piatok 1. mája 2020

Ako prežívam obdobie korony


Odkedy je vo svete korona, každého z nás to zasiahlo nejakým spôsob, zmenila naše zaužívané spôsoby a život obrátila hore nohami. Dnes vám poviem ako som ja prežívala posledné dni, čo mi toto obdobie dalo, alebo vzalo. 

Žiaľ ešte nie sme u konca, ale ja verím, že sa všetko postupne vráti do zabehnutých koľají a že si z toho dokážeme zobrať len to najlepšie, poučiť sa a v niečom sa zlepšiť.

Pocit neistoty a život v prítomnom okamihu

V každej motivačnej knihe sa dočítame o tom, že by sme mali žiť v prítomnosti a neriešiť neustále budúcnosť. No, chtiac nechtiac, teraz musím žiť hlavne pre prítomnosť a veľmi sa neupínať na budúcnosť, pretože absolútne netuším čo bude. Niekedy ma to dokáže viac nakopnúť a vytváram nové projekty a veci, ktoré som chcela už dávno ( napríklad moje prvé klavírne video). Niekedy to vo mne však vytvára poriadnu neistotu a občas aj strach z budúcnosti. O dva mesiace máme mať svadbu a ja vôbec netuším, či sa bude približovať tomu ako mala vyzerať alebo nás bude len 10 a ja pôjdem s rúškom pred oltár... Netuším čo pripravovať, či pozývať alebo nepozývať hostí, rušiť alebo nerušiť kapelu a takto by som mohla pokračovať. Napriek tomu, sme sa so snúbencom dohodli, že si svoje áno povieme, aj keby sme tam mali byť iba my a farár. Hlavne v takejto dobe neistôt, chcem mať konečne svojho muža po boku a nečakať ďalší pol rok alebo rok.  Ako by ste sa rozhodli vy, ak by ste boli v podobnej situácii? Viem, že veľa snúbencov svadbu prekladá, ja som momentálne asi skôr v tej menšine, ale cítim, že to je takto najlepšie. 

Počítačom a technológiami viazaná

Minule som s hrôzou zistila, že za počítačom trávim viac ako 8 hodín denne. Moja práca sa presunula za počítač a k múdrym technológiám vďaka ktorým sa dokážem spojiť so svojimi žiakmi. Lenže, tým, že neustále pozerám do obrazovky začali silnieť moje migrény. Prvý týždeň mi išla vybuchnúť hlava, našťastie som si spomenula, že mi na to pomáha pravidelný prísun magnézia. Vitamíny rada nakupujem online cez bonipo kupóny, pretože pri väčšom nákupe aj niečo ušetrím. Okrem toho tam majú aj rôzne akcie, na ktorých sa dá ušetriť tiež nejaké to euro. Magnézium je super vec na migrény, len ho treba brať pravidelne, pretože už keď mám záchvat, tak vtedy nedokáže pomôcť. 
            Počas tohto obdobia som sa musela naučiť pracovať s novými programami, čo je veľmi pozitíve, hoci ma to neraz stálo veľa nervov, zároveň však cítim, že také množstvo za obrazovkou mi nerobí dobre a už sa nemôžem dočkať, kedy sa presuniem do normálneho pracovného prostredia.

dnesnioutfit





Určenie priorít


Moje 3 zamestnania sa zredukovali na dve a odpadlo mi nekonečné cestovanie do práce. Musím sa priznať, že sa mi trošku uľavilo, lebo som si toho na seba ušila tento rok veľa. Posledné dva týždne som sa nemohla stretávať ani so svojim drahým kvôli karanténe, takže som mala o čosi viac voľného času po večeroch. Tým pádom som konečne mohla začať čítať nejaké knihy a porozmýšľať, čo od života vlastne chcem. Hlavne v takýchto vypätejších situáciach si človek uvedomí na čom naozaj záleží. Práca je dôležitá, no netreba sa zahltiť natoľko, že vás chytajú kŕče z toho, keď akosi nedokážete žiť aj normálny život. Všetko je potrebné s mierou a všetko potrebuje rovnováhu. Samozrejme, na druhej strane je tu aj strach, či všetko pôjde ako má, ekonomická kríza je predo dvermi a treba sa na ňu pripraviť. 

Zaostrené na financie


Skôr patrím medzi šetrivých ľudí, občas ma chytí rozhadzovačné obdobie, ale väčšinou je to všetko s mierou. No a v tomto období sa moje šetriace pudy ešte znásobujú, uvedomujem si, že môj záchranný fond nevyzerá tak, ako by mal. Každý by mal mať fanančnú REZERVU minimálne na 3 mesiace bez príjmu, ja som si ju pomaly začala budovať. Toto naozaj nie je sranda, hlavne keď vidím, že ktokoľvek môže prísť alebo už aj prišiel o prácu. Ako sa hovorí: treba očakávať najlepšie, ale zároveň byť pripravený na najhoršie! A to je práve v dnešných dňoch veľmi aktuálne. 
                   Jedna vec ma však máta. Som vo veku, kedy by som rada riešila aj vlastné bývanie, no hypotéka mi príde ako slučka okolo krku. Našetriť na nehnuteľnosť, zas nie je tak jednoduché a ceny idú stále hore. Áno, stále sa dá hypotéka predať, ale, ale..... mám z toho veľký strach. Nechcem byť neslobodná a byť zahltená dlhom...lenže dá sa to inak? 


Viac si vážim bežné veci


Toto obdobie ma opäť naučilo vážiť si všetko čo mám a nebrať to za samozrejmosť. Viac si vážim to, že som zdravá a ešte ma to prinútilo zamerať sa na zdravší životný štýl. Začala som pravidelne cvičiť, teda aspoň posledné mesiace a dúfam, že mi to aj ostane :). Taktiež sa ešte viac obraciam k filozofii minimalizmu. Snažila som sa zorganizovať si aspoň nejaké veci a zmenšovať ich obsah. Ide mi to ťažko, ale už keď niečo zredukujem, dostaví sa uľáva :). 

Na sebe mám šaty zo Zoot.

Ako vy prežívate tento zvláštny čas? Dávate ho v pohode alebo vás občas chytá panika? 

Majte sa zatiaľ krásne
vaša
Lulu :)



Share:

3 komentáre

  1. Práve teraz je korona, sme si všetci uvedomili aký je život krásny a nemali by sme riešiť hluposti pretože nikdy nevieme čo sa môže stať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja to zvládam celkom fajn, už som si zvykla, akurát že mám toho viac ako ked chodim normálne do práce. Som na homeoffice, do toho varim, staram sa o domacnost, o dieta, no niekedy je to náročne...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekne si to zhrnula. Celé toto obdobie je veľmi divné, na jednej strane si ho užívam, pretože presne takúto stopku som potrebovala pretože od septembra to išlo ako na bežiacom páse. Na druhej strane vidím ako táto kríza postihla mojich blízkych, ktorí prišli o prácu a vážne to nikomu nezávidím. Ale ak mám povedať za seba, tak v stave v akom to je teraz mi to úplne vyhovuje. Keď mám chuť na normálnu kávu, nie turka do skla môžem si ju ísť kúpiť ale na druhej strane mám stále veľa času pre seba.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig