmi oceňujem toto spojenie. Predtým som brala asi 6 rôznych vitamínov a liezlo mi to na nervy, tu je to pekne naraz zo všetkého čo potrebujem. 

Be refreshed  sú na podporu zdravia a dodanie vitality. Účinnou látkou je tu vitamín C a zinok pre správne fungovanie imunitného systému. Výťažok z koreňa echynacey a výťažok z plodov čiernej bázy na podporu obranyschopnosti. A opäť sa môžeme vrátiť ku spánku, pretože jeho nedostatok spôsobuje zníženie imunity, jeden čas som ju mala tak oslabenú, že sa mi robili dva herpesy na pere , neustále mi krvácali ďasná a cítila som sa veľmi slabo. Takže aj takto sa dá vynahradiť aspoň čiastočne to čo telu chýba. 

Be commended sú zasa vitamíny na zmiernenie vrások a spomalenie starnutia. Najúčinnejšou látkou je tu bovinný kolagén, ktorý podporuje pružnosť pokožky pleti, zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov, pomáha budovať funkčnú svalovú hmotu. Be commended ešte obsahuje vitamín C, biotín a kyselinu listovú. 


Je to naozaj vydarené balenie, vitamíny sú v tomto ťažkom životnom období dosť dôležité a nie vždy je možné ich nabrať len z jedla. Inak ak budete rozmýšľať aj niekedy nad darčekom, tak tomuto by sa isto potešila každá žena, sú totiž silno oku lahodiace, veľmi chutné a obsahujú veľa dobrých látok. 


Budeme bývať vo svojom

Ak ma sledujete na instagrame isto Vám neuniklo, že posledné dni prerábame NÁŠ byt :). Veľmi sa teším, že konečne opustíme nájom a začnem si zariadzovať domov :). Len tým, že je to úplne pôvodný stav sme prerábali takmer všetko. Aj toto ma inak dosť zamestnávalo a často aj uberalo ešte navyše o spánok :D áno opäť ten spánok a energiu.  Bývať sme mali  už od tejto soboty. Sťahovanie aj prebehlo, len my sme sa s Bumbalom ocitli ešte u svokrovcov, pretože pre dieťa to tam nie je úplne hotové. Ale o chvíľku to bude obývateľné :), dúfam. Toľko Vám toho chcem napísať a už sľubujem, že sa tu znova uvidíme pravidelnejšie, ale teraz idem dobíjať baterky aj inak ako vitamínmi :) a to mojim krátkym spánkom. Treba ho využiť čo najviac :). 


Ak už máte nejakú ratolesť zmenil, sa aj vám tak život a ako to bolo s vašou energiou? Ako ste ju dopĺňali vy? A poznáte tieto vitamíny? 

Tak sa mi majte zatiaľ krásne

Vaša

Lulu :)


V spolupráci s Vely






Share:

4 komentáre

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig