pondelok 16. júla 2018

Zoznámenie s Merumaya kozmetikou


Objavovanie novej kozmetiky ma strašne baví, hlavne pokiaľ ide o takú, ktorá je už inde overená a k nám sa postupne dostáva. Medzi takéto značky patrí aj britská Merumaya, ktorá používa aktívne ingrediencie a množstvo prírodných zložiek (nejde však o prírodnú kozmetiku). Tým pádom dostanete účinný produkt, ktorý bojuje proti viacerým problémom naraz. Ale poďme si predstaviť samostatné produkty :).



merumaya iconic serum na plet recenzia učinky



Toto ikonické sérum má v svojom zábere naozaj mnoho účinkov. Malo by obnovovať a udržiavať prirodzenú hydratáciu pleti, udržiavať kolagénové vrstvy pleti, znižovať zápalové procesy (a tým aj pigmentové škvrny) a vďaka omega kyselinám, kyseline hyaluronovej a stearidonovej bojovať proti starnutiu pokožky. Nadupané je poriadne, ale ako sa mi pozdáva na pleti?

Čo sa týka konzistencie ide skôr o taký gél, ktorý sa rýchlo vstrebe do pokožky. Má intenzívnu vôňu a zo začiatku som sa bála, že bude robiť neplechu, ale našťastie sa nič také nestalo a na vôňu som si rýchlo privykla.
Poslednú dobu som už celkom maniak na séra a odskúšaných ich mám niekoľko a musím povedať, že toto ma naozaj chytilo. Zatiaľ som ho používala len na noc, ale postupne ho zaradím aj do rannej rutiny. Pleť po ňom neostáva vôbec mastná, len taká nacucaná výživou. Používam ho zatiaľ len týždeň, ale to ako pôsobí na pleť sa mi naozaj páči a som zvedavá aké budú účinky pri dlhodobejšom používaní.

merumaya čistiaca emulzia



Olejový odličovač som chcela vyskúšať už dlho, páčila sa mi predstava, ako budem strašiť okolie čiernymi očami :D a aj som ho nastrašila :D. Ale hlavne sa mi páči to, že olejové odličovače nevysušia pleť tak, ako klasické a nemusíte používať žiaden odličovací tampón (ale môžete utierku).
Funguje to tak, že si tento balzam nanesiem na pleť (aj oči) a v podstate mejkap zotriem rukami dole. Na chvíľku ho mám rozmazaný všade a potom to opláchnem vodou a mejkap je preč bez toho, aby som musela prechádzať tampónom 100 krát po očiach, tvári a tak :). Len pozor pri citlivých očiach, pretože ak sa do nich dostane, tak trocha štípe. 

Účinok je naozaj dobrý a celý očný mejkap išiel pekne dole, nie síce na pvý krát, ale tak na tretí už som bola dobre odlíčená. Niekomu kto ma mástnú pleť nemusí vyhovovať to, že je pleť po požití predsa len trocha  mastná. Ja to riešim tak, že si ju ešte umyjem s nejakým čistiacim gélom. Myslím však, že hlavne pre suchšiu pleť je takéto odlíčenie ako vykúpenie, pretože necítiť žiadne pnutie.

merumaya očný krém recenzia



Dobrý očný krém som potrebovala ako soľ a nakoniec som sa ho aj dočkala. Tento produkt získal dokonca aj ocenenie za najlepší očný krem roku 2017 a ani sa tomu nečudujem. Tento krém by mal znižovať vrásky, opuchy a tmavé kruhy, vypínať pokožku a dodať jej hydratáciu.
Opäť ide o taký troška hutnejši gélo-krém s intenzívnejšou parfumáciou. V očiach neštípe, pokiaľ teda nepočítam jeden krát, kedy som, ja šikovnica, mala polo otvorené oči.... niekedy sa mi stavajú divne veci :D.

Očné okolie je po ňom pekne vypnuté, keďže ho používam krátko nemôžem zatiaľ hovoriť o tom či mi zmizli aj nejaké tie vrásky, ale je na pokožke naozaj príjemný. A aj napriek tomu, že nebojujem s tmavými kruhmi alebo niečim podobným, môžem povedať, že pokožka po ňom vyzerá jednoducho lepšie.



Tento hydratačný krém by mal napomáhať hydratácii, elasticite, mal by zjemňovať jemné mimické vrásky a akné. Ja som skúšala túto rozkošnú vzorku, ktorá sa mi momentálne veľmi hodila na cestovanie, klasické balenie obsahuje 30 ml.

Krém má hustejšiu konzistenciu a tým pádom sa dlhšie vstrebáva do pleti a pokožka je po ňom trošku nejakú chvíľu lepkavejšia na dotyk. 
Čo sa týka jeho účinkov naozaj trochu sťahuje póry a niektoré jemné linky sú menej viditeľné, ale hlavne zjednocuje tón pleti. Má aj Spf 20, takže sa netreba báť, že máte nechránenú pleť :).

merumaia review

Dnes som sa po dlhšom čase pozrela podrobnejšie na pleť a všimla som si, že mám nejaké stiahnutejšie póry a dokonca vyzerá celkovo lepšie. Posledné dva týždne používam takmer len túto kozmetiku, takže je dosť možné, že to má na svedomí. Som síce opálenejšia a vtedy vyzerá všetko lepšie, ale myslím, že niektoré veci sa aj tak neskryjú. Suma sumárum som veľmi spokojná, najmä sérum a krém na oči majú nabehnuté na to, aby sa dostali medzi mojich kozmetických obľúbencov. 

Na Slovenku sa dá Merumaya kúpiť cez e-shop Natureal.sk v ktorom, inak, nájdete množstvo zaujímavej kozmetiky, medzi iným aj The Ordinary. 
Poznáte aj vy túto kozmetiku? Ako sa vám pozdáva?

Majte sa mi zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)
Share:

7 komentárov

  1. Podľa názvu by som veru netipovala, že je to britská značka. :D Ale produkty vyzerajú fajn a musím ti pochváliť fotky, sú nádherné! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Poznám ju z videí Katky Zrkadielko, no osobne som ju neskúšala. Je však skvelé, že je už dostupná aj u nás.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Značku neznám, ale dost mě zaujal ten olejový odličovač, musí být na obličeji po odlíčení příjemný. :)

    ATUNAI

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá dobře i designově, pokud pomáhá, ještě lepší. Škoda jen, že to není úplně přírodní :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tuhle značku vůbec neznám, ale už jen od pohledu na obaly produktů vypadá moc hezky :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja z tých tvojich fotiek na celom blogu odpadávam. Nádhera!!!

    Značku a kozmetiku celkovo nepoznám ale v obchode by ma lákali už len tým obalom!

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig