utorok 14. apríla 2020

Sérum na tvár Vitamín A, C a Niacinamide

lifeinpicturesbylu blog o kozmetike sera na tvar

Za posledné mesiace mi pribudlo veľa nových produktov, ktoré som mienila zaradiť do svojej starostlivosti o pleť. Svoju starú rutinu som vymenila za novú a nebol to asi najlepší nápad, ale to si nechám na ďalší článok. Dnes to bude o aktuálnych sérach, ktoré sa zatiaľ na mojom blogu ešte neobjavili.

sérum na oči revolution


Serum pod oči Revolution 5% caffeine solution + hyaluronic acid 

Sérum pod oči od Revolution je u nás najdostupnejšie, pretože je možné kúpiť ho v drogérii Dm, len ho treba poriadne v regáloch pohľadať. Už dlhšie som pozorovala svoje očné okolie a usúdila som, že by to chcelo niečo viac, ako len krém na oči. Má veľmi vodnatú konzistenciu a rýchlo sa vstrebáva do pokožky, chvíľku však ostáva pokožka lepkavá. Po jeho nanesení treba aplikovať očný krém, pretože len tak dokáže pokožka udržať v sebe vlahu z kyseliny hyaluronovej (v podstate by sa tak mali aplikovať všetky séra s KH.). V podstate samo o sebe toto sérum zanechá pokožku mierne napnutú. Čo sa však týka vyhladenie vrások alebo zosvetlenia tmavých kruhov, tak som si žiadne zlepšenie nevšimla. Ak sa toto sérum použije s krémom na oči, tak pokožku zanecháva príjemnú. A čo to znamená? Poslednú dobu som mala problém s tým, že som neustále cítila na pokožke okolo očí pnutie a nebolo to príjemné, pričom krém som používala neustále, no a s týmto sérom konečne pnutie zmizlo. Takže svoju hydratačnú úlohu zjave splnilo, no a budem len dúfať, že mi po čase trošku vyrovná aj vrásky :O.


blog o kozmetike, kozmetické recenzie,


Yeouth Vitamin C&E serum, hyaluron acid. 

Toto sérum som si objednala zo stránky Yesstyle a nikdy už túto chybu neurobím. Kým mi veci poslali trvalo to viac ako 2 týždne, pretože prišli na to, že vlastne jedno sérum nemajú  (preto sa aj čakalo na odoslanie), ak by to bolo jasné už pri objednávke, tak by som si to samozrejme ani neobjednala. No a potom ma čakali naťahovačky na pošte, kde som zaplatila clo plus ešte niečo za to, že to vôbec preclili....nikdy viac, myslím, že sú aj lepšie stránky s kórejskou kozmetikou...

No ale poďme k séru, má len 8 pomerne bezpečných ingrediencii  (až na Phenoxyetanol, ktorý môže spôsobovať podráždenie citlivej pokožky). Nemá žiadnu vôňu a konzistenciu má takú hustejšio- vodnatú. Rýchlo sa vstrebe do pokožky a nezanecháva ju lepkavú, avšak na môj vkus ju až príliš vypne. Dokonca sa mi zdá, že mierne zabraňuje aj masteniu pleti. Toto sérum skúšala aj moja sestra a bola z neho nadšená a v podstate aj z toho vypnutia (ale ona má mastnú pleť). Toto sérum jej hneď rozžiarilo pokožku, zjednotilo tón pleti a celkovo ju vyhladilo (jej slová).

Ja zas momentálne neviem čo si mám o ňom úplne myslieť, pretože momentálne mám dosť problém s pleťou a všetko mi spôsobuje iritáciu a strašne dehydrovanú a divnú pleť, takže som sa musela na nejaký čas vzdať používania C-čka a retinolu a vlastne skoro všetkých produktov.... Asi za to môže to, že som kompletne zmenila produkty, ktoré som predtým používala, okrem toho nemám dobrý krém a kúpiť si hneď nejaký je v tomto čase obtiažne....

Takže na toto sérum ešte nedávam konečné rozhodnutie, či sa mi páči alebo nie, pretože ho momentálne nemôžem používať tak často ako by som chcela :(, ale môžete si z toho zobrať aspoň názor mojej sestry, ona má mastnejšiu pokožku s rozšírenými pórmi a pigmentovými škvrnami. Inak jeho cena bola asi okolo 15 eur, čo mi príde celkom slušne :).

blog o kozmetike, dnestestujem


Petunia skincare Professional Retinol 2,5 % serum

Tak toto je moje tretie sérum s vitamínom A, má 98% prírodného zloženia z toho 72% organického pôvodu. Bolo kupované tiež na stránke yesstyle. Má žltú vodnatú konzistenciu a takú výraznú rastlinnú alebo bylinkovú vôňu. Narozdiel od predchádzajúcich sér, toto zanecháva pokožku lepkavú.
Zo všetkých retinolových sér mi vyhovuje  najmenej. Obsahuje alkohol a kopec ďalších, podľa mňa, zbytočných ingrediencii (mnoho extraktov z rastlín), pri ktorých si nemôžem byť istá, ako na ne pleť zareagujú.
         Keď si ho aplikujem na pokožku zvykne dosť zčervenať, po pár minútach to prejde, ale celkom ma to straší. Nejak sa s ním necítim komfortne, hlavne v týchto dňoch, avšak viem, že už zo začiatku mi jednoducho niečim vadilo, ale neviem popísať v čom presne.
        Okrem preventívnych protivráskových účinkov od retinolového séra čakám, že mi aspoň trošku vybieli moju pigmentovú škvrnu nad hornou perou, no myslím, že toto sérum s ňou nerobí absolútne nič. Takže za mňa, ak máte citlivú pleť, tomuto séru by som sa radšej vyhla.

blog o kozmetike, recenzia kozmetiky

The ordinary Niacinamide 10% +zinc 1% serum 

Na toto sérum som počula dobré ohlasy, hlavne čo sa týka stiahnutia pórov. Niacinamide, teda vitamín B3, je dobrý na hojenie rán, podporuje ochrannú vrstvu kože, čo môže znížiť zápaly od akné. Taktiež by mal mať aj hydratačnú zložku. Toto sérum by sa nemalo používať spolu s vitamínom C.

Má vodnatú konzistenciu a po jeho aplikovaní na pleť sa mi niekde zvykne premeniť na mlieko (neviem,  či sa to stáva len mne). Pleť zanecháva takú neutrálnu, pri čom zo začiatku malinko lepí, ale po čase sa to stratí a celé sa vsiakne. V dňoch kedy mám úplne citlivú pleť je toto sérum to jediné čo si na ňu môžem dať, pretože ju nedráždi a práve naopak podporuje jej rovnováhu. Uzatvorenejšie póry som si zatiaľ nevšimla, ale pri pravidelnom používaní, ak sa mi vyhodí nejaká cystická vyrážka, tak sa lepšie hojí.

blog o kozmetike a recenzie, skusenost s kozmetikou


Vyskúšali ste aj vy nejaké z týchto sér?  Ak áno podeľte sa so mnou s vašimi skúsenosťami :). 
Majte sa zatiaľ pekne,
vaša
Lulu :)
Share:

1 komentár

  1. Nevyzkoušela jsem zatím žádné, ale celkem mě zaujalo to od The Ordinary :) Celkově na ně slyším hodně názorů, tak by mě dost zajímalo, jaký bych měla já :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig