piatok 1. marca 2019

Cestovné predsavzatie - inspiration


lifeinpicturesbylu

Ani som sa nenazdala a je za mnou prvý mesiac, ktorý som prežila doma, v podstate v nových podmienkach a v novej práci. Viac-menej to bol pre mňa stresujúci mesiac, pretože nové veci a ľudia vo mne nevyvolávajú zrovna pocit pokoja. Stihla som ochorieť, ešte úplne nevyzdravieť a zdá sa mi, že sa na mňa lepia stále nejaké nové choroby, ako nič.

Našťastie si už pomaly začínam zvykať a naberať nejakú rutinu, takže dúfam, že sa postupne dostanem aj do stavu vnútorného (aspoň mini) pokoja. Neviem či som len ja v tomto taký extrémista, že ma zmeny dokážu totálne vyhodiť z miery, alebo to je bežná vec.

Tak či onak rozmýšľala som, že s tým musím niečo robiť a nesmiem sa natoľko nechať ovplyvňovať vonkajšími vnemami.

Rozhodla som sa, že sa začnem viac hýbať (akonáhle vyzdraviem), začnem viac čítať, pretriedim väčšinu vecí (aby som mala priestor) a zredukujem nakupovanie, aby to triedenie vecí malo aj nejaký zmysel :D. 
Okrem toho, by som rada viac cestovala, tak uvidíme či sa mi to aj podarí. Pred svojim mini nákupným pôstom mám však pár vecí, ktoré si potrebujem dokúpiť a jednou z nich je cestovný kufor. Inak sa po ňom zháňam už asi pol roka a aby som si ho konečne zaobstarala, tak ako sebe, tak aj vám  dávam malú cestovnú inšpiráciu :). 




Obrázky a produkty sú  spartoo.sk

V mojom to do liste je ešte nejaká kozmetika, avšak až keď domíňam tú, ktorú používam práve teraz a tiež niekoľko zero waste produktov. Poslednú dobu sa dosť zamýšľam nad tým, ako si vytvoriť nejakú zlatú strednú cestu, aby som veľa nenakupovala a nehromadila veci, no zároveň aj ukojila svoju túžbu občas si niečo dopriať. Sťahovanie ma stále mierne prefacká a ja si uvedomím, koľko toho vlastne mám. Mnoho krát ide aj o nepotrebné veci, ktoré premiestňujem z miesta na miesto. Veľmi sa mi páči minimalizmus, ale neviem si  ho úplne predstaviť vo svojom živote, pretože v niektorých veciach je pre mňa až príliš obmedzujúci. Zároveň viem, že konzumný spôsob života tiež nie je to pravé, takže asi budem musieť vymyslieť nejaký zdravý kompromis. 



Tiež vás to občas nahlodáva alebo je vám to jedno? Má to inak niekto ako ja, že si málokedy kúpi to čo naozaj potrebuje? :D

Prajem Vám krásny deň :)
vaša
Lulu 



Share:

2 komentáre

  1. ja musím teraz šetrit vo veľkom:D takže sa snažím o každej veci dost premyšlat a zvazovat :D inak tie kufre sú pekné !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já si často koupím něco, co nepotřebuju na úkor toho, abych si koupila po potřebuju :D Ale vždy než něco koupím se snažím říct si plusy a mínusy a hlavně zhodnotit, jestli danou věci doopravdy využiju, aby se mi jen neválela doma ve skříni :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne Vám ďakujem za každý Váš komentár :). Len čo prejde kvôli spamu overeniu, hneď sa tu objaví :)
Thank you for your comment :)

Blog Design Created by pipdig