pondelok 26. decembra 2022

Môj rok 2022 - zhrnutie




O pár dní máme koniec roka, neuveriteľné! Zdá sa mi, že tento rok prešiel najrýchlejšie a vlastne ani neviem poriadne ako. Musím sa tiež priznať, že mi dal poriadne zabrať ako fyzicky, tak aj psychicky. Kompletná prerábka bytu s malým dieťaťom, hlavne keď ju robí (takmer) celú váš manžel, to je taká skúška ohňom. Chvála Bohu to máme za sebou :) (aj keď oheň ešte horí :D) a už riešime len detaily, teda zariaďovanie a detaily. Poďme sa na to pozrieť postupne, všetko sa samozrejme točilo hlavne okolo Šimona a nášho bytu, ktorý sme kúpili koncom minulého roka. 



S novým rokom - s novým bytom :)

Šimon mal pol roka a vyšli mu prvé zúbky, zároveň v tomto mesiaci začal nosiť prilbu na hlavičku (kvôli preležaniu), čo ma dosť znepokojovalo. Šimon si naňu naštastie zvykol celkom rýchlo, ale ja som teda mala čo robiť. Bolo mi ho ľúto, bojovali sme so škaredým ekzemom, prilbu bolo nutné neustále dezinfikovať a meniť. Nosil ju asi 4 mesiace, nakoniec sme si privykli, ale bola som šťastná keď ju už nemusel nosiť. 

V tomto mesiaci sme dostali oficiálne kľúče od bytu a pustili sa pomaly do prerábky. Teda prvý mesiac sme len oškrabovali tapety, ktoré boli všade! Bola to strašná babračka aj kvôli tomu, že byt ani len nemal omietky, na betóne boli tapety a na nich ďalšie a ďalšie, vo všetkých izbách. Bol to masaker...

Počas toho sme stále bývali v Kysuckom novom meste v podnájme a ja som si užívala kočíkové prechádzky za mestom na lúke. 





Február v znamení ekzemu

Stále zoškrabujeme tapety, ale už sa to blíži ku koncu :). Šimonovi sa veľmi rozmohol ekzém na rukách a tvári, ách ako som si len nevedela rady.   Po niekoľkých mesiacoch skúšania asi všetkého možného aj nemožného, dietovania, denníkovania stravy, krémovaniá a ešte neviem čoho.... prešiel ekzém sám s príchodom tepla. Hoci dosť nám v tom pomohol aj krém od La roche Posay, vyradenie zemiaku, mrkvy plus zaradenie zelenej zeleniny. Dnes už môže v pohode aj zemiak a mrkvu, ale vidím že s príchodom mrazu začína mať opäť jemne suché líce, tak mastíme a mastíme. Vlastne teraz sa rád mastí aj sám :), predtým to bol boj a Šimon väčšinou vyhrával :D. Utekal mi točením po celej posteli.



Marec s novým prírastkom v rodine

V marci sa narodila mojej sestre dcéra :),  veľmi sa teším, že Šimon bude mať vekovo rovnakú parťačku. Zatiaľ sa len pozorujú keď sú spolu, vlastne teraz budú prvé Vianoce, keď budú obaja vnímať toho viac :). Zároveň sme v marci začali riešiť ako bude vyzerať kúpeľna, mali sme taký plán, že od mája bývame aspoň v jednej izbe s hotovou sanitou na byte. Óóo aká to bola len naivita :D. 








Stavebný apríl

Drahý začal naplno pracovať na byte. Zbúral jadro, vymuroval nové, naťahal elektrinu, omietky a asi ďalších tisíc vecí. Plán bol jasný: koncom mesiaca sa sťahujeme do bytu, kde budeme mať aspoň aké také podmienky pre život. Naplánovali sme kúpeľnú a objednali potrebné veci. Šimon začal byť veľmi pohyblivý, teda on bol pohyblivý aj predtým, len nemal možnosť to využiť. Avšak teraz začal sedieť, liesť ako malá stíhačka a pomaly sa stavial na štyri :). Podnájom pre nás začal byť naozaj pritesný a tak trocha aj nebezpečný, pretože Šimon - Bombalo (prezývka)  ťahal a skúmal všetko čo len mohol. 

sťahujemeee





Prvá noc s Bombalom na byte



prilbu nosíme aj naďalej



Naša chodba-skladisko, bez podlahy

Máj vo vlastnom ..... takmer 

Je to tu, sťahujeme sa .... minimálne jeden z nás, ktorý ide na galeje do staveniska :D. Ja s Bombalom sme na nejaký čas odišli k našim na východ. Žiaľ sme to do mája urobiť za jeden mesiac nestihli... to je prekvapenie, však? :D Dali sme si ešte ďalšie dva týždne kým prídeme aj my na byt, pretože nás čakala kontrola s prilbou a niekde sme prespať museli. Drahý teda robil čo sa dalo, aby spojazdnil minimálne normálne vaňu a „kuchyňu“ teda aspoň jej umývadlo. Keď som tam prišla spať prvý krát mala som so sebou teda čo robiť, dúfala som, že to nejak stihneme, ale na bývanie s dieťaťom to tam určite nebolo. Takže po pár dňoch sme išli naspäť bez tatu na východ na niekoľko týždňov. Ach ťažko som brala tieto odlúčenia, hoci pobyt doma mal svoje čaro. Začínala krásna jar, samozrejme bola po blízku rodina, len nám chýbal tata....


inak nám odfúklo sušiak z balkóna..... no nechápala som







Jún na striedačku na stavenisku

Konečne sme prišli na byt na dlhšie, mali sme jeden a pol izby urobenej, funkčnú vaňu už dokonca aj dvere na kúpeľni, vecko si ešte nejaký čas počkalo na dvere, ale kuchyňa už bola uspôsobenú na varenie, hoci len s jedno-platničkou a v takom provizórnom stave. Každú voľnú chvíľu po práci drahý venoval prerábaniu a dorábaniu bytu a ja zasa upratovaniu po stavebnom prachu. Krásne počasie nás občas vylákalo vonku (ak sa nedalo prerábať) a užívali sme si spoločný čas, nie však nadlho, pretože stále bolo potrebné robiť na byte niečo, pričom Bombalo byť veľmi nemohol. Takže sme sa sťahovali na východ často sami a manžel dorábal veci.  V tomto mesiaci sme urobili podlahu v kuchyni a na chodbe, čo nám veľmi zľahčilo život na byte a už sme tam mohli zotrvávať aj so Šimonom častejšie :). 



Takto vyzeral náš prvý pol rok, ďalší si dáme až v budúcom článku. Je zaujímave vidieť, aký bol môj život iný ako doposiaľ. Času na mňa bolo málo aj kvôli tomu som nepridávala takmer nič na blog a na youtube. Bola som šťastná ak som si stihla dať občas krém. A keď aj čas bol, nejak nebola sila na niečo iné.  Bol to pekný, ale náročný rok a ja som naozaj veľmi rada, že máme prerábku viac menej za sebou a môžeme sa venovať aj iným veciam a byť normálne s manželom spolu. Minulý rok sme takmer ani nikde neboli, mali sme aj naplánovanú dovolenku, ale nakoniec z nej nič nebolo, lebo všetká manželova dovolenka išla na byt. Aký bol váš rok? Ak ste taktiež pracovali na vlastnom bývaní, zmohlo Vás to rovnako?

Majte sa zatiaľ krásne, 
vaša
Lulu :)




Share:

Žiadne komentáre

Zverejnenie komentára

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig